Închide meniul

Martina Navratilova a învins cancerul! „După o zi întreagă de teste, am fost externată”

Reclamă

Dan Roșu Publicat: 20 iunie 2023, 13:01

Martina Navratilova a învins cancerul! „După o zi întreagă de teste, am fost externată

Martina Navratilova a învins cancerul

Martina Navratilova, în timpul unui eveniment / Profimedia Images

Martina Navratilova a învins cancerul! Fosta vedetă a tenisului feminin Martina Navratilova, câştigătoare a 18 turnee de Grand Slam, a anunţat, luni, că a învins cancerul depistat la gât şi la sân, informează agenţia EFE.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

„După o zi întreagă de teste la Sloan Kattering, am fost externată. Mulţumesc tuturor medicilor şi asistentelor”, a spus Navratilova pe contul său de Twitter.

Martina Navratilova a învins cancerul

Americanca de origine cehă, care a cucerit în total 59 de titluri de Mare Şlem la simplu, dublu şi dublu mixt, este considerată una dintre cele mai mari jucătoare din toate timpurile, Ea anunţase imediat după Anul Nou că suferă de cancer în faza 1 la gât şi la sân, maladie împotriva căreia se pregăteşte să „lupte” cu toate forţele.

„Această dublă lovitură este gravă, dar totuşi reversibilă”, declara la începutul lunii ianuarie fosta jucătoare, în vârstă de 66 de ani, exprimându-şi speranţa „într-un rezultat favorabil” al tratamentului.

Născută în Cehia, Navratilova a obţinut cetăţenia americană în 1981. Ea s-a mai confruntat anterior cu un cancer la sân, care i-a fost diagnosticat în 2010.

Reclamă

În luna noiembrie a anului trecut, Martina Navratilova a efectuat o serie de teste în urma cărora i s-a descoperit un nodul în gât. Cu această ocazie, medicii i-au diagnosticat şi al doilea cancer la sân, ambele în stadiul 1.

Martina Navratilova i-a făcut mărturisiri cu ochii în lacrimi lui Piers Morgan

Martina Navratilova (66 de ani) i-a făcut mărturisiri cu ochii în lacrimi lui Piers Morgan. Fosta mare jucătoare de tenis s-a vindecat după ce a dezvăluit că a fost diagnosticată cu cancer la gât şi la sân. A trecut însă prin momente greu de imaginat.

Câştigătoare a 18 titluri de Grand Slam, Martina Navratilova a dezvăluit prin ce şoc a trecut în momentul în care medicii i-au pus diagnosticul. S-a temut că nu va mai trăi nici măcar un an.

Reclamă 4 / 0/3

„Îmi spuneam: ‘Aceasta este prima săptămână din decembrie, mă gândesc că voi vedea acest Crăciun, dar poate nu şi pe următorul’. Am fost panicată trei zile, gândindu-mă că nu voi trăi să văd Crăciunul viitor. Mi-a venit ân minte lista cu toate lucrurile pe care am dorit să le fac.

Ştiu că poate suna superficial, dar am fost de genul: ‘Ok, ce maşină aş vrea să conduc dacă mai trăiesc un an?„, a dezvăluit, cu ochii în lacrimi, Martina Navratilova, potrivit thesun.co.uk.

Câştigătoare de nouă ori la Wimbledon, Martina a trecut prin clipe teribile în momentul în care a fost diagnosticată cu două tipuri de cancer.

„Întâi am aflat că am cancer la gât, am crezut că aş putea muri, dar apoi am aflat că nu e cazul de aşa ceva, că este foarte tratabil. Apoi, când am făcut biopsia la sânul drept, medicul mi-a spus: ‘Nu arată grozav!’. Atunci am început să plâng pe masa de spital.

Cine are două tipuri de cancer în același timp? Asta devine ridicol. A renunța, a ceda sau a mă opri, aceasta nu este o opțiune pentru mine. Să renunț nu este în ADN-ul meu”, a mărturisit fosta mare jucătoare de tenis.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
9:05 „Iar o să îmi iau înjurături”. Helmut Duckadam, un nou discurs dur la adresa conducerii CSA Steaua: „Poate nu mă pricep eu” 8:56 Dezvăluirea făcută de Ioan Andone, la 64 de ani. Care este, de fapt, numele său din buletin 8:34 Verdictul specialistului, după controversele din Dinamo – FC Voluntari: „E neglijenţă” / „Asta e poziţie normală?” 8:19 Mihai Stoica a anunţat care este antrenorul său român preferat. Surpriză uriaşă: „Poţi să mi-l pui cu oricine şi îl aleg pe el” 8:00 FCSB – Farul LIVE TEXT (20:30). Roş-albaştrii sunt la un punct de titlu. Gică Hagi încearcă să le strice sărbătoarea! 26
apr.
23:50
VIDEOQPR – Leeds 4-0, în AntenaPLAY. Meci de coşmar pentru Leeds, în Championship! Cum arată lupta pentru promovarea în Premier League
26
apr.
23:28
„E un mercenar” Ioan Andone a răbufnit după ce „câinii” au rămas pe loc de retrogradare! Verdictul pe care l-a dat despre Kopic!
26
apr.
23:20
UPDATELiverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Arne Slot, noul manager de pe Anfield: „S-a ajuns la acord!”
26
apr.
23:12
„Avem destul timp” Zeljko Kopic, declaraţie surprinzătoare după ce Dinamo a pierdut şansa de a fi la mâna ei pentru salvare!
26
apr.
23:01
Foto„Iar ne retrogradaţi? Vă rupem picioarele!” Fanii lui Dinamo au făcut un scandal monstru! I-au cerut demisia lui Kopic: „Pleacă!”
Vezi toate știrile
Citește și