Închide meniul

Nick Kyrgios, poziţie clară în cazul de dopaj al Simonei Halep: „Poate că jucătorii ar trebui să nu mai ia rahaturi”

Alex Masgras Publicat: 14 septembrie 2023, 11:57

Reclamă
Nick Kyrgios, poziţie clară în cazul de dopaj al Simonei Halep: „Poate că jucătorii ar trebui să nu mai ia rahaturi

Nick Kyrgios, poziţie clară în cazul de dopaj al Simonei Halep

Nick Kyrgios şi Simona Halep / Colaj Profimedia

Nick Kyrgios, poziţie clară în cazul de dopaj al Simonei Halep. Jucătorul australian a comentat declaraţiile făcute de Maria Sakkari legate de suspendarea primită de Simona Halep. Fostul număr 1 WTA a primit o suspendare de patru ani pentru că a fost depistată pozitiv cu roxadustat.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Maria Sakkari, numărul 9 WTA, a vorbit şi ea despre verdictul primit de Simona Halep, iar jucătoarea din Grecia a declarat că este înfricoşător modul în care autorităţile se ocupă de astfel de cazuri. Nick Kyrgios, controversatul jucător australian, finalist în 2022 la Wimbledon, a avut o reacţie dură în acest caz.

Nick Kyrgios, poziţie clară în cazul de dopaj al Simonei Halep: „Poate ar trebui să nu mai luaţi toate rahaturile”. Cum i-a răspuns lui Sakkari

Nick Kyrgios a răspuns pe Twitter la declaraţiile făcute de Maria Sakkari şi nu este de acord cu punctul de vedere al jucătoarei din Grecia, care consideră că este stresant modul în care jucătorii de tenis sunt testaţi anti-doping:

„Eh, nu chiar. Eu alerg cu banane şi cola în bătălii de cinci seturi. Recordul meu vorbeşte de la sine. Poate că jucătorii ar trebui să nu mai ia rahaturi. Uitaţi-vă în oglindă la voi înşivă ca să puteţi spune la finalul zile: ‘Da, am făcut totul corect’. Nu e greu”, a scris Nick Kyrgios, pe contul său de Twitter.

Reclamă

Maria Sakkari este prezentă la San Diego, acolo unde s-a calificat în optimile de finală după victoria cu Maria Camila Osorio. Jucătoarea din Grecia a fost întrebată de jurnalişti dacă are încredere în autorităţi atunci când vine vorba de cazurile de dopaj, după ce Simona Halep a fost suspendată. Sakkari a explicat stresul prin care trec jucătorii şi vrea schimbări:

„Un lucru pe care vi-l pot spune cu siguranță este legat de felul în care tratează fiecare situație, cu orice jucător, orice atlet; este pur și simplu înfricoșător. Vom ajunge la un punct în care nici măcar nu vom lua electroliți. Din fericire, nu am fost în această poziție. Nu vreau să fiu niciodată.. Am fost foarte atentă cu tot ce are legătură cu suplimentele.

Dar nu știu care este procesul, cum se fac lucrurile în spatele ușilor închise. Nu știu cine are un cuvânt de spus. Habar n-am. Cu siguranță aș îmbunătăți aplicația de localizare. Nu funcționează bine. Ar trebui să ne reamintească în fiecare zi de intervalul nostru de timp și nu o face. Au încercat să o îmbunătățească, dar nu funcționează prea bine.

Reclamă 4 / 0/3

Pentru noi, care călătorim atât de mult în comparație cu alți sportivi, este foarte stresant. Ma trezesc aproape in fiecare noapte sa merg la baie. Dacă este aproape de intervalul meu orar, mă gândesc „Mă duc? Nu merg? Să aștept, poate vin să mă testeze? Este foarte stresant”, a declarat Maria Sakkari, potrivit The Tennis Letter.

Simona Halep, discurs vehement în fața jurnaliștilor după suspendarea de 4 ani

În fața casei pe care o deține în Constanța, fosta campioană de la Wimbledon și Roland Garros a ținut să îi anunțe pe fani că va veni momentul în care va demonstra că nu s-a dopat.

„Sunt șocată! E o mare nedreptate ce se întâmplă, nu m-am dopat absolut niciodată și toate acestea or să iasă la iveală într-o zi.

Las experții să discute, ei se pricep cel mai bine și sunt convinsa că într-o zi o să dovedesc că sunt nevinovata și curată.

Tot ce s-a întâmplat a fost nedrept, din toate punctele de vedere și pot să spun că sunt dezamăgită că se poate judeca un sportiv doar pe presupuneri, toate analizele mele de sânge au ieșit negative și nu s-au găsit niciodată substanțe interzise, la urină doar pe data de 29 când a ieșit o cantitate infima de Roxadustat și asta a fost totul.

O să fac apel la TAS la această decizie fără sens și sper la adevărul o să iasă la iveala într-o zi și o să lupt până la capăt pentru acest lucru”, a declarat Simona Halep.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:00 AS Roma – Bayer Leverkusen 0-2 şi Marseille – Atalanta 1-1! Meciuri nebune în semifinalele Europa League şi Conference League 2
mai
23:54
EXCLUSIVVictor Piţurcă, discurs neaşteptat despre Elias Charalambous după ce FCSB a devenit campioană: „Nu ştiu cine e, nu-l cunosc!”
2
mai
23:48
VIDEOCăpitanul lui PAOK, discurs motivaţional în jurul unei icoane! Imagini superbe din vestiarul jucătorilor lui Răzvan Lucescu
2
mai
23:25
Hakan Calhanoglu a pus mâna pe telefon şi l-a sunat pe Elias Charalambous, după a petrecut pe manele titlul câştigat cu Inter
2
mai
23:13
„Bani? Nu primesc foarte mulţi bani aici” Siyabonga Ngezana a vorbit în Africa de Sud despre salariul de la FCSB
2
mai
22:18
Românii atacă tabloul principal la Saudi Smash 2024! Trei români joacă vineri, LIVE în AntenaPLAY
2
mai
22:15
„Nu l-am sunat pe Gigi Becali că nu am fost în halul ăla de beat!” Tamaş, dezvăluiri colosale: „Aoleu, iar s-a îmbătat Găbiță!”
2
mai
22:08
Coreea de Sud – România LIVE VIDEO (vineri, ora 13:30). „Tricolorii” vor o nouă victorie la CM de Hochei, LIVE în AntenaPLAY
2
mai
21:50
România s-a calificat în finală la Campionatul European de gimnastică de la Rimini. Alte trei finale pe aparate pentru tricolore
2
mai
21:40
Claudiu Keşeru, categoric după ce FCSB a cucerit titlul: „E momentul să plece”. Ce şanse le dă roş-albaştrilor în Europa
Vezi toate știrile
Citește și