Închide meniul

Simona Halep, discurs vehement în fața jurnaliștilor după suspendarea de 4 ani: „O să dovedesc că sunt nevinovată și curată!”

Iulian Focșăneanu Publicat: 13 septembrie 2023, 11:05

Reclamă
Simona Halep, discurs vehement în fața jurnaliștilor după suspendarea de 4 ani: „O să dovedesc că sunt nevinovată și curată!

Simona Halep, discurs vehement în fața jurnaliștilor după suspendarea de 4 ani

Simona Halep, în timpul unei conferințe / Gettyimages

Simona Halep a avut un discurs vehement după suspendarea de 4 ani primită în scandalul de dopaj. Fostul lider mondial anunță că se va duce la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne pentru a-și dovedi nevinovăția.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Halep a apărut pentru prima dată în fața jurnaliștilor, la o zi după ce a aflat verdictul ITIA. „Simo” a afirmat că a fost suspendată pe nedrept și că nu a folosit niciodată substanțe interzise.

Simona Halep, discurs vehement în fața jurnaliștilor după suspendarea de 4 ani

În fața casei pe care o deține în Constanța, fosta campioană de la Wimbledon și Roland Garros a ținut să îi anunțe pe fani că va veni momentul în care va demonstra că nu s-a dopat.

Sunt șocată! E o mare nedreptate ce se întâmplă, nu m-am dopat absolut niciodată și toate acestea or să iasă la iveală într-o zi.

Las experții să discute, ei se pricep cel mai bine și sunt convinsa că într-o zi o să dovedesc că sunt nevinovata și curată.

Reclamă

Tot ce s-a întâmplat a fost nedrept, din toate punctele de vedere și pot să spun că sunt dezamăgită că se poate judeca un sportiv doar pe presupuneri, toate analizele mele de sânge au ieșit negative și nu s-au găsit niciodată substanțe interzise, la urină doar pe data de 29 când a ieșit o cantitate infima de Roxadustat și asta a fost totul.

O să fac apel la TAS la această decizie fără sens și sper la adevărul o să iasă la iveala într-o zi și o să lupt până la capăt pentru acest lucru“, a declarat Simona Halep, în fața jurnaliștilor aflați în fața casei ei.

Darren Cahill: ”Sprijinul meu pentru Simona este de neclintit”

Darren Cahill a reacționat după suspendarea de 4 ani primită de Simona Halep. Australianul a precizat, într-un mesaj postat în social media, că fostul lider WTA are sprijinul său “de neclintit”.

Reclamă 4 / 0/3

Cei care mă cunosc ştiu ce gândesc despre toată această situaţie. Sprijinul meu pentru Simona este de neclintit. Rămâi puternică, Simo. Oricum, acest caz ar fi urmat să ajungă la Tribunalul de Arbitraj Sportiv din Elveţia”, a notat fostul antrenor al româncei.

Şefa ITIA, mesaj tranşant după ce Simona Halep a fost suspendată pentru patru ani

Karen Moorhouse a declarat că procesul româncei a fost unul riguros şi complex, şi salută decizia luată de tribunalul care a audiat-o pe aceasta.

Simona Halep a primit suspendarea maximă, de patru ani, după ce a fost depistată cu Roxadustat la testele anti-doping efectuate la US Open, anul trecut. Românca a fost audiată la Londra la finalul lunii iunie, şi şi-a aflat decizia după aproape trei luni de aşteptare.

Şefa ITIA a reacţionat imediat după decizia luată în cazul Simonei Halep. Aceasta a declarat că s-a urmat procedura obişnuită în cazul româncei. Karen Moorhouse a dezvăluit că se va păstra o transparenţă în acest proces, iar decizia definitivă va fi publicată în următoarea perioadă.

După un proces riguros și complex, salutăm decizia tribunalului independent. Numărul de dovezi trimise tribunalului, legate atât de roxadustat, cât și de pașaportul biologic, au fost substanțiale.

ITIA a urmat procedura obișnuită, așa cum ar fi făcut cu orice alt sportiv, în concordanță cu Regulamentul Global Anti-Doping, pentru a îndeplini scopul și responsabilitatea noastră, aceea de a menține principiul de competiție corectă.

În cadrul hotărârii scrise, juriul a admis că s-a urmat procedura corectă. Înțelegem interesul public semnificativ în astfel de cazuri și vrem să rămânem cât mai transparenți posibil, iar decizia completă va fi publicată în timp util”, a declarat şefa ITIA, conform The Guardian.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
1
mai
23:45
Borussia Dortmund – PSG 1-0! Fullkrug, singurul marcator într-un meci cu ocazii uriaşe! Mbappe nu s-a lipit la gol
1
mai
23:40
Gigi Buffon, emoţionat de revenirea lui Parma în Serie A! Mesaj superb după performanţa la care au contribuit Man şi Mihăilă
1
mai
23:31
FotoDennis Man şi Valentin Mihăilă, la bustul gol după ce au promovat în Serie A! Imagini de senzaţie cu românii de la Parma
1
mai
23:12
Mihai Stoica a spus totul despre sărbătoarea câştigării titlului! Ce a pregătit FCSB: „La cât am aşteptat, trebuia să facem ceva”
1
mai
23:02
VIDEOCristiano Ronaldo, un nou gol fabulos în Arabia Saudită! Starul portughez a început să danseze după ce a înscris
1
mai
22:36
Mihai Rotaru l-a descris în trei cuvinte pe Costel Gâlcă şi a spus cine ia deciziile la echipa lui: „Aşa am procedat cu toţi”
1
mai
22:08
Coreea de Sud – România LIVE VIDEO (vineri, ora 13:30). „Tricolorii” vor o nouă victorie la CM de Hochei, LIVE în AntenaPLAY
1
mai
22:04
Mihai Stoica a anunţat care e primul jucător care poate semna cu FCSB după câştigarea titlului: „Au început negocierile”
1
mai
21:48
Jannik Sinner s-a retras de la Madrid! Organizatorii turneului au dezvăluit problema italianului
1
mai
21:29
Primele reacţii ale lui Dennis Man şi Valentin Mihăilă după ce au obţinut promovarea în Serie A!
Vezi toate știrile
Citește și