Închide meniul

Noi dezvăluiri despre Novak Djokovic! Cine ar fi de vină, de fapt, pentru expulzarea sârbului. Val de reacţii la adresa australienilor

Reclamă

Gabriel Zamfirescu Publicat: 6 ianuarie 2022, 10:10

Noi dezvăluiri despre Novak Djokovic! Cine ar fi de vină, de fapt, pentru expulzarea sârbului. Val de reacţii la adresa australienilor

Novak Djokovic, în centrul unu scandal imens

profimedia

Scandal uriaş cu Novak Djokovic în prim-plan. Presa din întreaga lume a reacţionat după ce sârbul a fost ţinut 9 ore pe aeroport şi interogat. Apoi, acesta a fost expulzat din ţară. Totul s-a întâmplat din cauza faptului că nu este vaccinat anti Covid, iar autorităţile australiene nu au fost de acord cu scutirea pe care a prezentat-o. Preşedintele Serbiei, Aleksandar Vucic, a acuzat Australia de rău tratament faţă de campion.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Noi dezvăluiri despre Novak Djokovic!

Presa din Australia vine însă cu o altă ipoteză. Îl indică pe adevăratul vinovat al acestui scandal. Djokovic a încercat să intre în ţară cu o viză de muncă ce „necesita acordul guvernului statului Victoria”, potrivit cotidianului The Australian. Jaala Pulford, ministrul Sportului în statul Victoria, a afirmat miercuri după-amiaza într-un tweet că statul său a refuzat această cerere.

Acum, Nole a contestat în justiţie decizia autorităţilor australiene de a-i anula viza şi de a-l expulza din ţară, un Tribunal urmând să ia decizia finală. „Ce se află în spatele abuzului îndreptat împotriva lui Novak Djokovic: un singur om este de vină pentru toate”, titrează blic.rs, care apoi explică de ce Scott Morrison a ales politica de „toleranţă 0” în acest caz.

„Premierul Australiei se află la cel mai scăzut nivel de popularitate de când a preluat mandatul. Morrison are o reputație proastă în rândul oamenilor din cauza mai multor decizii. În primul rând ca urmare a măsurilor dure și a modului în care Australia a luptat împotriva pandemiei de Covid-19, cu care o parte importantă a populației nu a fost de acord”, mai spune sursa citată.

Sârbul, victima politicienilor din Australia?

Şi jurnalistul Simon Herring, de la „Arguerzeitung” acreditează ideea că acest caz a fost folosit de autorităţi pentru a transmite un mesaj şi consideră că politicienii australieni îl folosesc pe Nole ca pe o jucărie.

Reclamă

Blic.rs vine în susţinerea faptului că Nole e folosit drept exemplu citând Reuters. Potrivit surselor cunoscutei agenţii de presă, explicația autorităților statului Victoria conform căreia viza nu era adecvată este discutabilă. Asta pentru că trei jucători de tenis cu acte similare au intrat deja în țară și au fost autorizați să concureze în primul Grand Slam al noului sezon. În total au fost 26 de cereri de derogare din partea sportivilor şi doar 4 au fost acceptate.

Şi Tennis Australia, care organizează turneul de la Melbourne, confirmă aceste dezvăluiri. Conform unor surse citate de blic.rs, totul „a fost un „show public” care îl vizează doar pe Djokovic. Alți jucători au intrat deja în Australia cu scutire medicală”.

Reclamă 4 / 0/3
Recomandări
Citește și:

Va câştiga FCSB titlul în Liga 1 la finalul meciului cu Farul Constanţa?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:27 Costel Gâlcă, după înfrângerea cu CFR Cluj: „Trebuie să facem mult mai mult să câştigăm”! Ce a spus despre lupta pentru locul 2 0:10 Tabloul complet al optimilor Campionatului Mondial de snooker. 8 capi de serie sunt out 25
apr.
23:58
FCSB e la un punct de titlu, lupta pentru locul 2 devine teribilă! Cum arată acum clasamentul în play-off
25
apr.
23:55
Daniel Bîrligea, mesaj pentru Edi Iordănescu după ce a marcat în Universitatea Craiova – CFR Cluj 0-1: „O să dau totul!”
25
apr.
23:35
FotoUniversitatea Craiova – CFR Cluj 0-1. Bîrligea a marcat singurul gol al meciului! Oltenii au ratat matematic titlul
25
apr.
23:22
Nicolae Dică a spus totul despre conflictul cu Denis Alibec! Ce a declanşat tensiunile dintre ei doi: „A spus că nu e de acord”
25
apr.
23:05
„S-a operat ieri” Mihai Stoica, ultimele detalii despre situația lui Vlad Chiricheș. Când va reveni pe teren fundașul de la FCSB
25
apr.
22:53
UPDATESorana Cîrstea s-a calificat în turul 3 la WTA Madrid Open! Urmează un duel „stelar” cu Iga Swiatek
25
apr.
22:47
FotoOlimpiu Moruțan s-a fotografiat cu tortul pe patul de spital și a oferit prima reacție, după ce a fost operat de ziua lui!
25
apr.
22:41
Sorana Cîrstea, după ce s-a calificat în turul 3 la Madrid: „Nu ştiam cum joacă”! Ce a spus „Sori” despre noul ei antrenor
Vezi toate știrile
Citește și