Închide meniul

Noul clasament ATP a fost dat publicităţii! Sinner e pe 2 după triumful de la Miami! Pe ce loc e, la dublu, Victor Cornea

Bogdan Stănescu Publicat: 1 aprilie 2024, 18:02 / Actualizat: 1 aprilie 2024, 20:58

Reclamă
Noul clasament ATP a fost dat publicităţii! Sinner e pe 2 după triumful de la Miami! Pe ce loc e, la dublu, Victor Cornea

Noul clasament ATP a fost dat publicităţii! Sinner e pe 2 după triumful de la Miami

Jannik Sinner / Profimedia

Noul clasament ATP a fost dat publicităţii astăzi. Italianul Jannik Sinner, câştigătorul turneului ATP 1000 de la Miami, a urcat un loc în clasamentul ATP. Lider continuă să fie sârbul Novak Djokovic.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Sinner are 8710 puncte şi l-a surclasat pe spaniolul Carlos Alcaraz, aflat pe 3, cu 8.645 puncte.

Noul clasament ATP a fost dat publicităţii! Sinner e pe 2 după triumful de la Miami

Liderul Novak Djokovic are 9.725 de puncte. În ceea ce priveşte jucătorii români, în clasamentul de dublu Victor Vlad Cornea ocupă locul 64, în menţinere, cu 1220 puncte, informează news.ro.

La simplu, primul român în clasament este Nicholas David Ionel, aflat pe locul 267, în coborâre 12 locuri, cu 213 puncte. Următorul clasat e Filip Jianu, pe locul 293, în urcare 18 locuri, cu 191 puncte.

Jannik Sinner a câştigat turneul de la Miami, după finala cu Grigor Dimitrov! Italianul antrenat de Darren Cahill a defilat în ultimul act al turneului din Florida. El l-a învins fără drept de apel pe Grigor Dimitrov, scor 6-3, 6-1, după doar o oră şi 14 minute de joc.

Reclamă

Jannik Sinner a obţinut astfel al doilea titlu ATP Masters 1000 al carierei şi continuă parcursul fantastic din 2024. El a pierdut doar un singur meci din cele 23 disputate până acum şi a urcat pe locul 2 ATP, peste Carlos Alcaraz.

Sinner, început fabulos de 2024: are o singură înfrângere în 23 de meciuri disputate în acest an

Tenismanul italian Jannik Sinner şi-a continuat debutul fantastic de sezon, reuşind să cucerească trofeul la turneul ATP Masters 1.000 de la Miami (SUA), dotat cu premii în valoare de 8.995.555 de dolari, în finala căruia l-a învins, duminică, în două seturi, 6-3, 6-1, pe bulgarul Grigor Dimitrov.

Sinner a câştigat Australian Open în luna ianuarie, iar apoi turneul ATP 500 de la Rotterdam, în februarie.

Reclamă 4 / 0/3

După două eşecuri în finală la Miami, în 2021 (în faţa polonezului Hubert Hurkacz) şi 2023 (în faţa rusului Daniil Medvedev), Sinner a ridicat trofeul în premieră la competiţia din Florida. El şi-a trecut în palmares, totodată, al doilea titlu de categoria Masters 1.000, după cel cucerit anul trecut la Openul Canadei.

Sinner l-a dominat vineri, în semifinale, pe rusul Daniil Medvedev (numărul 4 mondial), de care a trecut cu 6-1, 6-2. Duminică a făcut o nouă demonstraţie de forţă în faţa lui Dimitrov. Italianul a etalat un joc complet, precis şi puternic.

Darren Cahill, uimit de prestaţia lui Jannik Sinner: „A fost incredibil”

Australianul Darren Cahil, unul dintre cei doi antrenori ai lui Jannik Sinner, a salutat performanţa elevului său. „Consider că a fost incredibil astăzi (duminică), aproape că nu a făcut erori neforţate, a continuat să joace foarte lung, pentru a face dificil fiecare punct al lui Dimitrov. Când Grigor a câştigat puncte, datorită unui tenis spectaculos, l-a făcut să-şi asume multe riscuri”, a declarat Cahill, potrivit agerpres.ro.

Carlos Alcaraz a cucerit troferul la Indian Wells. Spaniolul i-a produs singura înfrângere a anului lui Sinner. Înfrângerea italianului s-a produs în semifinale. Circuitul american pe hard a confirmat că spaniolul şi italianul sunt liderii incontestabili ai noii generaţii de jucători din tenisul mondial.

Alcaraz şi Sinner urmează acum să-şi demonstreze calităţile şi pe zgură. Ei îl vor înfrunta pe sârbul Novak Djokovic, actualul lider al clasamentului mondial. Sârbul are în continuare un avans de peste 1.000 de puncte faţă de italian. Djokovic urmează să revină pe teren după un început de an dezamăgitor. El a fost învins în semifinale la Australian Open. Apoi, a ieşit în turul al treilea la Indian Wells şi a lipsit de la Miami.

Dacă va continua să evolueze la acelaşi nivel ca şi până acum, Sinner poate spera să se apropie de fotoliul de lider al clasamentului ATP, cu multe puncte adunate pe zgură, suprafaţă pe care nu a strălucit însă în 2023, fiind eliminat în semifinale la Monte Carlo, în sferturi la Barcelona, în optimi la Roma şi, mai ales, în turul doi la Grand Slamul de la Roland Garros.

 

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
18:53 Motivul pentru care Mihai Rotaru nu l-a felicitat pe Gigi Becali pentru câştigarea titlului! Patronul oltenilor a spus totul! 18:36 Vestea momentului despre Dennis Man! Răsturnare de situaţie anunţată de antrenorul Parmei 18:15 Daniel Pancu, fotografie de colecţie cu Gică Hagi: „În vizită de lucru la Rege” 17:56 Dan Petrescu, prima reacţie după ce a revenit la CFR Cluj! Singurul obiectiv pe care i l-a trasat de Neluţu Varga: „E clar!” 17:34 Simona Halep a primit wild card la Trophee Clarins! Românca aşteaptă să fie pe tabloul principal şi la Roland Garros 2024 17:32 FCSB revine în Ghencea! Anunţul de ultimă oră legat de echipa lui Gigi Becali: „E semnat contractul” 17:19 VideoAlexandra Tudor prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 30 aprilie 2024 17:02 EXCLUSIVValeriu Iftime anunţă că se îmbată dacă FC Botoşani se salvează de la retrogradare: „Nu am crezut niciodată că putem să scăpăm”! 16:33 România – Japonia, în optimile Billie Jean King Cup! Test dificil pentru tricolore. Cum arată tabloul turneului final din Sevilla 16:28 Rapid „forţează” aducerea lui Mircea Lucescu: „Şucu îl dorește și insistă” Vezi toate știrile
Citește și