Închide meniul

Novak Djokovic a depăşit bariera de 170 de milioane de dolari câştigaţi din tenis

Reclamă

Dan Roșu Publicat: 18 iulie 2023, 14:10

Novak Djokovic a depăşit bariera de 170 de milioane de dolari câştigaţi din tenis

Novak Djokovic a depăşit bariera de 170 de milioane de dolari câştigaţi din tenis

Novak Djokovic şi Carlos Alcaraz, după finala de la Wimbledon / Getty Images

Novak Djokovic a depăşit bariera de 170 de milioane de dolari câştigaţi din tenis, după ce a acces în finala turneului de Grand Slam de la Wimbledon, pierdută duminică în faţa spaniolului Carlos Alcaraz, actualul lider al clasamentului ATP.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Djokovic (36 de ani) a plecat de la Londra cu un cec în valoare de 1.175.000 de lire sterline (aproximativ 1,538 milioane de dolari) şi a ajuns astfel la un total de 171.254.424 de dolari din premii obţinute la turneele la care a luat parte pe parcursul carierei sale.

Novak Djokovic a depăşit bariera de 170 de milioane de dolari câştigaţi din tenis

„Nole” este urmat în ierarhia tenismenilor cu cele mai mari câştiguri din premii de spaniolul Rafael Nadal, cu 134.640.719 dolari, şi de elveţianul Roger Federer, cu 130.594.339 de dolari.

Carlos Alcaraz, care a încasat 2,35 milioane de lire sterline pentru succesul de la Wimbledon, a intrat deja în Top 30 al acestui clasament, la doar 20 de ani, cu câştiguri totale de 19.644.057 de dolari.

La feminin, clasamentul all-time al veniturilor din tenis este dominat de americanca Serena Williams, cu 94.816.730 de dolari, urmată de sora sa Venus Williams (42.413.504 dolari) şi de românca Simona Halep (40.203.437 de dolari).

Reclamă

Novak Djokovic a fost amendat, după finala de la Wimbledon

Novak Djokovic a fost amendat după finala cu Carlos Alcaraz de la Wimbledon. Sârbul a fost învins în ultimul act al turneului de pe iarba londoneză de numărul 1 ATP, la capătul unei finale superbe, de aproape cinci ore.

Novak Djokovic a ratat o şansă uriaşă în setul decisiv, atunci când a ratat o minge de break în al doilea game al decisivului. Sârbul a trimis direct în fileu un voleu, iar Alcaraz a reuşit să îşi facă serviciul în cele din urmă. Un game mai târziu, spaniolul a făcut break-ul, ceea ce l-a scos din sărite pe „Nole”.

Sârbul a rupt o rachetă, după ce a lovit stâlpul de susţinere al fileului. Djokovic a fost avertizat de arbitrul de scaun Fergus Murphy, dar aceasta nu a fost singura pedeapsă primită de cel care s-a impus de şapte ori la All England Club.

Reclamă 4 / 0/3

Djokovic a primit şi o amendă de 8000 de dolari pentru gestul său din finala de la Wimbledon, potrivit news.ro.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:01 „Iar ne retrogradaţi? Vă rupem picioarele!” Fanii lui Dinamo au făcut un scandal monstru! I-au cerut demisia lui Kopic: „Pleacă!” 23:00 „Greşeli incredibile” Mircea Lucescu a văzut meciul Dinamo – FC Voluntari 1-1 şi a spus ce crede despre retrogradare! 22:40 Câţi fani iau cu asalt Arena Naţională, la FCSB – Farul. Mihai Stoica, mesaj războinic: „Un punct CA SĂ PUNEM PUNCT!” 22:40 LIVE VIDEOQPR – Leeds, acum în AntenaPLAY. Continuă lupta incendiară pentru promovarea în Premier League! Echipele de start 22:32 „Suntem blestemaţi!” Jucătorul lui Dinamo s-a prăbuşit emoţional după remiza cu Voluntari şi a spus ce urmează pentru „câini”! 22:11 „V-a făcut Rapid o ofertă?” Dani Coman, anunţ ferm despre şansele de a-l înlocui pe Daniel Niculae la Rapid 22:05 Faze controversate în Dinamo – FC Voluntari! Radu Petrescu a dictat un penalty pentru „câini”, apoi a întors decizia! 21:49 FCSB – Farul LIVE TEXT (sâmbătă, 20:30). Roş-albaştrii sunt la un punct de titlu. Gică Hagi încearcă să le strice sărbătoarea! 21:45 Dinamo – FC Voluntari 1-1. „Câinii” rămân pe loc de retrogradare! Cum arată acum clasamentul în play-out 21:18 FotoAnunţul despre starea lui Adrian Mititelu Jr, la 5 zile după ce „Spaima litoralului” l-a găsit inconştient şi i-a salvat viaţa! Vezi toate știrile
Citește și