Închide meniul

Novak Djokovic a fost amendat după finala cu Carlos Alcaraz de la Wimbledon

Reclamă

Alex Masgras Publicat: 18 iulie 2023, 10:49

Novak Djokovic a fost amendat după finala cu Carlos Alcaraz de la Wimbledon

Novak Djokovic a fost amendat după finala cu Carlos Alcaraz de la Wimbledon

Novak Djokovic a rupt o rachetă în timpul finalei cu Carlos Alcaraz de la Wimbledon 2023 / Profimedia

Novak Djokovic a fost amendat după finala cu Carlos Alcaraz de la Wimbledon. Sârbul a fost învins în ultimul act al turneului de pe iarba londoneză de numărul 1 ATP, la capătul unei finale superbe, de aproape cinci ore.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Carlos Alcaraz s-a impus cu 1-6, 7-6(6), 6-1, 3-6, 6-4 şi a câştigat al doilea turneu de Grand Slam al carierei, după ce şi-a trecut în palmares şi titlul de la US Open 2022.

Novak Djokovic a fost amendat după finala cu Carlos Alcaraz de la Wimbledon

Novak Djokovic a ratat o şansă uriaşă în setul decisiv, atunci când a ratat o minge de break în al doilea game al decisivului. Sârbul a trimis direct în fileu un voleu, iar Alcaraz a reuşit să îşi facă serviciul în cele din urmă. Un game mai târziu, spaniolul a făcut break-ul, ceea ce l-a scos din sărite pe „Nole”.

Sârbul a rupt o rachetă, după ce a lovit stâlpul de susţinere al fileului. Djokovic a fost avertizat de arbitrul de scaun Fergus Murphy, dar aceasta nu a fost singura pedeapsă primită de cel care s-a impus de şapte ori la All England Club.

Reclamă

Djokovic a primit şi o amendă de 8000 de dolari pentru gestul său din finala de la Wimbledon, potrivit news.ro.

Tensiunea din finala ediţiei din 2023 a turneului de la Wimbledon a fost la cote înalte, deoarece acesta nu a fost singurul moment controversat al finalei.

Wimbledon 2023 | Novak Djokovic, schimb de replici cu arbitrul de scaun. Momente tensionate în timpul finalei cu Carlos Alcaraz

Wimbledon 2023 | Novak Djokovic, schimb de replici cu arbitrul de scaun. La 3-1 în setul al treilea pentru Alcaraz în timpul finalei de la Wimbledon, Djokovic s-a plâns de momentul în care Fergus Murphy, arbitrul de scaun, porneşte cronometrul.

Reclamă 4 / 0/3

Nu a fost primul moment în care timpul dintre puncte a fost subiectul finalei. Djokovic a fost avertizat în tie-break-ul setului secund, atunci când timpul pe care îl avea la dispoziţie între puncte a expirat.

În cel mai echilibrat game al finalei, la a cincea egalitate, Novak Djokovic s-a plâns de faptul că Fergus Murphy, arbitrul de scaun, porneşte cronometrul prea devreme.

Sârbul a motivat că nu are timp să ajungă la prosoapele de la marginea terenului. În ultimii trei ani, chiar şi după ce pandemia s-a încheiat, copiii de mingi nu mai aduc prosoapele jucătorilor, iar aceştia sunt nevoiţi să meargă la marginea terenului pentru a se întoarce.

„La ce te referi? Nu pot să iau prosopul de la copilul de mingi, trebuie să îl iau eu din coş. De ce dai drumul la cronometru când eu mă duc să iau prosopul?”, i-a spus Novak Djokovic lui Fergus Murphy, arbitrul de scaun al finalei.

În cele din urmă, Carlos Alcaraz a câştigat game-ul maraton şi a făcut break-ul, după 13 egalităţi şi 26 de minute. Ulterior, el a câştigat setul al treilea cu 6-1.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
11:31 Coventry – Ipswich LIVE VIDEO (22:00, AntenaPLAY). Oaspeţii, meci cu miză uriaşă pentru promovarea în Premier League 11:16 Farul aşteaptă ofertele de milioane de euro ale lui Gigi Becali: „Nu ne permitem să refuzăm” 10:47 Tragedie uriaşă pentru Francis Ngannou! Fostul campion din MMA a anunţat decesul fiului său 10:08 Andrea Compagno a fost şocat atunci când a văzut clasamentul din Liga 1: „Nu pot să îmi explic” 9:50 Primul jucător dat afară de Dan Petrescu de la CFR Cluj! Neluţu Varga a făcut anunţul: „Nu îl vrea” 9:33 Robert Lewandowski a marcat primul său hat-trick în Spania şi a făcut un anunţ uriaş: „Nu mi-am bătut capul nici măcar o secundă” 9:07 EXCLUSIVDenis Alibec, avertizat de Victor Piţurcă, înainte de revenirea la FCSB: „Va păți exact ca data trecută. De asta să fie convins 8:55 Aryna Sabalenka, revenire senzaţională la Madrid! Campioana en-titre a încheiat seria fabuloasă a lui Danielle Collins 8:30 Lupta dintre Mike Tyson şi Jake Paul va fi considerată meci profesionist 8:22 Dan Petrescu are un contract record la CFR Cluj! Anunţul făcut de Neluţu Varga: „Nu se compară nimeni cu el” Vezi toate știrile
Citește și