Închide meniul

Novak Djokovic a scris o nouă pagină de istorie! A „bătut” recordul lui Steffi Graf şi a atins o bornă ieşită din comun

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 27 februarie 2023, 13:37

Novak Djokovic a scris o nouă pagină de istorie! A „bătut recordul lui Steffi Graf şi a atins o bornă ieşită din comun

Novak Djokovic spulberă record după record

Novak Djokovic a început săptămâna a 378-a în fruntea ierarhiei ATP / Profimediaimages

Novak Djokovic a scris o nouă pagină de istorie în tenisul mondial. Sârbul în vârstă de 35 de ani a „bătut” recordul lui Steffi Graf după o nouă săptămână pe care a început-o pe primul loc în clasamentul ATP.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Djokovic a reuşit o performanţă cu adevărat istorică. A devenit jucătorul cu mai multe săptămâni în calitate de numărul 1 mondial, atât la feminin, cât şi la masculin, anunţă news.ro.

Novak Djokovic a scris o nouă pagină de istorie

Sârbul deţinea deja recordul pentru cele mai multe săptămâni ca numărul 1 în istoria clasamentului Pepperstone ATP (din 1973), când l-a depăşit pe Roger Federer, care avea 310 săptămâni, în martie 2021. Acum a trecut de Graf şi a început săptămâna a 378-a în fruntea ierarhiei ATP.

Djokovic, aflat în prezent la 6.980 de puncte în clasamentul ATP, a revenit luna trecută pe locul 1 pentru prima dată din iunie anul trecut, după ce a câştigat Australian Open.

Jucătorul în vârstă de 35 de ani, care concurează săptămâna aceasta la Dubai Duty Free Tenis Championships, a urcat pentru prima dată pe locul 1, la vârsta de 24 de ani şi 43 de zile, pe 4 iulie 2011 şi a petrecut un record personal de 122 de săptămâni consecutive în fruntea ATP, între 7 iulie 2014 şi 6 noiembrie 2016.

Reclamă

Djokovic este unul dintre cei 28 de jucători din istoria clasamentului Pepperstone ATP care deţin primul loc. El a încheiat anul 2021 ca numărul 1 pentru a şaptea oară, de asemenea un record, după 2011, 2012, 2014, 2015, 2018 şi 2020.

Steffi Graf, care a ajuns în fruntea clasamentului feminin pentru prima dată în 1987, a câştigat 107 titluri în cariera sa, inclusiv 22 de trofee de Grand Slam.

Djokovic a câştigat Australian Open cu o ruptură musculară de trei centimetri

Novak Djokovic a câştigat Australian Open deşi a jucat la Melbourne cu o ruptură musculară de trei centimetri la ischiogambieri, afirmă directorul turneului, Craig Tiley.

Reclamă 4 / 0/3

Cred că nimeni nu îi pune la îndoială sportivitatea. Tipul ăsta avea o ruptură de trei centimetri la ischiogambieri. Am văzut rezultatele investigaţiilor medicale. El este remarcabil.

Este foarte concentrat pe tot ce face, în fiecare minut al zilei. A trecut prin multe şi nu cred că altcineva va mai reuşi să câştige de zece ori Australian Open. Va avea mereu un loc magnific în istoria Australian Open”, a declarat Tiley, potrivit sen.com.au.

Novak Djokovic a avut probleme la ischiogambieri pe parcursul turneului de la Melbourne şi în zilele sale libere nu s-a antrenat din cauza problemelor medicale. Sârbul a pierdut un singur set, în turul doi, în faţa francezului Enzo Couacaud.

Novak Djokovic, discurs emoționant după ce a câștigat Australian Open 2023: „Ce călătorie!”

În primul rând, vreau să spun că sunt atins de cuvintele lui Stefanos. Îți mulțumesc că ai vorbit atât de frumos despre mine și că ai fost atât de respectuos. Amândoi vrem să câștigăm când suntem pe teren, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să ne respectăm.

Te felicit pentru un turneu foarte bun, o luptă frumoasă în această seară și, cu siguranță, nu e ultima ta șansă de a cuceri un Grand Slam. Ai mai mult timp decât mine. Felicitări echipei tale, familiei tale, știm cât munciți. Și în afara terenului ești un profesionist și cred că ești o persoană interesantă.

Suntem două țări care nu au mare tradiție în tenis (n.r. – Serbia și Grecia). Nu am avut mulți jucători care au atins acest nivel. Mesajul meu pentru toți tinerii care urmăresc asta acum și vor să devină mari este că trebuie să viseze, nimic nu e imposibil și nimeni nu trebuie să îți fure visurile.

„Ce călătorie a fost pentru mine, pentru familia și echipa mea”

Mai degrabă o copilărie cu dificultăți și provocări te face mai puternic. Eu cu Stefanos suntem două exemple în acest caz. Chiar dacă o singură persoană din întreaga lume acceptă și crede în visurile voastre, găsiți acea persoană și aveți încredere că puteți reuși.

Reclamă

Ce călătorie a fost pentru mine, pentru familia și echipa mea! Nu iau nimic de-a gata. Le mulțumesc că tolerează de multe ori cea mai urâtă parte a personalității mele. Apreciez dragostea și încrederea pe care mi-o oferiți. Goran, nu știu dacă mă vei ierta vreodată pentru toți acești ani. Acest trofeu este și al tău, îți mulțumesc din toată inima.

A fost unul dintre cele mai dificile turnee din carieră. N-am jucat anul trecut, m-am întors în acest an. Vreau să mulțumesc tuturor celor care m-au făcut să mă simt binevenit aici, în Melbourne și în Australia. E un motiv pentru care am jucat cel mai bun tenis al meu aici în Australia, în fața legendarului Rod Laver.

Încerc să mă ciupesc să văd dacă este real momentul. Doar echipa și familia mea știu prin ce am trecut în ultimele 5 săptămâni. E cea mai mare victorie din viața mea, având în vedere circumstanțele”, a declarat Novak Djokovic, potrivit eurosport.ro.

Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
13:22 Iuliana Demetrescu, o nouă delegare de lux! Arbitra jignită de Gigi Becali va arbitra o semifinală de Liga Campionilor 12:44 Ce cotă a ajuns să aibă Simona Halep la câştigarea Roland Garros 2024. Simo a jucat un singur meci de la revenire 12:41 Echipa care îl regretă pe Ianis Hagi! Fiul „Regelui”, lăudat deși nu joacă la Alaves: „Este protagonist! Viitorul încă se scrie!” 12:31 Emoţii pentru Florinel Coman şi FCSB, înaintea meciului cu Farul! Ce şanse are să joace în meciul care poate decide titlul 12:01 Motivul pentru care Cristi Săpunaru a fost lăsat pe bancă de Bogdan Lobonț, la Farul – Rapid! Anunțul căpitanului giuleștenilor 11:37 „M-a bulversat” Bogdan Lobonţ, făcut praf după înfrângerea lui Rapid cu Farul: „Echipă deplorabilă” 11:17 Nicolae Cristescu aşteaptă revoluţia la Rapid! Îi cere pe Marius Şumudică şi Dani Coman: „Nu vreau să dau în Daniel Niculae” 11:00 Marius Ștefănescu a primit interzis la FCSB! Gigi Becali își poate lua adio de la el: „E singura echipă la care nu pot să-l las!” 10:59 Momentul care i-a schimbat cariera lui Bernadette Szocs: „Cred că a fost cel mai important pas din viaţa mea” 10:49 Conducerea Barcelonei a reacţionat, după ce Xavi s-a hotârât să continue la echipă! Care a fost momentul decisiv pentru antrenor Vezi toate știrile
Citește și