Închide meniul

Novak Djokovic, Cristiano Ronaldo al tenisului! Comparaţiile geniale făcute de Patrick Mouratoglou între tenis şi fotbal

Reclamă

Alex Masgras Publicat: 25 ianuarie 2024, 18:30

Novak Djokovic, Cristiano Ronaldo al tenisului! Comparaţiile geniale făcute de Patrick Mouratoglou între tenis şi fotbal

Novak Djokovic, Cristiano Ronaldo al tenisului

Cristiano Ronaldo şi Novak Djokovic / Profimedia

Novak Djokovic este Cristiano Ronaldo al tenisului, potrivit lui Patrick Mouratoglou, fostul antrenor al Simonei Halep. Înaintea semifinalelor masculine de la Australian Open, antrenorul francez a avut numai cuvinte de laudă la adresa numărului 1 mondial.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cu 10 titluri la Melbourne, Novak Djokovic se pregăteşte pentru duelul din penultimul act cu Jannik Sinner.

Novak Djokovic, Cristiano Ronaldo al tenisului!

Chiar dacă are 36 de ani, Novak Djokovic continuă să lupte pentru cele mai importante titluri din tenis. Sârbul, care are în palmares 24 de titluri de Grand Slam, este aproape de un nou titlu. El s-a calificat în semifinalele de la Australian Open, acolo unde îl va întâlni pe Jannik Sinner.

Patrick Mouratoglou, fostul antrenor al Simonei Halep, l-a comparat pe atletul sârb cu Cristiano Ronaldo pentru munca sa. La 38 de ani, portughezul a fost cel mai bun marcator din lume în anul 2023, depăşind jucători precum Kylian Mbappe sau Erling Haaland. Comparaţiile nu s-au oprit aici, antrenorul francez spunând că Roger Federer se aseamănă foarte mult cu Lionel Messi:

„Vorbeam cu un prieten ieri și spuneam că Federer e ca Messi, iar Djokovic e Ronaldo. De ce? Pentru că Federer e un talent pur și simte ceea ce are de făcut. Pe când Djokovic e super muncitor și e foarte atent la fiecare detaliu.

Reclamă

Nu am văzut pe nimeni în istorie să se afle în topul jocului la 36 de ani, așa cum o făcea la 26 sau 28 de ani. E o întreagă carieră până ajungi acolo în vârf. Cred că dezbaterea despre GOAT e complet moartă după ce a făcut Nole anul trecut, trei Grand Slamuri plus o finală”, a spus Patrick Mouratoglou, citat de eurosport.ro.

Novak Djokovic şi Jannik Sinner se vor întâlni în prima semifinală de la Australian Open. Sârbul conduce cu 4-2 întâlnirile directe, dar Sinner a câştigat ultima întâlnire directă, cea din semifinalele Cupei Davis, de la finalul anului trecut. Câştigătorul acestei semifinale va juca pentru trofeu duminică dimineaţă împotriva câştigătorului semifinalei dintre Daniil Medvedev şi Alexander Zverev.

Novak Djokovic, după calificarea în semifinalele de la Australian Open 2024: „Recunosc că m-am surprins pe mine însumi”

Novak Djokovic a vorbit după calificarea în semifinalele de la Australian Open 2024. Nole l-a învins pe Taylor Fritz (locul 12 ATP), cu 7-6 (7/3), 4-6, 6-2, 6-3, după trei ore şi 45 de minute.

Reclamă 4 / 0/3

Djokovic a ajuns pentru a 11-a oară în semifinalele primului turneu de Grand Slam al anului. Nole a fost surprins de modul în care a servit marţi (20 de aşi), dar şi de numărul de mingi de break ratate (15).

„Ştiu că am avut atât de multe mingi de break în primele două seturi pe care nu le-am fructificat. Dar, până la urmă, am reuşit breakurile în seturile 3 şi 4 şi mi-am impus jocul, asta e cel mai important.

De la jumătatea setului 3, am început să servesc foarte bine. M-a surprins. Dar de asta ai nevoie într-o astfel de partidă, să reuşeşti multe puncte cu serviciul. Dar recunosc că m-am surprins pe mine însumi.

Au fost două prime seturi incredibile, cu o calitate impresionantă a tenisului din partea lui Taylor. M-a sufocat din spatele terenului. A fost foarte dificil să găsesc timingul perfect. A stat mult timp lângă mine, m-a împins la limită. Vreau să îl felicit pentru felul în care a jucat”, a spus Djokovic, care caută al 25-lea titlu de Grand Slam al carierei.

Recomandări
Citește și:

Va câştiga FCSB titlul în Liga 1 la finalul meciului cu Farul Constanţa?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:27 Costel Gâlcă, după înfrângerea cu CFR Cluj: „Trebuie să facem mult mai mult să câştigăm”! Ce a spus despre lupta pentru locul 2 0:10 Tabloul complet al optimilor Campionatului Mondial de snooker. 8 capi de serie sunt out 25
apr.
23:58
FCSB e la un punct de titlu, lupta pentru locul 2 devine teribilă! Cum arată acum clasamentul în play-off
25
apr.
23:55
Daniel Bîrligea, mesaj pentru Edi Iordănescu după ce a marcat în Universitatea Craiova – CFR Cluj 0-1: „O să dau totul!”
25
apr.
23:35
FotoUniversitatea Craiova – CFR Cluj 0-1. Bîrligea a marcat singurul gol al meciului! Oltenii au ratat matematic titlul
25
apr.
23:22
Nicolae Dică a spus totul despre conflictul cu Denis Alibec! Ce a declanşat tensiunile dintre ei doi: „A spus că nu e de acord”
25
apr.
23:05
„S-a operat ieri” Mihai Stoica, ultimele detalii despre situația lui Vlad Chiricheș. Când va reveni pe teren fundașul de la FCSB
25
apr.
22:53
UPDATESorana Cîrstea s-a calificat în turul 3 la WTA Madrid Open! Urmează un duel „stelar” cu Iga Swiatek
25
apr.
22:47
FotoOlimpiu Moruțan s-a fotografiat cu tortul pe patul de spital și a oferit prima reacție, după ce a fost operat de ziua lui!
25
apr.
22:41
Sorana Cîrstea, după ce s-a calificat în turul 3 la Madrid: „Nu ştiam cum joacă”! Ce a spus „Sori” despre noul ei antrenor
Vezi toate știrile
Citește și