Închide meniul

Novak Djokovic rămâne pe primul loc după ce s-a calificat în semifinale la Roma. Ons Jabeur, revenire uluitoare cu Maria Sakkari

Reclamă

Valentin Pîrcălabu Publicat: 14 mai 2022, 10:49 / Actualizat: 15 mai 2022, 9:13

Novak Djokovic rămâne pe primul loc după ce s-a calificat în semifinale la Roma. Ons Jabeur, revenire uluitoare cu Maria Sakkari

Novak Djokovic va rămâne pe primul loc ATP

Profimedia

Novak Djokovic, numărul 1 ATP, s-a calificat în semifinalele turneului ATP Masters 1.000 de la Roma, dotat cu premii totale în valoare de 5.415.410 euro, învingându-l în două seturi, 7-5, 7-6 (7/1), pe canadianul Felix Auger-Aliassime, într-o partidă disputată vineri la Foro Italico. Ons Jabeur a oferit revenirea anului în tenis.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Djokovic, marele favorit al competiţiei după eliminarea deţinătorului titlului, Rafael Nadal, în optimile de finală, şi-a asigurat cu această ocazie prima poziţie în clasamentul ATP începând de luni, din care putea fi detronat de rusul Daniil Medvedev în cazul unui eşec înaintea semifinalelor.

Novak Djokovic rămâne pe primul loc ATP

Sârbul, care a triumfat de cinci ori pe zgura din capitala Italiei, îl va înfrunta în penultimul act pe norvegianul Casper Ruud, la fel ca în urmă cu doi ani, la ultimul său succes de la Roma.

Novak Djokovic a obţinut vineri a 999-a sa victorie în circuitul profesionist, iar în cazul unui nou succes, sâmbătă, el va deveni al cincilea jucător cu cel puţin 1.000 de victorii, după Jimmy Connors, Roger Federer, Ivan Lendl şi Rafael Nadal.

Ons Jabeur, revenirea anului în tenis. Meci uluitor cu Maria Sakkari

Ons Jabeur a avut o revenire uluitoare în partida cu Maria Sakkari. Jucătorarea care a învins-o pe Simona Halep la Madrid s-a impus în 3 seturi şi cu Maria Sakkari, scor 1-6, 7-5, 6-1.

Reclamă

Jabeur, campioană la Madrid în urmă cu o săptămână, a obţinut cu această ocazie a zecea sa victorie consecutivă în circuitul profesionist, însă nu fără emoţii. Ea cedat uşor primul set (1-6), iar apoi a fost condusă de Sakkari cu 5-2 în setul secund. Tunisianca a reuşit să facă break-ul în momentul în care adversara sa servea pentru victorie, câştigând apoi alte patru game-uri consecutive, pentru a-şi adjudeca setul cu 7-5. Jabeur a profitat de momentul favorabil şi a dominat setul decisiv, pe care l-a câştigat cu 6-1, scrie agerpres.ro.


În penultimul act, Ons Jabeur o va înfrunta pe rusoaica Daria Kasatkina, care a profitat de abandonul adversarei sale din sferturile de finală, elveţianca Jil Teichmann, în setul secund, din cauza unei accidentări la coapsa stângă.

În cealaltă semifinală de la Roma, poloneza Iga Swiatek, numărul unu mondial, care a eliminat-o vineri pe canadianca Bianca Andreescu, o va avea ca adversară pe belarusa Arina Sabalenka, învingătoare în duelul cu americanca Amanda Anisimova.

Reclamă 4 / 0/3
Recomandări

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
10:24 VIDEOOlimpiu Moruţan ratează EURO 2024! Anunţul oficial făcut de turcii de la Ankaragucu. S-a „rupt” fără să fie atins de nimeni 10:19 AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi este invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român 9:51 Lucian Sănmărtean a dezvăluit de ce a refuzat de 4 ori să lucreze cu Gică Hagi: „Nu o să mai păstrăm chestia aceasta de respect” 9:47 Record negativ pentru Chelsea, înregistrat la umilinţa cu Arsenal! E prima oară când „Albaştrii” păţesc asta într-un sezon! 9:18 FotoOlimpiu Moruţan, OUT de la EURO 2024! Verdictul teribil primit de internaţionalul român după ce s-a accidentat grav în Cupă 9:11 Motivul incredibil pentru care Adrian Mititelu Jr a ajuns de urgenţă la spital cu o supradoză de pastile: „Vino să mă salvezi!” 8:51 Valeriu Iftime l-a elogiat pe jucătorul pe care l-a propus la FCSB: „E un miracol”! Ce a spus despre „explozia” lui Bogdan Andone 8:32 Imaginea horror cu Romario Benzar după ce a fost lovit de Abdallah! Fostul jucător şi-a dat bandajul jos şi le-a arătat tuturor! 8:10 Lucian Sânmărtean insistă ca Gigi Becali să transfere un jucător la FCSB: „E de excepţie” 23
apr.
23:37
VIDEOLeicester – Southampton a fost live în AntenaPLAY. Liderul din Championship, victorie categorică
Vezi toate știrile
Citește și