Închide meniul

Novak Djokovic şi Iga Swiatek, campionii de la Roma! Liderul ATP a scris din nou istorie în tenis

Reclamă

Dragoș Vasile Publicat: 15 mai 2022, 21:25

Novak Djokovic şi Iga Swiatek, campionii de la Roma! Liderul ATP a scris din nou istorie în tenis

Novak Djokovic şi Iga Swiatek sunt cei doi câştigători ai turneului de la Roma

Novak Djokovic şi Iga Swiatek, campionii de la Roma / Colaj Profimedia

Novak Djokovic şi Iga Swiatek sunt campionii de la Roma în 2022. Liderul ATP a câştigat, duminică, pentru a şasea oară turneul de la Roma, înregistrând a 1001-a sa victorie în finala cu grecul Stefanos Tsitsipas, cap de serie 4. De partea cealaltă, poloneza a învins-o pe Ons Jabeur.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Djokovicc s-a impus cu scorul de 6-0, 7-6 (5), într-o oră şi 36 de minute şi a scris din nou istorie în tenis.

Novak Djokovic şi Iga Swiatek, campionii de la Roma

Sârbul este cel mai în vârstă campion de la Roma, el având 34 de ani, 11 luni şi 23 de zile. Djokovic a mai câştigat turneul de la Roma în 2008, 2011, 2014, 2015 şi 2020.

În total, Novak Djokovici a câştigat 87 de titluri în carieră, dintre care 38 sunt la turnee ATP Masters 1000.

Reclamă

Iga Swiatek, de neoprit

Poloneza Iga Swiatek, locul I WTA, deţinătoarea trofeului, a câştigat, duminică, turneul de categorie WTA 1.000 de la Roma, după ce a învins-o, cu scorul de 6-2, 6-3, pe Ons Jabeur din Tunisia, locul 7 WTA.

Finala a durat o oră şi minute şi 23 de minute şi, la capătul ei, Swiatek, 20 de ani, a obţinut victoria consecutivă cu numărul 28 şi a câştigat al cincilea turneu consecutiv la care participă, după ce, din februarie, s-a impus la Doha, Indian Wells, Miami şi Stuttgart. Acesta este al optulea trofeu din carieră pentru jucătoarea poloneză.

Reclamă 4 / 0/3

Jabeur, 27 de ani, a fost la a doua finală la rând jucată la un turneu de categorie WTA 1.000, după ce sâmbăta trecută s-a impus la Madrid.

Învingătoarea va primi un premiu de 332.260 de euro şi 900 de puncte WTA, iar învinsa, 195.813 euro şi 585 de puncte WTA.

În ierahia WTA care va fi publicată luni, Jabeur va ocupa locul 6, cel mai bun din carieră.

Novak Djokovic, uluit după ce a aflat că Boris Becker a ajuns la închisoare

Sârbul Novak Djokovic, liderul ATP, a transmis un prim mesaj după ce a aflat că Boris Becker a ajuns după gratii. Triplul campion de la Wimbledon a fost condamnat la 2 ani şi 6 luni de închisoare în dosarul legat de falimentul personal.

Boris Becker i-a fost antrenor lui „Nole” între 2014 şi 2016. Neamţul are acum mari probleme şi a fost încarcerat. Dacă nu va câştiga apelul, va ispăşi jumătate din pedeapsă, aproximativ 15 luni.

“Mă doare sufletul pentru el. Este un prieten, prieten de mult timp, m-a antrenat trei-patru ani, este o persoană pe care o consider apropiată şi a contribuit mult la succesul carierei mele. Nu voi intra în detaliile verdictului, pentru că nu sunt în poziţia de a face asta, dar ca prieten sunt foarte trist pentru el.

Nu prea sunt multe de spus. Sper că va trece peste această perioadă şi că îşi va putea trăi viaţa atunci când va ieşi din închisoare nu ştiu dacă vom folosi cuvântul ‘normal’, pentru că viaţa este categoric diferită pentru oricine merge la închisoare, în special pentru o perioadă atât de lungă. Nu ştiu cum vor sta lucrurile pentru el. Doar mă rog pentru el”, a spus Djokovic, potrivit Sky Sports.

Reclamă

Becker, în vârstă de 54 de ani, va fi astfel încarcerat după ce a fost găsit vinovat în special că a ascuns 2,5 milioane de lire sterline (3 milioane de euro la cursul actual) în active şi împrumuturi pentru a nu-şi plăti datoriile.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
22:40 Câţi fani iau cu asalt Arena Naţională, la FCSB – Farul. Mihai Stoica, mesaj războinic: „Un punct CA SĂ PUNEM PUNCT!” 22:40 LIVE VIDEOQPR – Leeds, acum în AntenaPLAY. Continuă lupta incendiară pentru promovarea în Premier League! Echipele de start 22:32 „Suntem blestemaţi!” Jucătorul lui Dinamo s-a prăbuşit emoţional după remiza cu Voluntari şi a spus ce urmează pentru „câini”! 22:11 „V-a făcut Rapid o ofertă?” Dani Coman, anunţ ferm despre şansele de a-l înlocui pe Daniel Niculae la Rapid 22:05 Faze controversate în Dinamo – FC Voluntari! Radu Petrescu a dictat un penalty pentru „câini”, apoi a întors decizia! 21:49 FCSB – Farul LIVE TEXT (sâmbătă, 20:30). Roş-albaştrii sunt la un punct de titlu. Gică Hagi încearcă să le strice sărbătoarea! 21:45 Dinamo – FC Voluntari 1-1. „Câinii” rămân pe loc de retrogradare! Cum arată acum clasamentul în play-out 21:18 FotoAnunţul despre starea lui Adrian Mititelu Jr, la 5 zile după ce „Spaima litoralului” l-a găsit inconştient şi i-a salvat viaţa! 21:13 Rafael Nadal a dezvăluit de ce nu ia în calcul să se retragă. Ce îl mai motivează, la 37 de ani: „Să-i ofer o amintire!” 20:14 Liverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Anunţul lui Fabrizio Romano Vezi toate știrile
Citește și