Închide meniul

Nume mari la Ţiriac Open. Lista completă a starurilor de pe tabloul principal de simplu

Reclamă

Dan Roșu Publicat: 19 martie 2024, 12:45

Nume mari la Ţiriac Open. Lista completă a starurilor de pe tabloul principal de simplu

Nume mari la Ţiriac Open. Lista completă a starurilor de pe tabloul principal de simplu

Stan Wawrinka, în timpul unui meci - Getty Images

Nume mari ale tenisului vor fi prezente la Ţiriac Open. Ediția cu numărul 22 a turneului ATP 250 Țiriac Open se pregătește de debut, în perioada 14-21 aprilie 2024, la București. Evenimentul de talie internațională va aduce în atenția publicului pasionat, mari nume din lumea tenisului Mondial masculin, care vor evolua pe zgura de la Baza Sportivă Năstase/Marica.
Jucători de top pe tabloul principal de simplu

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Turneul Țiriac Open va găzdui o competiție de elită, aducând în fața iubitorilor acestui sport o listă impresionantă de jucători. Pe tabloul principal de simplu al turneului de la București se regăsesc jucători de top, precum Stan Wawrinka, Denis Shapovalov, Gael Monfils sau Richard Gasquet, ori tânăra revelație Joao Fonseca, în vârstă de doar 17 ani.

Nume mari la Ţiriac Open. Lista completă a starurilor de pe tabloul principal de simplu

Printre favoriții publicului se numără Stan Wawrinka, Gael Monfils, Denis Shapovalov și Richard Gasquet. Adrian Mannarino, locul 20 ATP este principalul favorit al turneului.

“Ediția anului 2024 Țiriac Open a reușit să atragă la București jucători renumiți din circuitul ATP Mondial. Ne propunem să oferim o experiență de top tuturor pasionaților de tenis, să asistăm la meciuri de înalt nivel susținute de jucători de elită.

În plus, sperăm că, în viitorul apropiat, vom vedea și sportivi români făcându-și loc în clasamentele mondiale de tenis. Acesta este motivul pentru care, în 2024, Fundația Țiriac organizează mai multe turnee Futures, cu scopul de a oferi jucătorilor noștri șansa de a acumula experiență în competiții.

Reclamă

De asemenea, ne propunem să aducem un turneu ATP Challenger la Brașov, legat de evenimentul organizat la Iași, și să oferim în acest fel jucătorilor ocazia de a concura la un nivel înalt”, a declarat Ion Țiriac.

Jucătorii de talie mondială care vor evolua în turneul de la București aduc cu ei un palmares impresionant și promit să ofere un spectacol de anvergură, pe întreaga perioadă de desfășurare a turneului de tenis. Lista completă a jucătorilor de pe tabloul principal de simplu care participă la turneul ATP 250 Țiriac Open poate fi consultată în documentul anexat.

“Cred că e limpede pentru toată lumea ce jucători sunt atasați de București și de turneul nostru. Ne-am dorit ca și în acest an la Țiriac Open să venim cu tenis de calitate, astfel că primii 4 favoriți sunt top 30 mondial. Eu personal mi-am propus mult să îl vedem la București pe Stan the Man. Iar printre primii jucători confirmați anul acesta se află Denis Shapovalov și Richard Gasquet. Ambii vor avea nevoie de wild card pentru tabloul principal”, a spus Cosmin Hodor, director turneu.

Reclamă 4 / 0/3

Adrian Mannarino – francezul e principal favorit la Țiriac Open. Locul 20 ATP, Adrian are 5 turnee câștigate în carieră, iar la 35 de ani traversează cea mai bună perioadă a carierei. Anul trecut s-a impus în trei turnee (record personal), iar la începutul sezonului a atins locul 17 ATP, cea mai înaltă poziție a carierei.

Gael Monfils – „Le Monf” e un veteran al circuitului masculin și al turneului de la București. Cu un tenis spectaculos, Gael a jucat cel puțin o finală în fiecare an de la debutul său ca jucător profesionist, în 2004, câștigând 12 turnee ATP în carieră. Semifinalist la Roland Garros și US Open, Monfils revine la București pentru a încerca să câștige un turneu în care s-a oprit în trecut în semifinale.

Stan Wawrinka – „Stan the Man” e o legendă a tenisului mondial. Elvețianul este singurul tenisman care a câștigat mai mult de un mare slam în epoca de aur a „Big Four” (Roger Federer, Rafael Nadal, Novak Djokovic și Andy Murray), reușind să se impună în trei competiții majore între 2014 și 2016. Fost număr trei mondial și câștigător al Cupei Davis, elvețianul reprezintă o garanție a spectacolului pe zgura de la București.

Denis Shapovalov a fost considerat noul copil minune al tenisului atunci când, la 21 de ani, intra în top 10 mondial. Denis a ajuns în semifinale la Wimbledon și a câștigat Cupa Davis în 2022 cu Canada. Poreclit „Shapo” de fani, canadianul este considerat unul dintre cei mai spectaculoși tenismeni din circuitul mondial.

Tallon Griekspoor e favoritul doi al turneului de la București. Cel mai bun tenisman olandez al momentului este locul 25 ATP și a câștigat primele sale turnee majore anul trecut. Griekspoor deține recordul de cele mai multe turnee ATP Challenger câștigate într-un sezon, opt, în 2021.

Richard Gasquet – la 15 ani și 10 luni câștigă primul său meci într-un turneu ATP. 22 de ani mai târziu și 16 turnee câștigate, fostul copil minune al tenisului francez revine la București. Semifinalist la US Open și Wimbledon și fost număr 7 mondial, Gasquet completează legiunea muschetarilor la Țiriac Open.

Repartizarea punctelor și premiilor în cadrul turneului Țiriac Open:

Reclamă

Jucătorul care se va impune în turneul de tenis ATP 250 va obține 250 de puncte ATP. În plus, premiile oferite în cadrul competiției Țiriac Open cumulează un total de 580.000 de euro.

Premiile aferente câștigătorilor turneului la simplu

• Câștigător: 250 de puncte ATP și 88.125 de euro
• Finalist: 150 de puncte ATP și 51.400 de euro

Premiile aferente câștigătorilor turneului la dublu

• Câștigători: 250 de puncte ATP și 30.610 euro
• Finaliști: 150 de puncte ATP și 16.380 euro

Biletele sunt disponibile exclusiv online pe platforma www.entertix.ro. Spectatorii pot achiziționa bilete valabile pentru o zi de turneu, care le vor permite accesul la toate meciurile programate în ziua respectivă. Organizatorii încurajează publicul să-și asigure locurile în avans, pentru a nu rata oportunitatea de a lua parte la un spectacol sportiv de înaltă calitate și de a încuraja jucătorii români și internaționali în cadrul acestei competiții de mare anvergură.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
13:24 Victor Piţurcă i-a „făcut” echipa lui Cosmin Olăroiu, în 2006. Detalii spectaculoase ale fostului selecţioner 12:58 „De ce să te schimbi, mă?” Marius Şumudică a fost criticat înaintea negocierilor cu Rapid: „Nu mi s-a părut ok” 12:45 LIVE VIDEOSorana Cîrstea – Iga Swiatek se joacă ACUM. Duel de foc cu numărul 1 WTA pentru un loc în optimile de la Madrid 12:00 FCSB – Farul LIVE TEXT (20:30). Roş-albaştrii sunt la un punct de titlu. Gică Hagi încearcă să le strice sărbătoarea! 11:57 Florinel Coman pleacă la vraciul Marijana! Când se va întoarce starul lui FCSB de la Belgrad şi când ar putea juca 11:11 Mobilizare generală înainte de FCSB – Farul! Jucătorii liderului, pregătiţi de sărbătoare! Ce îndemn au avut pentru fani 10:13 Performanţă uriaşă pentru Eliza Samara! A câştigat Liga Campionilor la tenis de masă pentru a treia oară consecutiv 10:02 Ţara din Europa care refuză să folosească VAR, după ce fanii s-au revoltat! Anunţul federaţiei 9:49 Leicester a promovat în Premier League. Leeds are şanse mici să promoveze direct. Cum ar putea arăta play-off-ul 9:28 Dennis Man îi dă mari emoţii lui Edi Iordănescu! Internaţionalul român, scos din lotul lui Parma. Anunţul presei din Italia Vezi toate știrile
Citește și