Închide meniul

Patrick Mouratoglou a rupt tăcerea după ce Simona Halep a fost suspendată pentru dopaj: „Împreună vom lupta pentru a demonstra adevărul!”

Reclamă

Dragoș Vasile Publicat: 25 octombrie 2022, 15:23

Patrick Mouratoglou a rupt tăcerea după ce Simona Halep a fost suspendată pentru dopaj: „Împreună vom lupta pentru a demonstra adevărul!

Simona Halep l-a încurajat pe Patrick Mouratoglou să înceapă o nouă colaborare

Simona Halep și Patrick Mouratoglou, în timpul unui antrenament / Profimedia

Patrick Mouratoglou a rupt tăcerea după ce Simona Halep (31 ani) a fost suspendată din tenis pentru dopaj. Fosta campioană de la Roland Garros şi Wimbledon a primit vestea recent, după ce în corpul ei a fost găsită o substanţă interzisă, Roxadustat.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Antrenorul francez o susţine pe româncă şi anunţă că va lupta alături de ea pentru a îşi căuta dreptatea.

Patrick Mouratoglou a rupt tăcerea după ce Simona Halep a fost suspendată pentru dopaj

„Salutare, tuturor. În primul rând, vreau să vă spun prin ce şoc a trecut echipa noastră din momentul în care a Simona a fost anunţată că a fost testată pozitiv la US Open. În cei aproape 30 de ani de muncă, în care am lucrat cu sute de sportivi profesionişti, nu m-am confruntat niciodată cu o astfel de situaţie.

Sunt recunoscător că atât de mulţi oameni din lumea tenisului, care au lucrat cu Simona sau o cunosc personal de mai mulţi ani, au vorbit. Vreau să le mulţumesc oamenilor care au reacţionat într-un moment atât de important pentru Simona. Cuvintele lor transmit un mesaj atât de puternic.

Din momentul în care Simona a fost testată pozitiv, săptămâna trecută, am ales să îmi păstrez, relativ, tăcerea. Prioritatea mea a fost să îmi pun energia pentru a o ajuta şi a o susţine în a-şi dovedi nevinovăţia.

Reclamă

Din moment ce o ştiu atât de bine pe Simona, pot să vă asigur că este un model de integritate. Este total împotriva oricărei forme de dopaj şi ştiu că niciodată nu i-a trecut prin cap să ia vreo substanţă interzisă. Am 100% încredere în ea! Împreună vom lupta pentru a demonstra adevărul. Patrick Mouratoglou”, a transmis antrenorul Simonei Halep pe contul său de Instagram.

View this post on Instagram


A post shared by THE COACH (@patrickmouratoglou)

Reclamă 4 / 0/3

ANAD, noi precizări în cazul Simonei Halep

Agenţia Naţională Anti-Doping (ANAD) a publicat, luni, pe site-ul oficial, o serie de precizări în contextul depistării pozitive a jucătoarei de tenis Simona Halep, printre care faptul că „Roxadustat este substanţă nespecifică” şi că dacă se dovedeşte încălcarea intenţionată a Listei Interzise perioada de suspendare a unui sportiv este de 4 ani.

„Substanţa FG-4592 (Roxadustat) se încadrează în Lista Interzisă la secţiunea S2 – Hormoni peptidici, factori de creştere, substanţe înrudite şi mimetice, agenţi activatori ai factorilor care induc hipoxia. Stabilizatorii factorilor care induc hipoxia s-au regăsit pe Lista Interzisă din anul 2011.

În 2015 şi 2016 a fost introdusă denumirea FG-4592 în cadrul acestei secţiuni de stabilizatori ai factorilor care induc hipoxia. Din anul 2017 a fost adăugată în Lista Interzisă denumirea internaţională a FG-4592 Roxadustat. Substanţa Roxadustat este considerată substanţă nespecifică”, se menţionează pe site-ul citat.

EXCLUSIV | Cât timp are la dispoziţie Simona Halep să demonstreze „lipsa vinovăției”

Simona Halep e decisă să îşi caute dreptate, după ce a fost găsită dopată. Are la dispoziţie 21 de zile de la data la care i-a fost comunicată sentinţa.

„Singurul lucru pe care îl poate face este să conteste punerea ei sub acuzare. Apoi să stabilească o strategie de apărare. Ea trebuie să conteste la Tribunalului pentru Arbitraj Sportiv. Termenul la TAS este de 21 de zile de la data la care i-a fost comunicat documentul. Poate a avut o prescripție de la medic.

Am înțeles că a avut și ceva probleme de sănătate și poate un medic i-a recomandat medicamentul respectiv. Rămâne de văzut dacă a avut scutire de uz terapeutic sau nu a avut scutire de uz terapeutic. Ea asta trebuie să demonstreze: lipsa vinovăției sau a neglijenței semnificative!”, a declarat Cristian Jura, în exclusivitate, pentru Antena Sport.

Reclamă
Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
12:53 „Va juca în Liga Campionilor” Anunţul lui Gigi Becali despre jucătorul care îl va costa aproape 500.000 de euro! 12:50 LIVE VIDEOYokohama – Ulsan e ACUM în AntenaPLAY! Al-Ain, prima finalistă din Liga Campionilor Asiei 12:05 Foto„Am o tăietură de cinci centimetri, plus gaură în cap!” Primele declaraţii ale lui Romario Benzar, după ce a ajuns la spital! 12:01 Schimbare majoră în Formula 1, din 2025! 11:49 Mesajul lui Edi Iordănescu după accidentarea teribilă a lui Olimpiu Moruţan, înainte de EURO 2024: „Toţi alături de tine, Oli” 11:40 Mesajul pe care i l-a transmis Dennis Man lui Olimpiu Moruţan, după ce acesta s-a accidentat grav şi ratează EURO 2024! 11:18 Cu ce a ajuns să se ocupe Hakan Şukur în exil, în SUA, şi cum arată acum: „Erdogan mi-a luat tot” 11:15 AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi a fost invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român 10:49 Sepsi – FCSB LIVE TEXT (21:45). Echipa lui Charalambous poate câştiga titlul în această etapă! Echipele probabile 10:24 VIDEOOlimpiu Moruţan ratează EURO 2024! Anunţul oficial făcut de turcii de la Ankaragucu. S-a „rupt” fără să fie atins de nimeni Vezi toate știrile
Citește și