Închide meniul

Patrick Mouratoglou, fascinat de evoluţia Simonei Halep de la Madrid. „Nu puteam cere un debut mai bun”

Reclamă

Dan Roșu Publicat: 29 aprilie 2022, 8:30

Patrick Mouratoglou, fascinat de evoluţia Simonei Halep de la Madrid. „Nu puteam cere un debut mai bun

Patrick Mouratoglou, fascinat de evoluţia Simonei Halep de la Madrid

Profimedia Images

Patrick Mouratoglou a reacţionat după primul meci pe care Simona Halep l-a jucat şi câştigat sub conducerea sa. Antrenorul a felicitat-o pe dubla campioană de la Madrid.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

„Primul meci al unei noi colaborări este întotdeauna unul special. Nu puteam cere un debut mai bun. Care ar trebui să fie numele echipei noastre, apropo?”, a scris Patrick Mouratoglou pe Twitter.

De partea cealaltă, şi Simona a ţinut să scoată în evidenţă calităţile care l-au ţinut pe Patrick Mouratoglou în funcţia de antrenor al Serenei Williams pentru 10 ani. Simo a dezvăluit că s-a angajat să urmărească o rutină riguroasă stabilită de celebrul antrenor.

Patrick Mouratoglou a schimbat-o pe Simona Halep

„Pot să spun că nu m-am așteptat niciodată să fac acest pas, nici nu-mi dădea prin cap așa ceva. Nu am fost pro academii, pentru că nu am crezut că o să pot să fac față unui sistem foarte bine pus la punct, cu o anume oră de trezire, totul riguros, mi-a plăcut mai mult să fiu independentă, dar impactul pe care l-am avut când am intrat acolo și m-am antrenat a fost ceva wow.

Reclamă

Deodată am simțit că vreau să fac treaba asta. În momentul respectiv, Patrick nu era disponibil, dar am tot stat acolo și m-am antrenat cu altcineva, a fost o experiență deosebită și vibe-ul de acolo m-a ajutat că iau decizia, care nu a fost una ușoară, să schimb toată rutina și modul de viață, dar sunt foarte bucuroasă că am făcut pasul și că am avut această oportunitate.

O zi la academie arată astfel: la 8 și jumătate am început antrenamentul, ceva ce nu am crezut vreodată că o să fac, m-am antrenat două, trei ore, pregătire fizică, fizioterapie pentru că am fost accidentată și am avut nevoie și după ce m-am recuperat să mă asigur că sunt rămân sănătoasă, apoi la sfârșit stretching, am făcut baie cu gheață, baie caldă… E foarte profesionist totul, tot sistemul, foarte bine organizat. Patrick este cel mai organizat om pe care l-am cunoscut vreodată„, a declarat Simona Halep, conform gsp.ro.

Patrick Mouratoglou şi Simona Halep, calificaţi în turul al doilea la Madrid Open

Joi, Simona Halep a disputat primul meci cu Patrick Mouratoglou în calitate de antrenor. Românca a avut un tenis fără cusur. Simo a întrecut-o cu 6-2, 6-3, pe Shuai Zhang, locul 40 WTA.

Reclamă 4 / 0/3

Simona Halep a reușit punctul meciului la scorul de 4-1. Jucătoarea româncă a alergat după o minge în colțul din dreapta și a expediat o lovitură fantastică în cross, la care Zhang n-a avut reacție. Întreaga arenă de la Madrid s-a ridicat în picioare și a aplaudat lovitura Simonei Halep.

Simona Halep a reușit 5 break-uri și și-a dominat clar adversara aproape la toate capitolele.

Traseu mai facil pentru Simona Halep la Madrid

Simona Halep poate avea parte de un traseu mai facil la Madrid Open. Aryna Sabalenka, din Belarus, locul 4 WTA şi cap de serie numărul 3, a fost eliminată, joi, în primul tur al turneului iberic. A mai părăsit competiția și Jelena Ostapenko, o altă rivală a lui Simo.

Sabalenka, deţinătoarea trofeului la Madrid, a fost întrecută, cu scorul de 6-2, 3-6, 6-4, de americanca Amada Anisimova, locul 33 WTA, după un meci care a durat o oră şi 55 de minute. Sabalenka a căzut pentru moment pe locul 7 WTA după acest eşec, în urma căruia pierde 990 de puncte.

O altă favorită, Jelena Ostapenko, locul 12 WTA şi cap de serie numărul 10, a părăsit şi ea competiţia în prima manşă, după 2-6, 6-4, 4-6, cu Ekaterina Alexandrova din Rusia, locul 45 WTA, un meci de o oră şi 48 de minute.

Şi Karolina Pliskova din Cehia, locul 7 WTA şi cap de serie numărul 5, a fost învinsă, în prima manşă, cu 6-4, 7-5, de compatrioata ei, Marie Bouzkova, locul 77 WTA, într-un meci de o oră şi 34 de minute.

Simona Halep, de două ori campioană la Madrid

Madrid este unul din turneele preferate ale Simonei Halep. Noua elevă a lui Patrick Mouratoglou s-a impus în două rânduri în capitala Spaniei, în 2016 şi 2017, şi a mai jucat şi alte două finale, în 2014 şi 2019.

Reclamă

În 2021, Halep a fost eliminată în turul al treilea de Elise Mertens, după un meci maraton, încheiat cu scorul de 4-6, 7-5, 7-5. De altfel, Simona a şi participat la tragerea la sorţi din 2022.

Recomandări
Citește și:

Va câştiga FCSB titlul în Liga 1 la finalul meciului cu Farul Constanţa?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
16:42 „Nu poţi să te dai în spectacol!” Florinel Coman a aflat cum e viaţa în Qatar: „Mâncare bună, plaje şi acces la orice” 16:27 Surpriză la FCSB! Jucătorul pe care Gigi Becali îl vrea în primul 11: „Va intra și va juca titular” 15:31 Ebru Bolat s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris! Va reprezenta România la iahting! 15:22 „Toată lumea așteaptă titlul!” Elias Charalambous, declarație în forță înainte de FCSB – Farul! 14:50 FRF a anunțat ce echipe au primit licența pentru cupele europene! Ce se întâmplă cu Corvinul Hunedoara 14:41 Reacția lui Gigi Becali, după ce a aflat că Risto Radunovic e pe lista lui CFR Cluj! Mesaj direct pentru vedeta de la FCSB 14:17 QPR – Leeds LIVE VIDEO în AntenaPLAY (22:00). Continuă lupta incendiară pentru promovarea în Premier Leauge! Echipele probabile 14:07 NEWS ALERTDaniel Niculae, urmărit penal în dosarul materialelor pirotehnice 13:47 Mircea Lucescu, Ion Ţiriac şi Nicolae Badea, super-proiect la unicul Dinamo: „Au avut o întâlnire cei trei” 13:30 „Să vină targa, să mă ia!” Romario, declarație fabuloasă după ce s-a antrenat pentru prima dată în 16 ani! Vezi toate știrile
Citește și