Închide meniul

Patrick Mouratoglou, tras la răspundere pentru scandalul de dopaj al Simonei Halep: „Trebuie dat cu tunul în academia lui!”

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 24 octombrie 2022, 16:44

Patrick Mouratoglou, tras la răspundere pentru scandalul de dopaj al Simonei Halep: „Trebuie dat cu tunul în academia lui!”

Patrick Mouratoglou

Patrick Mouratoglou vorbește la telefon / Profimedia

Președintele interimar al Federației Române de Tenis, George Cosac, l-a tras la răspundere pe Patrick Mouratoglou pentru scandalul de dopaj în care e implicată Simona Halep.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

„Mergând la subiectul Simonei, am avut o noapte în care alaltăieri nu am dormit și mi-am pus sute de întrebări. Printre sutele de întrebări, una îmi este foarte clară și nu-mi poate ieși din cap.

Patrick Mouratoglou, tras la răspundere pentru scandalul de dopaj în care este implicată Simona Halep

În condițiile în care marile performanțe din sportul românesc sunt legate strict de investițiile statului român, adică marii campioni au fost ținuți cu vârf și îndesat de statul român, în condițiile în care Simona a făcut performanță pe susținerea părinților sau a sponsorilor, în condițiile în care Simona a avut un procent infim din partea statului. Pentru munca ei, de ce să-ți dai singur la picioare după o carieră de excepție?

La alegerea echipei sale a fost alegerea ei. Ea este cea care își plătește antrenorul și este propriul stăpân. La tenis nu este ca la alte sporturi, să joci la noroc dacă vine controlul antidoping. La tenis știi sigur că îți vine controlul antidoping, de cel puțin 20 de ori pe an îți vine controlul. Este o substanță pe care nu o ai în fiecare zi în poșetă sau în punga cu medicamente, nu ai baza.

Simona Halep a trecut printr-o perioadă destul de încercată în perioada asta. Gândiți-vă că a trecut printr-un divorț, iar acum stă să lupte cu cei de la laboratoarele internaționale, cu WADA (n.r. Agenția Mondială Antidoping) și așa mai departe, dar sperăm să iasă cu bine să mai poată continua și activitatea sportivă.

Reclamă

Ca român, ca apropiat al familiei și al Simonei, aș merge mai departe. Aș da cu tunul la Academia Mouratoglou dacă aș ști că intenționat a fost făcută treaba asta. Totuși Simona a devenit un brand național, a devenit un bun în spatele căreia majoritatea populatiei s-a aliniat susținând-o în obținerea a noi performanțe și mari performanțe în sportul românesc. Deci dacă se va ajunge la această concluzie, întradevăr trebuie să dăm cu tunul acolo.

Nu știu ce înseamnă pentru ei academia asta, dar academiile de aceea sunt făcut să aibe un bussines, dar pentru noi Simona înseamnă un bun național. Dacă punem în balanță businessul unui șemecheraș dacă se va dovedi, nu cred că va încăpea în discuție„, a spus George Cosac, potrivit Sport Total FM.

Cât timp are la dispoziţie Simona Halep să demonstreze „lipsa vinovăției”

Simona Halep e decisă să îşi caute dreptate, după ce a fost găsită dopată. Are la dispoziţie 21 de zile de la data la care i-a fost comunicată sentinţa.

Reclamă 4 / 0/3

Singurul lucru pe care îl poate face este să conteste punerea ei sub acuzare. Apoi să stabilească o strategie de apărare. Ea trebuie să conteste la Tribunalului pentru Arbitraj Sportiv. Termenul la TAS este de 21 de zile de la data la care i-a fost comunicat documentul. Poate a avut o prescripție de la medic.

Am înțeles că a avut și ceva probleme de sănătate și poate un medic i-a recomandat medicamentul respectiv. Rămâne de văzut dacă a avut scutire de uz terapeutic sau nu a avut scutire de uz terapeutic. Ea asta trebuie să demonstreze: lipsa vinovăției sau a neglijenței semnificative!”, a declarat Cristian Jura, în exclusivitate, pentru Antena Sport.

Ion Ţiriac, îngrijorat după ce Simona Halep a fost suspendată din tenis

Simona Halep riscă o pedeapsă de 4 ani de suspendare, după ce a fost găsită dopată cu Roxadustat. Sportiva noastră poate obţine o suspendare mai mică dacă se va dovedi că cineva a instigat-o să consume această substanţă. Ion Ţiriac se teme de ce e mai rău.

Cred că Simona are o problemă mare. S-ar putea să fie o problemă care să îi schimbe viitorul.

Cred că trebuie să fim alături de un om care trebuie să-şi dovedească nevinovăţia”, a declarat Ion Ţiriac, potrivit observatornews.ro.

Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
13:37 Jucătorul propus la Rapid, de la FCSB! Mesajul clar al lui Dumitru Dragomir: „Să-l ia!” 13:22 Iuliana Demetrescu, o nouă delegare de lux! Arbitra jignită de Gigi Becali va arbitra o semifinală de Liga Campionilor 12:44 Ce cotă a ajuns să aibă Simona Halep la câştigarea Roland Garros 2024. Simo a jucat un singur meci de la revenire 12:41 Echipa care îl regretă pe Ianis Hagi! Fiul „Regelui”, lăudat deși nu joacă la Alaves: „Este protagonist! Viitorul încă se scrie!” 12:31 Emoţii pentru Florinel Coman şi FCSB, înaintea meciului cu Farul! Ce şanse are să joace în meciul care poate decide titlul 12:01 Motivul pentru care Cristi Săpunaru a fost lăsat pe bancă de Bogdan Lobonț, la Farul – Rapid! Anunțul căpitanului giuleștenilor 11:37 „M-a bulversat” Bogdan Lobonţ, făcut praf după înfrângerea lui Rapid cu Farul: „Echipă deplorabilă” 11:17 Nicolae Cristescu aşteaptă revoluţia la Rapid! Îi cere pe Marius Şumudică şi Dani Coman: „Nu vreau să dau în Daniel Niculae” 11:00 Marius Ștefănescu a primit interzis la FCSB! Gigi Becali își poate lua adio de la el: „E singura echipă la care nu pot să-l las!” 10:59 Momentul care i-a schimbat cariera lui Bernadette Szocs: „Cred că a fost cel mai important pas din viaţa mea” Vezi toate știrile
Citește și