Închide meniul

Prima reacţie a lui Novak Djokovic, după ce a devenit cel mai titrat jucător de tenis din istorie: „Sunt mândru!”

Valentin Pîrcălabu Publicat: 11 iunie 2023, 20:01

Reclamă
Prima reacţie a lui Novak Djokovic, după ce a devenit cel mai titrat jucător de tenis din istorie: „Sunt mândru!

Novak Djokovic a câştigat turneul de la Roland Garros 2023

Profimedia

Prima reacţie a lui Novak Djokovic, după ce a devenit cel mai titrat jucător de tenis din istorie. Sârbul a câştigat turneul de la Roland Garros pentru a treia oară şi a ajuns la cota de 23 de titluri de Grand Slam.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Novak Djokovic a spus că este extrem de fericit pentru performanţa de a deveni cel mai titrat jucător de tenis din istorie.  Sârbul a avut cuvinte uriaşe şi pentru Casper Ruud.

Prima reacţie a lui Novak Djokovic, după ce a devenit cel mai titrat jucător de tenis din istorie

„Vă mulţumesc pentru această atmosferă foarte plăcută. Sunt foarte fericit că sunt în compania dumneavoastră. Sunt fericit că am ajuns la acest număr de turnee de Grand Slam câştigate. Acum am multe emoţii. Sunt onorat, dar şi foarte mândru de performanţa mea. Sunt mulţumit. Eşti unul dintre cei mai buni oameni din tur şi nu mă refer doar la jocul din teren, ci în afara lui. Ştiu că aveţi valori morale extraordinare, întotdeauna aţi fost apropiaţi de minte. Am un mare respect pentru echipa lui Casper Ruud. Îmi pare rău pentru rezultatul tău de astăzi. Ai jucat finala anul trecut aici, poate o să câştigi odată. E multă calitate în tenisul tău. Ştiu că poţi învinge toţi jucătorii din lume, cu excepţia mea (n.r. – râde). Vă mulţumesc că aţi avut răbdare cu mine, ştiu că v-am torturat în ultima perioadă (n.r. – către echipa sa)”, a spus Novak Djokovic după ce a câştigat pentru a treia oară în istorie Roland Garros şi a devenit cel mai titrat jucător de tenis din istorie.

„Sunt şi copiii mei acolo, sper ca ei să fie inspiraţi de aceste momente. Şi aş vrea să trimit un mesaj către toţi copiii. Când au un vis să şi-l urmeze ca atare. Sunt recunoscător, mi-am creat propriul destin şi l-am urmat. Am crezut în ceea ce pot să fac. Vreau să trimit un mesaj către toţi copiii care vor să-şi urmeze visul„, a mai spus Djokovic.

„Nole a avut un mesaj şi pentru starurile din fotbal care au fost prezente la finală. „Vreau să le mulţumesc lui Kylian Mbappe, Ibra, Olivier Giroud şi toţi cei care au venit să mă susţină. Sper să ne revedem anul viitor„, a mai spus Djokovic.

Reclamă

Novak Djokovic, record absolut după ce a câştigat Roland Garros 2023

Novak Djokovic a stabilit un record absolut, după ce a câştigat Roland Garros 2023. Sârbul şi-a trecut în cont cel de-al 23-lea trofeu de Grand Slam din palmares, devenind astfel cel mai titrat jucător de tenis, din istoria circuitului ATP.

Novak Djokovic a câştigat Roland Garros 2023, după ce l-a învins în marea finală pe Casper Ruud. Nole s-a impus în trei seturi în faţa norvegianului, şi a revenit totodată, pe primul loc în ierarhia ATP.

Înainte de Roland Garros 2023, Novak Djokovic era la egalitate cu Rafael Nadal, în privinţa numărului de turnee de Grand Slam câştigate. Astfel, după succesul înregistrat la ediţia din acest an a Openului Francez, Nole a devenit cel mai titrat jucător din istoria tenisului masculin, cu 23 de turnee de Grand Slam.

Reclamă 4 / 0/3

În topul jucătorilor şi jucătoarelor de tenis, cu cele mai multe turnee de Grand Slam, Novak Djokovic a egalat-o pe Serena Williams. Fostul lider WTA, retrasă din activitate, are de asemenea 23 de titluri în turneele importante.

Cu toate acestea, Novak Djokovic este la un singur pas de recordul absolut din tenis, deţinut de Margaret Court. Australianca a câştigat 24 de titluri de Grand Slam în carieră.

Novak Djokovic este singurul jucător din istorie care a câştigat fiecare turneu de Grand Slam, de cel puţin trei ori.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:45 Borussia Dortmund – PSG 1-0! Fullkrug, singurul marcator într-un meci cu ocazii uriaşe! Mbappe nu s-a lipit la gol 23:40 Gigi Buffon, emoţionat de revenirea lui Parma în Serie A! Mesaj superb după performanţa la care au contribuit Man şi Mihăilă 23:31 FotoDennis Man şi Valentin Mihăilă, la bustul gol după ce au promovat în Serie A! Imagini de senzaţie cu românii de la Parma 23:12 Mihai Stoica a spus totul despre sărbătoarea câştigării titlului! Ce a pregătit FCSB: „La cât am aşteptat, trebuia să facem ceva” 23:02 VIDEOCristiano Ronaldo, un nou gol fabulos în Arabia Saudită! Starul portughez a început să danseze după ce a înscris 22:36 Mihai Rotaru l-a descris în trei cuvinte pe Costel Gâlcă şi a spus cine ia deciziile la echipa lui: „Aşa am procedat cu toţi” 22:08 Coreea de Sud – România LIVE VIDEO (vineri, ora 13:30). „Tricolorii” vor o nouă victorie la CM de Hochei, LIVE în AntenaPLAY 22:04 Mihai Stoica a anunţat care e primul jucător care poate semna cu FCSB după câştigarea titlului: „Au început negocierile” 21:48 Jannik Sinner s-a retras de la Madrid! Organizatorii turneului au dezvăluit problema italianului 21:29 Primele reacţii ale lui Dennis Man şi Valentin Mihăilă după ce au obţinut promovarea în Serie A! Vezi toate știrile
Citește și