Închide meniul

Programul duelului dintre Grecia și România, de la Cupa Davis. Tsitsipas – Copil, primul meci

Reclamă

Alex Ioniță Publicat: 2 februarie 2024, 19:40

Programul duelului dintre Grecia și România, de la Cupa Davis. Tsitsipas – Copil, primul meci

A apărut programul duelului dintre Grecia și România, de la Cupa Davis

Stefanos Tsitsipas / Profimedia

A apărut programul duelului dintre Grecia și România, de la Cupa Davis. „Tricolorii” se vor duela la Atena, în acest sfârșit de săptămână.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Întâlnirea Grecia – România, din play-off-ul pentru menţinerea în Grupa Mondială I a Cupei Davis, va începe cu meciul de simplu Stefanos Tsitsipas – Marius Copil, notează news.ro.

Programul duelului dintre Grecia și România, de la Cupa Davis

Vineri a avut loc tragerea la sorţi a meciurilor întâlnirii din weekend de la Atena, din Liossia Olympic Sports Hall.

Astfel, sâmbătă vor avea loc meciurile de simplu Stefanos Tsitsipas – Marius Copil (de la ora 16.00) şi Aristotelis Thanos – Nicholas Ionel. Ziua de duminică va începe cu partida de dublu în care vor evolua perechile Stefanos Tsitsipas / Petros Tsitsipas şi Marius Copil / Victor Vlad Cornea (ora 12.00), pentru ca apoi să se joace meciurile de simplu: Stefanos Tsitsipas – Nicholas Ionel şi Aristotelis Thanos – Marius Copil.

Căpitanul nejucător al echipei de Cupa Davis a României, Gabriel Trifu, i-a convocat pentru întâlnire pe: Marius Copil (33 de ani, 294 ATP la simplu), Nicholas David Ionel (21 de ani, 265 ATP), Cezar Creţu (22 de ani, 364 ATP), Luca Preda (17 ani, 1.095 ATP) şi Victor Vlad Cornea (30 de ani, 69 ATP la dublu).

Reclamă

De partea cealaltă, selecţionata Greciei va fi alcătuită din Stefanos Tsitsipas (25 de ani, 10 ATP), Alexandros Skorilas (23 de ani, 753 ATP), Ioannis Xilas (22 de ani, 1.286 ATP), Aristotelis Thanos (22 de ani, 1.428 ATP) şi Petros Tsitsipas (23 de ani, 95 ATP la dublu).

Aceasta este cea de-a treia confruntare în Cupa Davis dintre cele două echipe, fiecare având câte o victorie. În 1933, Grecia a învins cu 4-1, la Atena, în turul al doilea al zonei Europa. România a câştigat în 1970, cu 5-0, la Bucureşti, în sferturile zonei Europa, victoriile fiind reuşite de Ilie Năstase, Ion Ţiriac, Viorel Marcu, Sever Mureşan şi perechea Ilie Năstase/Ion Ţiriac.

Novak Djokovic a rămas pe primul loc ATP după Australian Open!

Novak Djokovic a rămas pe primul loc ATP după Australian Open, chiar dacă a fost eliminat în semifinale. Primul turneu de Grand Slam al anului a fost câştigat de Jannik Sinner, după finala cu Daniil Medvedev.

Reclamă 4 / 0/3

Sârbul Novak Djokovic rămâne lider în clasamentul mondial al jucătorilor profesionişti de tenis (ATP), publicat luni, după primul turneu de Mare Şlem al anului, Australian Open, la care s-a oprit în semifinale. Pe locul secund se află spaniolul Carlos Alcaraz, la exact 600 de puncte de lider, urmat de cei doi finalişti de la Melbourne, rusul Daniil Medvedev şi italianul Jannik Sinner. Sinner, noul campion de la Australian Open, s-a apropiat la 455 de puncte de Medvedev şi va ataca podiumul în următoarele săptămâni potrivit agerpres.ro.

Indianul Rohan Bopanna, campion în proba de dublu la Melbourne, alături de australian Matthew Ebden, este noul lider mondial de dublu (premieră), la 43 de ani.

Prima rachetă a Greciei, Stefanos Tsitsipas, a coborât trei locuri şi se află pe locul 10 în lume. Alexandros Skorilas ocupă locul 755 la simplu, Ioannis Xilas este pe 1.286, iar Aristotelis Thanos pe 1.433, în timp ce Petros Tsitsipas este pe 107 la dublu.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
26
apr.
23:50
VIDEOQPR – Leeds 4-0, în AntenaPLAY. Meci de coşmar pentru Leeds, în Championship! Cum arată lupta pentru promovarea în Premier League
26
apr.
23:28
„E un mercenar” Ioan Andone a răbufnit după ce „câinii” au rămas pe loc de retrogradare! Verdictul pe care l-a dat despre Kopic!
26
apr.
23:20
UPDATELiverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Arne Slot, noul manager de pe Anfield: „S-a ajuns la acord!”
26
apr.
23:12
„Avem destul timp” Zeljko Kopic, declaraţie surprinzătoare după ce Dinamo a pierdut şansa de a fi la mâna ei pentru salvare!
26
apr.
23:01
Foto„Iar ne retrogradaţi? Vă rupem picioarele!” Fanii lui Dinamo au făcut un scandal monstru! I-au cerut demisia lui Kopic: „Pleacă!”
26
apr.
23:00
„Greşeli incredibile” Mircea Lucescu a văzut meciul Dinamo – FC Voluntari 1-1 şi a spus ce crede despre retrogradare!
26
apr.
22:40
Câţi fani iau cu asalt Arena Naţională, la FCSB – Farul. Mihai Stoica, mesaj războinic: „Un punct CA SĂ PUNEM PUNCT!”
26
apr.
22:32
„Suntem blestemaţi!” Jucătorul lui Dinamo s-a prăbuşit emoţional după remiza cu Voluntari şi a spus ce urmează pentru „câini”!
26
apr.
22:11
„V-a făcut Rapid o ofertă?” Dani Coman, anunţ ferm despre şansele de a-l înlocui pe Daniel Niculae la Rapid
26
apr.
22:05
Faze controversate în Dinamo – FC Voluntari! Radu Petrescu a dictat un penalty pentru „câini”, apoi a întors decizia!
Vezi toate știrile
Citește și