Închide meniul

Programul WTA în luna Aprilie 2023. La ce turneu va participa Sorana Cîrstea

Reclamă

Dan Roșu Publicat: 4 aprilie 2023, 18:26

Programul WTA din luna aprilie 2023 aduce mai multe turnee interesante, odată cu intrarea în sezonul de zgură. Circuitul feminin propune patru competiții, toate pe suprafața roșie. Cea mai importantă întrecere este cea de la Madrid, care încheie luna.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Până atunci, WTA ne aduce turneele de la Charleston (3-9 aprilie), Bogota (3-9 aprilie) și Stuttgart (17-23 aprilie). În perioada 25 aprilie – 7 mai se va disputa turneul de la Madrid, singurul WTA de 1000 din aceasta lună.

Programul WTA în luna Aprilie 2023

Primele două competiții menționate mai sus sunt de 500, respectiv 250 de puncte. De asemenea, cel de la Stuttgart este tot de 500 de puncte. Acestea sunt primele competiții în care jucătoarele pregătesc turneul de Grand Slam de la Roland Garros.

Cu siguranță, la turneul de la Madrid le vom avea prezente pe cele mai bune jucătoare ale României, Sorana Cîrstea, Irina Begu și Ana Bogdan. Simona Halep va lipsi în acest an la turneul pe care l-a câștigat de două ori în carieră, din cauza suspendării temporare.

La ce turneu și-a anunțat prezența Sorana Cîrstea

Cea mai în formă jucătoare a României, Sorana Cîrstea, se pregătește acum pentru sezonul de zgură. Revenită în țară după turneele de vis de la Indian Wells și Miami, Sori va avea câteva zile de pauză.

Reclamă

Alegerea ei e să se pregătească alături de Thomas Johansson și astfel, singurul turneu la care va participa în luna aprilie este cel de la Madrid. Acela va fi urmat de Roma și Roland Garros.

”Mă voi odihni câteva zile, apoi voi începe pregătirea fizică pentru sezonul de zgură. Voi începe antrenamentele la Bucureşti, apoi mă voi duce la Monaco pentru antrenament. Acolo are baza Thomas. Programul va fi unul clasic: Madrid, Roma, Roland Garros”, a spus Sorana.

Cîrstea a ales să renunțe la turneul de la Istanbul, acolo unde anul trecut a ajuns până în faza sferturilor, fiind eliminată de Veronica Kudermetova. De asemenea, ea nu va merge nici la Strasbourg, unde a pierdut în primul tur, în 2022.

Reclamă 4 / 0/3

Sorana Cîrstea, pusă în dificultate după ce a revenit de la Miami Open

Sorana Cîrstea a fost pusă în dificultate la revenirea în ţară, după Miami Open, atunci când a fost întrebată ce preferă, o clasare în Top 10 WTA, sau un titlu de Grand Slam. Românca a avut un răspuns clar, şi a dezvăluit că îşi doreşte să continue forma bună arătată la Indian Wells şi Miami, şi va vedea ulterior unde se va clasa.

Sorana Cîrstea a refuzat să dezvăluie care îi sunt obiectivele legate de clasament. Astfel, românca a declarat că îşi doreşte să aibă un parcurs bun şi la următoarele turnee, la fel cum s-a întâmplat la Miami şi Indian Wells.

„(N.r. Top 10 WTA sau un Grand Slam) Nu pot să mai spun cu voce tare. Eu am obiectivele mele legat şi de rezultat, legat şi de clasament. Însă cred eu că rezultate sunt o consecinţă şi vom vedea cum vor fi. Tot ce pot să controlez este munca pe care o fac şi voi încerca să fiu pe aceeaşi linie. Sper să continui tot sezonul în acelaşi mod.

Cred eu că toate victoriile au însemnat mult, au fost… inclusiv victoriile cu Garcia…. Muchova. La fel, este o jucătoare cu un joc de TOP 20 lejer. E venită după o accidentare şi normal clasamentul nu arată realitatea. La fel Vondrousova.

Pe mine cel mai mult mă bucură această constanţă în joc. Înainte aveam foarte multe suişuri şi coborâşuri. Acum mi-am ridicat nivelul de bază şi asta mă bucură cel mai mult”, a declarat Sorana Cîrstea.

Recomandări
  • Programul WTA în luna Aprilie 2023
  • Sorana Cîrstea merge la turneul de la Madrid

A procedat bine Istvan Kovacs când l-a eliminat pe Araujo, în Barcelona - PSG?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
13:21 LIVE VIDEOBernadette Szocs – Manyu Wang e ACUM în AntenaPLAY, în optimile Cupei Mondiale de tenis de masă Macao 2024 12:52 Dennis Man şi-a decis viitorul! Unde va evolua românul din sezonul viitor 12:18 EXCLUSIV AS.ro LIVE„Gigi Becali nu e un mare antrenor” Motivul pentru care patronul FCSB-ului se va încununa campion în acest sezon! 12:00 Tabloul principal al Campionatului Mondial de Snooker! Neil Robertson va lipsi de la Crucible pentru prima oară în 20 de ani! 11:42 Fernando Alonso a dezvăluit ce l-a convins să rămână la Aston Martin: „Probabil e ultimul meu contract” 11:15 AS.ro LIVE | Dan Chilom a fost invitatul lui Dan Pavel. A jucat în Finlanda și are o școală de fotbal! 11:01 Ioan Andone a dat verdictul! Pe cine vede campioană sezonul următor: „A demonstrat” 10:51 Fanii lui Manchester City au găsit singurul vinovat pentru eliminarea din Champions League: „Prostul săptămânii” 10:22 Cristiano Ronaldo a câştigat procesul cu Juventus! Suma uriaşă pe care trebuie să o plătească „Bătrâna Doamnă” 9:53 FotoProteste incendiare la Bayern Munchen – Arsenal! Nimeni nu a scăpat de furia fanilor bavarezi: „Îşi mulg fanii ca pe vaci” Vezi toate știrile
Citește și