Închide meniul

Rafael Nadal, eliminat în turul 2 la turneul de la Barcelona! A cedat cu 5-7, 1-6 în fața lui Alex de Minaur

Alex Ioniță Publicat: 17 aprilie 2024, 20:11

Reclamă
Rafael Nadal, eliminat în turul 2 la turneul de la Barcelona! A cedat cu 5-7, 1-6 în fața lui Alex de Minaur

Rafael Nadal, eliminat în turul 2 la turneul de la Barcelona

Rafael Nadal / Profimedia

Jucătorul spaniol de tenis Rafael Nadal, fost număr 1 mondial, în prezent pe locul 644, a fost eliminat miercuri, în turul 2 al turneului ATP 500 de la Barcelona, dotat cu premii totale de 2.782.960 de euro, după ce s-a înclinat în două seturi, 5-7, 1-6, în faţa australianului Alex De Minaur (11 ATP, favorit nr. 4).

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

De Minaur s-a impus la capătul unei partide de aproape două ore, în care a reuşit doi aşi şi a comis trei duble greşeli, spaniolul făcând o singură dublă greşeală şi neavând vreun as.

Rafael Nadal, eliminat în turul 2 la turneul de la Barcelona

Aşa cum se ştie, luni, în primul tur, Nadal, la primul său meci oficial după mai bine de trei luni, îl învinsese pe italianul Flavio Cobolli în două seturi, 6-2, 6-3, notează agerpres.ro.

Nadal, în vârstă de 37 de ani, cu 22 de titluri de Mare Şlem câştigate, care a coborât pe locul 644 mondial, a declarat pe rând forfait pentru turneele de la Doha, Indian Wells şi Monte Carlo, invocând de fiecare dată acelaşi motiv: „Corpul meu nu îmi mai permite”.

Spaniolul, care va împlini 38 de ani pe 3 iunie, în timpul Grand Slam-ului de la Roland Garros, a jucat doar trei meciuri oficiale de la accidentarea sa în turul al doilea de la Australian Open 2023. Asta s-a întâmplat în luna ianuarie, la Brisbane, unde a fost eliminat în sferturile de finală.

Reclamă

Rafael Nadal se luptă de ani de zile cu accidentările care îl împing inevitabil spre retragere. Barcelona era unul dintre turneele sale favorite, pe care spaniolul l-a câştigat de 12 ori, prima oară în 2005, înaintea primului său trofeu de la Roland Garros.

De Minaur va juca în runda următoare împotriva învingătorului din partida care-i opune pe germanul Daniel Altmaier (66 ATP) şi francezul Arthur Fils (36 ATP).

Alte rezultate de miercuri:
Alejandro Davidovich (Spania/N.11) – Tomas Machac (Cehia) (forfait Machac)
Marco Trungelliti (Argentina) – Nicolas Jarry (Chile/N.9) 7-6 (7/5), 6-3
Casper Ruud (Norvegia/N.3) – Alexandre Muller (Franţa) 6-3, 6-4
Roberto Bautista (Spania) – Andrea Vavassori (Italia) 4-6, 6-3, 6-1
Jordan Thompson (Australia/N.14) – Jaume Munar (Spania) 6-4, 2-6, 6-4
Dusan Lajovic (Serbia) – Ugo Humbert (Franţa/N.6) 6-4, 6-4
Fabian Marozsan (Ungaria/N.17) – Luca Van Assche (Olanda) 6-0, 3-2 (forfait Van Assche).

Reclamă 4 / 0/3

Rafael Nadal şi Novak Djokovic, în acelaşi avion spre Indian Wells!

Novak Djokovic a postat pe contul său de Twitter o fotografie în care apare alături de marele său rival, Rafael Nadal.

Contul oficial al circuitului ATP nu a ratat ocazia de a lansa o provocare pentru internauţi: „Imaginează-ţi că eşti în acest avion. Ce faci?”, au scris cei de la ATP Tour.

Tennys Sandgren, sfertfinalist în două rânduri la Australian Open, a venit cu o replică genială: „Aş pierde în primul tur”, a scris americanul de 32 de ani care se află pe locul 274 ATP în acest moment.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
13:30 LIVE VIDEOSlovenia – România se joacă ACUM, în AntenaPLAY, la Campionatul Mondial de Hochei, Divizia 1, Grupa A 13:17 EXCLUSIVDecizia luată de conducerea Rapidului după umilinţele din play-off 12:39 Marian Iancu, la un pas de revenirea în fotbalul românesc! Echipa cu care vrea să facă performanţă: „Aş merge şi eu ca acţionar” 12:31 CSA Steaua, sancţionată de Comisia de Disciplină! Echipa din Ghencea va juca fără spectatori! Ce amendă trebuie să plătească 12:10 Statuia lui Dani Alves din oraşul natal a fost retrasă 11:55 Programul complet al Marelui Premiu de la Miami (3-5 mai, AntenaPLAY)! Calificările şi cursele sunt şi pe Antena 3 CNN 11:31 Coventry – Ipswich LIVE VIDEO (22:00, AntenaPLAY). Oaspeţii, meci cu miză uriaşă pentru promovarea în Premier League 11:16 Farul aşteaptă ofertele de milioane de euro ale lui Gigi Becali: „Nu ne permitem să refuzăm” 10:47 Tragedie uriaşă pentru Francis Ngannou! Fostul campion din MMA a anunţat decesul fiului său 10:08 Andrea Compagno a fost şocat atunci când a văzut clasamentul din Liga 1: „Nu pot să îmi explic” Vezi toate știrile
Citește și