Închide meniul

Rafael Nadal şi Carlos Alcaraz s-au retras de la turneul de la Monte Carlo

Dan Roșu Publicat: 4 aprilie 2023, 13:51

Reclamă
Rafael Nadal şi Carlos Alcaraz s-au retras de la turneul de la Monte Carlo

Rafael Nadal şi Carlos Alcaraz s-au retras de la turneul de la Monte Carlo

Rafael Nadal şi Carlos Alcaraz / Profimedia Images

Rafael Nadal şi Carlos Alcaraz s-au retras de la turneul de la Monte Carlo. Cel mai bun jucător din istorie pe suprafaţa roşie a precizat că este incomplet refăcut după accidentarea la gamba stângă, informează AFP.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

„Nu sunt încă pregătit să concurez la cel mai înalt nivel. Nu pot juca într-unul dintre turneele cele mai importante din cariera mea, Monte Carlo”, a scris fostul număr unu mondial într-un mesaj postat pe contul său de Twitter.

Rafael Nadal şi Carlos Alcaraz s-au retras de la turneul de la Monte Carlo

Campionul iberic, cu 22 de trofee de Grand Slam în palmares, care a ieşit luna trecută din Top 10 ATP pentru prima oară în aproape 18 ani, nu a mai participat la nicio competiţie din circuitul profesionist după eliminarea sa în turul al doilea la Australian Open, la jumătatea lunii ianuarie.

În vârstă de 36 de ani, Rafael Nadal a câştigat de 11 ori titlul la Monte Carlo (un record), cel mai recent triumf al său pe zgura din Principat fiind înregistrat în 2018, când l-a învins în finală pe japonezul Kei Nishikori.

Turneul ATP Masters 1.000 de la Monte Carlo dă startul sezonului pe zgură, care se va încheia cu turneul de Mare Şlem de la Roland Garros, favoritul lui Nadal, pe care acesta l-a câştigat de 14 ori în cariera sa, record absolut.

Reclamă

Carlos Alcaraz nu participă la Monte Carlo

Carlos Alcaraz, numărul 2 mondial, a anunţat marţi că nu va participa la turneul ATP Masters 1.000 de la Monte Carlo, programat în perioada 8-16 aprilie, care dă startul sezonului pe zgură în circuitul profesionist masculin, informează AFP şi EFE.

„După două luni în străinătate, sunt fericit să mă întorc acasă, dar trist pentru că mi-am încheiat meciul meu din semifinale la Miami cu un disconfort fizic. După ce l-am vizitat astăzi pe medicul meu la Murcia şi am fost evaluat, nu voi putea merge la Monte Carlo pentru a începe sezonul pe zgură. Am o artrită postraumatică la mâna stângă şi disconfort muscular la coloana vertebrală, care necesită odihnă pentru a putea înfrunta tot ceea ce urmează. Ne vedem în 2024 la Rolex Monte Carlo Masters”, a scris Alcaraz pe contul său de Facebook.

Alcaraz, care va împlini 20 de ani pe 5 mai, a revenit în fotoliul de lider al clasamentului ATP pe 20 martie, înainte de a fi din nou detronat de sârbul Novak Djokovic, două săptămâni mai târziu.

Reclamă 4 / 0/3

Spaniolul a cucerit luna trecută titlul la Indian Wells (California), dar a fost oprit din cursa pentru „Sunshine Duble” de italianul Jannik Sinner, care l-a învins în semifinale la Miami (Florida).

Novak Djokovic revine la Monte Carlo

În schimb, la Monte Carlo îşi va face revenirea în competiţie sârbul Novak Djokovic, care a ratat turneele de la Indian Wells şi Miami din cauza interdicţiei de a intra în Statele Unite, în absenţa vaccinului anti-Covid.

Djokovic (35 de ani) se află deja la Monte Carlo, unde a început pregătirile în vederea turneului din Principat, după cum se poate vedea din imaginile postate de organizatori pe site-ul oficial al competiţiei.

Sârbul a câştigat de două ori trofeul pe zgura de la Monte Carlo, în 2013 şi 2015, recordmanul de titluri fiind Rafael Nadal (11).

Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
13:11 David Popovici a ajuns să umble cu laptele românesc după el, de frica alimentelor contaminate 13:09 Adevărul din spatele relaţiei tensionate dintre Simona Halep şi Sorana Cîrstea: „A existat o rivalitate!” 12:30 Chefi la cuțite, lider de audiență! Echipa lui Chef Alexandru Sautner a câștigat battle-ul de aseară 11:56 Primul jucător care va pleca de la Dinamo, la finalul sezonului! Kopic a renunţat la serviciile lui 11:34 Primele mutări făcute de Dan Şucu la Rapid! Cine va fi noul director sportiv al echipei! Daniel Niculae, OUT 11:15 Gigi Becali s-a enervat pe Mihai Stoica! Ce a produs furia patronului de la FCSB: „Băi, nu te enerva aiurea!” 10:37 VIDEORomânii atacă tabloul principal de la Saudi Smash 2024. Eduard Ionescu s-a calificat în turul 2, LIVE în AntenaPLAY 10:34 „Unde vei juca în sezonul viitor?” Răspunsul dat imediat de Risto Radunovic! Fundaşul, aproape să-şi încheie contractul cu FCSB 10:14 „Ne-am ţinut de cuvânt!” FCSB se „mută” în sezonul viitor! Mihai Stoica a anunţat pe ce arenă vor evolua campionii 9:57 Topul în care Simona Halep şi Serena Wiiliams strălucesc încă. Ce performanţă pentru Aryna Sabalenka Vezi toate știrile
Citește și