Închide meniul

Rafael Nadal, supus unei intervenții chirurgicale. Marele campion împlinește azi 37 de ani

Reclamă

Dan Roșu Publicat: 3 iunie 2023, 10:55

Rafael Nadal, supus unei intervenții chirurgicale. Marele campion împlinește azi 37 de ani

Rafael Nadal, supus unei intervenții chirurgicale

Rafael Nadal, pe patul de spital

Rafael Nadal a fost supus, vineri seară, unei intervenții chirurgicale (artroscopii) pentru a evalua evoluţia accidentării la şold care l-a ţinut departe de competiţie de la înfrângerea din turul al doilea al Openului Australiei, în ianuarie, potrivit anturajului său.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

„Rafael Nadal a fost supus unei intervenții chirurgicale artroscopice minore pentru a revizui leziunea psoasului stâng, care l-a ținut în afara competiției, Această intervenție a fost efectuată la Barcelona,” se arată într-un comunicat al staff-ului.

Rafael Nadal, supus unei intervenții chirurgicale

Nadal, care împlineşte sâmbătă 37 de ani, s-a accidentat la muşchiul psoas iliac stâng (muşchiul flexor al şoldului) în timpul meciului din turul al doilea din Australia. În ciuda durerii, el a insistat să termine meciul, pe care l-a pierdut în faţa americanului Mackenzie McDonald în trei seturi.

De atunci nu a mai jucat, amânându-şi revenirea de la un turneu la altul, până când, la 18 mai, şi-a anunţat retragerea de la Openul Franţei, turneul său preferat şi câştigător de paisprezece ori. De data aceasta nu a dat o dată de revenire, dar a declarat că vizează sezonul 2024, probabil ultimul al său.

Reclamă

Novak Djokovic, despre absenţa lui Rafael Nadal, de la Roland Garros

Novak Djokovic a vorbit despre absenţa lui Rafael Nadal de la Roland Garros 2023, înainte de startul turneului. Sârbul a glumit când a spus că nu îi va fi dor de cel care a câştigat 14 titluri la Openul francez.

Cei doi s-au întâlnit la Roland Garros de nu mai puţin de 10 ori, iar Rafael Nadal şi-a trecut în cont opt victorii, faţă de cele două obţinute de Nole. Ultima întâlnire dintre cei doi a avut loc chiar la Paris, în 2022, iar Rafa s-a impus, în sferturi.

Reclamă 4 / 0/3

În lipsa lui Rafael Nadal, Carlos Alcaraz e favoritul bookmakerilor, cu o cotă de 2.35. El este urmat chiar de Djokovic (3.25).

”Faptul că Rafael Nadal nu joacă la Roland Garros e o mare pierdere pentru tenis. Sincer să fiu nu mi-e dor să-l văd pe tablou aici (râde). Nu am avut prea mult succes aici cu el pe tablou. Dar mereu vrei să îi vezi pe cei mai buni jucând la turneele mari, e fără îndoială o mare pierdere.

Sper să revină măcar de la sfârșitul acestui an. Faptul că nu joacă anul acesta la Roland Garros deschide tabloul pentru foarte mulți jucători, pentru că altfel ar fi fost favoritul clar.

Când a anunțat că 2024 va fi ultimul său sezon în circuit, am simțit că și o parte din mine va pleca odată cu el. El a fost unul dintre cei mai mari factori de motivație din cariera mea, m-a făcut să reflectez asupra carierei mele și m-am simțit emoționat.

Am avut o rivalitate extraordinară, ne-am împins unul pe celălalt spre rezultate și mai mari. Anunțul lui mă face să mă întreb cât timp voi mai juca și eu”, a spus Djokovic, citat de eurosport.ro.

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
12:05 Foto„Am o tăietură de cinci centimetri, plus gaură în cap!” Primele declaraţii ale lui Romario Benzar, după ce a ajuns la spital! 12:01 Schimbare majoră în Formula 1, din 2025! 11:49 Mesajul lui Edi Iordănescu după accidentarea teribilă a lui Olimpiu Moruţan, înainte de EURO 2024: „Toţi alături de tine, Oli” 11:40 Mesajul pe care i l-a transmis Dennis Man lui Olimpiu Moruţan, după ce acesta s-a accidentat grav şi ratează EURO 2024! 11:18 Cu ce a ajuns să se ocupe Hakan Şukur în exil, în SUA, şi cum arată acum: „Erdogan mi-a luat tot” 11:15 AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi a fost invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român 10:49 Sepsi – FCSB LIVE TEXT (21:45). Echipa lui Charalambous poate câştiga titlul în această etapă! Echipele probabile 10:24 VIDEOOlimpiu Moruţan ratează EURO 2024! Anunţul oficial făcut de turcii de la Ankaragucu. S-a „rupt” fără să fie atins de nimeni 9:51 Lucian Sănmărtean a dezvăluit de ce a refuzat de 4 ori să lucreze cu Gică Hagi: „Nu o să mai păstrăm chestia aceasta de respect” 9:47 Record negativ pentru Chelsea, înregistrat la umilinţa cu Arsenal! E prima oară când „Albaştrii” păţesc asta într-un sezon! Vezi toate știrile
Citește și