Închide meniul

Regulă nouă la turneele de Grand Slam! Ce se va întâmpla în tie-break la Australian Open, Roland-Garros, Wimbledon şi US Open

Dragoș Vasile Publicat: 16 martie 2022, 14:22

Regulă nouă la turneele de Grand Slam! Ce se va întâmpla în tie-break la Australian Open, Roland-Garros, Wimbledon şi US Open

Regulă nouă la Australian Open, Roland-Garros, Wimbledon şi US Open

Profimedia

  • Regulă nouă la turneele de Grand Slam
  • Ce se va întâmpla la Australian Open, Roland-Garros, Wimbledon şi US Open

Regulă nouă la Australian Open, Roland-Garros, Wimbledon şi US Open

“În numele Australian Open, Roland-Garros, Wimbledon şi US Open, Grand Slam Board este încântat să anunţe decizia comună ca la toate grand slamurile să se joace un tie-break de 10 puncte atunci când scorul ajunge la 6-6 în ultimul set”, se arată într-un comunicat la board-ului, citat de news.ro.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Regula se va aplica începând de la ediţia din acest an a turneului de la Roland-Garros şi va fi valabilă pentru califcări, simplu şi dublu masculin, simplu şi dublu feminin, simplu juniori şi junioare şi tenis în scaun cu rotile.

La Australian Open, Roland-Garros şi US Open, tie-break-ul de 10 puncte se va juca în locul setului final la dublu mixt, dublu juniori şi junioare şi sublu tenis în scaun cu rotile. La Wimbledon, formatul va rămâne acelaşi ca la celelalte probe.

Reclamă

Conform noii reguli, meciul va fi câştigat de primul sportiv care va ajunge la 10 puncte la tie-break având un avantaj de două sau mai multe puncte. Regula va fi testată timp de un an, după care va deveni permanentă dacă va fi cazul.

Decizie fără precedent în tenis! Ce trebuie să facă rusul Daniil Medvedev, liderul ATP, pentru a participa la Wimbledon

Pe plan sportiv, Rusia est izolată din cauza invadării Ucrainei. Echipele naționale și de club au fost excluse din competiții la fotbal, baschet și handbal feminin.

Reclamă

Turneul de la Wimbledon are loc între 27 iunie şi 10 iulie, iar Daniil Medvedev, dar şi ceilalţi sportivi ruşi, pot fi nevoiţi să ofere garanţii că nu îl susţin pe Vladimir Putin, care a pornit războiul în Ucraina.

„Multe țări au convenit deja că nu vor permite reprezentanților Rusiei să concureze. În plus, există probleme de viză. Când vine vorba de indivizi, aceasta este o procedură mai complicată. 

Avem nevoie de un fel de garanție că ei nu sunt susținători ai lui Putin și luăm în considerare ce cerințe ar putea fi necesare pentru a obține acest tip de asigurare”, a transmis Nigel Huddleston, citat de sport.ua.

Reclamă 4 / 0/3

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
11:12 NEWS ALERTS-a mai accidentat un jucător la FCSB! A suferit o ruptură şi riscă să stea o lună departe de teren. Lovitură dură pentru lider 10:58 FotoUn milionar român a răbufnit şi a anunţat că e gata să facă un gest extrem: „Asta nu înseamnă că nu îmi iubesc ţara!” 10:50 FotoEndrick a reușit o performanță de senzaţie în numai 7 zile. Starul de 17 ani, aşteptat la Real Madrid, este de neoprit 10:20 Florentin Petre cere un jucător în naţionala României: „Nu poţi să începi fără el! E cel mai în formă!” 10:08 „Ce nu a luat Ianis de la Gică Hagi?” Gică Craioveanu nici nu a stat pe gânduri: „N-are cum să o aibă!” 9:29 Modul incredibil prin care avocaţii încearcă să îl scape pe Mario Iorgulescu de condamnarea de 13 ani şi 8 luni de închisoare 9:26 Bernadette Szocs, după victoria uriaşă cu Adriana Diaz, de la Incheon: „Dacă voi juca aşa, va urma un alt rezultat mare” 9:05 Carlos Alcaraz, eliminat de Grigor Dimitrov din sferturile turneului de la Miami! Principalul favorit a fost spulberat de bulgar 8:43 Schimbări uriașe la FCSB. Cinci jucători, gata să plece de la echipa lui Gigi Becali chiar dacă vor câștiga titlul 8:42 Andrei Nicolescu a anunţat măsuri dure după ce Dinamo va juca 4 meciuri cu porţile închise: „Ca la aeroport!” Vezi toate știrile
Pe același subiect
Simona Halep a spus care a fost cel mai frumos moment din viaţa ei!
Tenis • 7 mart., 21:18
Simona Halep a spus care a fost cel mai frumos moment din viaţa ei! S-a întâmplat după o înfrângere dureroasă: „Am plâns 3 luni”
Aryna Sabalenka - Qinwen Zheng, finala feminină de la Australian Open!
Australian Open • 25 ian., 15:12
Aryna Sabalenka – Qinwen Zheng, finala feminină de la Australian Open! Jucătoarea din Belarus luptă să îşi păstreze trofeul
Marta Kostiuk, dezvăluiri tulburătoare!
Australian Open • 23 ian., 18:53
Marta Kostiuk, dezvăluiri tulburătoare! Prietenii săi din Kiev au urmărit meciul cu Coco Gauff în timp ce rachetele zburau!
Jannik Sinner - Novak Djokovic, duel de vis în semifinalele Australian Open
Australian Open • 23 ian., 16:59
Jannik Sinner – Novak Djokovic, duel de vis în semifinalele Australian Open. Italianul, demonstraţie de forţă cu Rublev!
Novak Djokovic s-a calificat în semifinale la Australian Open pentru a 11-a oară
Australian Open • 23 ian., 11:51
Novak Djokovic s-a calificat în semifinale la Australian Open pentru a 11-a oară! Reacţia sârbului după victorie