Închide meniul

Decizie fără precedent în tenis! Ce trebuie să facă rusul Daniil Medvedev, liderul ATP, pentru a participa la Wimbledon. Anunţul făcut de ministrul britanic al Sportului

Reclamă

Dragoș Vasile Publicat: 15 martie 2022, 20:24

Decizie fără precedent în tenis! Ce trebuie să facă rusul Daniil Medvedev, liderul ATP, pentru a participa la Wimbledon. Anunţul făcut de ministrul britanic al Sportului

Ce trebuie să facă rusul Daniil Medvedev pentru a participa la Wimbledon

Profimedia

Ce trebuie să facă rusul Daniil Medvedev pentru a participa la Wimbledon

Pe plan sportiv, Rusia est izolată din cauza invadării Ucrainei. Echipele naționale și de club au fost excluse din competiții la fotbal, baschet și handbal feminin.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Turneul de la Wimbledon are loc între 27 iunie şi 10 iulie, iar Daniil Medvedev, dar şi ceilalţi sportivi ruşi, pot fi nevoiţi să ofere garanţii că nu îl susţin pe Vladimir Putin, care a pornit războiul în Ucraina.

„Multe țări au convenit deja că nu vor permite reprezentanților Rusiei să concureze. În plus, există probleme de viză. Când vine vorba de indivizi, aceasta este o procedură mai complicată.

Avem nevoie de un fel de garanție că ei nu sunt susținători ai lui Putin și luăm în considerare ce cerințe ar putea fi necesare pentru a obține acest tip de asigurare”, a transmis Nigel Huddleston, citat de sport.ua.

Dacă nu participă la Wimbledon, sportivii ruși pot pierde premiile uriașe pregătite de organizatori. Anul trecut, Novak Djokovic, câștigătorul Grand Slam-ului londonez a fost recompensat cu 2 milioane de euro.

Reclamă

Prima reacţie a lui Daniil Medvedev, după ce a şters steagul Rusiei de pe reţelele de socializare

Daniil Medvedev, noul lider al ierarhiei ATP, a provocat un scandal uriaș în Rusia. Medvedev și-a șters drapelul Rusiei de la contul de Instagram, în semn de protest față de invazia ordonată de Vladimir Putin în Ucraina. Medvedev a oferit o primă reacţie după scandalul provocat.

Daniil Medvedev a spus că a decis să şteargă steagul Rusiei de pe reţelele de socializare pentru a putea juca la turneele de tenis. Tot mai mulţi sportivi au fost excluşi din competiţii după ce Vladimir Putin a decis să atace Ucraina.

„Scopul nostru este să dezvoltăm tenisul în țările din care provenim și în întreaga lume. Pentru asta, trebuie să joci tenis săptămână de săptămână, la fiecare turneu. În prezent, singura modalitate de a continua să joc este fără steag, iar eu voi respecta această regulă. Sper însă ca această măsură să fie temporară.

Reclamă 4 / 0/3

Aștept momentul în care vom putea purta din nou steagul lângă numele noastre, ale sportivilor ruși„, A spus Daniil Medvedev, potrivit celor de la agenția RIA Novosti.

Recomandări
  • Ce trebuie să facă rusul Daniil Medvedev pentru a participa la Wimbledon
  • Anunţul făcut de ministrul britanic al Sportului

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
19:11 Mesaj de susţinere al lui Victor Angelescu pentru Bogdan Lobonţ, înaintea derby-ului infernal cu FCSB: „Este un campion!” 19:03 „Era băgat în combinații!” Adrian Porumboiu a dat de pământ cu Istvan Kovacs! Fostul patron a lansat acuzații incredibile 18:47 David Popovici a câștigat medalia de aur la proba de 200m liber, de la Campionatul Național de înot în bazin de 50m 18:28 Sporting – Guimaraes este meciul etapei din Liga Portugal și e LIVE VIDEO în AntenaPLAY! Programul rundei cu numărul 30 18:02 „Nu e normal!” LPF a explicat de ce FCSB nu poate sărbători titlul după derby-ul cu Rapid, dacă va deveni campioană! 17:24 Vlad Covaliu a devenit campion mondial la sabie la juniori! Performanţă uriaşă a românului în Arabia Saudită 17:22 „Plecăm cu prima șansă!” Ștefan Târnovanu, mesaj de luptă înaintea derby-ului cu Rapid! Verdict despre lupta pentru titlu 17:06 VideoAlexandra Tudor prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 18 aprilie 2024 16:58 „Asta îi ajută!” Ioan Andone știe ce avantaj are Dinamo în lupta pentru salvarea de la retrogradare! 16:43 Dan Petrescu a început revoluția la CFR Cluj! Primul jucător care pleacă de la echipa lui Neluțu Varga Vezi toate știrile
Citește și