Închide meniul
VIDEO

Roger Federer și Rafael Nadal au izbucnit în lacrimi după ultimul meci al campionului elvețian: „A fost o poveste fantastică!”. Discursul istoric

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 24 septembrie 2022, 8:59 / Actualizat: 24 septembrie 2022, 10:08

Roger Federer și Rafael Nadal au izbucnit în lacrimi după ultimul meci al campionului elvețian: „A fost o poveste fantastică!. Discursul istoric

Roger Federer și-a încheiat cariera fabuloasă din tenis

Roger Federer, ridicat pe umeri după ultimul meci al carierei / Profimedia

Roger Federer și Rafael Nadal au izbucnit în lacrimi după ultimul meci din cariera fantastică a campionului elvețian. Cei doi au făcut echipă la Laver Cup în ultima partidă a jucătorului de 41 de ani, care va rămâne pentru totdeauna în istoria tenisului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Federer și Nadal au pierdut meciul de dublu contra lui Jack Sock și Frances Tiafoe cu scorul de 6-4, (2) 6-7, 9-11, după un joc dramatic care a durat două ore și 16 minute. Însă rezultatul a fost undeva departe, în plan secundar.

Roger Federer și Rafael Nadal au izbucnit în lacrimi după ultimul meci al campionului elvețian

La finalul duelului de la Londra, cei doi mari campioni ai tenisului și-au dat frâu liber emoțiilor. Roger Federer și Rafael Nadal au plâns cot la cot la festivitatea de premiere. La rândul lor, Novak Djokovic și Andy Murray s-au bucurat alături de Federer de ultimele momente din cariera sa.

A urmat apoi un discurs fabulos din partea lui Federer, care a vorbit printre lacrimi despre cariera sa grandioasă, adversarii transformați în prieteni și familia care i-a fost mereu alături.

„O să trecem cumva prin interviul ăsta. A fost o zi minunată. Le-am spus băieților că sunt foarte fericit, nu sunt trist. Mă simt fantastic să fiu aici. M-am bucurat enorm pentru că tot ce am făcut aici a fost pentru ultima dată. Să-i am alături pe toți acești băieți minunați, familia mea, mă gândeam că se va întâmpla ceva neprevăzut din punct de vedere fizic, dar totul a mers foarte bine. A fost incredibil că am putut juca alături de Rafa, în fața lui Rod Laver, lui Stefan Edberg.

Reclamă

E incredibil. Nu am vrut să mă simt singur pe teren, dar să spun adio tenisului în echipă a fost mereu ceea ce mi-am dorit. Fiind în echipă cu Novak, Casper, Rafa, Matteo, Stefanos, băieții din echipa Lumii, a fost o mare plăcere. Se simte ca o sărbătoare pentru mine, e exact ce mi-am dorit. Nu ar fi trebuit ca, cariera mea să fie așa, nu mă gândeam că voi ajunge să fiu cine sunt. Eu doar mă bucuram că joc tenis. A fost o poveste fantastică, aș repeta-o oricând. A fost incredibil, a fost distractiv. Înseamnă enorm să vă am alături și nu numai pe voi, pe toți fanii din toată lumea.

Chiar trebuie să vorbim de echipa mea? Măcar pot să vorbesc. În viziunile mele nu puteam să vorbesc din cauza emoțiilor. I-am avut alături în ultimii 30 de ani, toată lumea e aici, fetele, băieții, soția mea. Mirka putea să îmi spună să mă opresc cu mult timp în urmă, dar m-a ajutat să continui, să am o carieră atât de lungă. Îți mulțumesc! Le mulțumesc părinților mei, a fost o noapte fantastică, vă mulțumesc!”, a spus Roger Federer, potrivit Eurosport.

Reclamă 4 / 0/3

Reacția luI Rafael Nadal, după ultimul meci din cariera lui Roger Federer! Novak Djokovic a plâns pe margine

„Am trăit împreună lucruri extraordinare. Nu voi uita niciodată că am fost prezent la acest eveniment memorabil. Sunt foarte entuziasmat.

Sper că voi putea juca bine și, alături de Roger, să creăm un moment frumos și să câștigăm un meci. Abia aștept să joc din nou alături de Roger. A fost cel mai important jucător din cariera mea”, a spus Nadal, citat de eurosport.ro.

La rândul său, Novak Djokovic a plâns în timpul meciului de retragere al lui Roger Federer, la Laver Cup! Sârbul a fost surprins pe bancă, cu lacrimi în ochi, în timpul partidei de dublu în care campionul elveţian a făcut pereche cu marele său rival, Rafael Nadal.

La începutul primului set în care Roger şi Rafa au jucat împotriva perechii Sock / Tiafoe, sârbul care se afla pe banca echipei Europei nu şi-a mai putut stăpâni emoţiile. A realizat că participă la un moment istoric pentru tenis, care i-a adus la un loc pe cei patru din Big4, unde l-am inclus şi pe Andy Murray.

Djokovic şi Nadal au fost cei mai mari rivali din cariera lui Federer şi singurii care l-au depăşit la numărul de Grand Slam-uri câştigate. Ibericul e lider (22), fiind urmat de Nole (21) şi de Roger (20).

De asemenea, în timpul meciului, Djokovic a fost surprins în mai multe rânduri în rolul antrenorului celor doi. Înaintea partidei, Rafael Nadal a fost cel care a fost aproape să-l facă să plângă pe elveţian.

Reclamă

 

Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
22:40 Fabrizio Romano a anunţat că Xavi va rămâne la Barcelona! Cine l-a făcut pe antrenorul catalanilor să se răzgândească 22:35 VIDEOImagini COLOSALE din vestiarul Unirii Slobozia, după promovarea în Liga 1! S-a sărbătorit pe „modelul” Inter 22:30 VIDEOAEK – Panathinaikos 3-0 şi Aris – Olympiacos 1-1 au fost în AntenaPLAY! Pas uriaş spre titlu pentru AEK. Probleme pentru Lucescu 22:26 Florinel Coman s-a accidentat în Sepsi – FCSB! Lovitură pentru „Mbappe”, înainte de EURO 2024 22:14 FotoGest fabulos făcut de Florinel Coman, după ce a marcat în Sepsi – FCSB! Cum a „sărbătorit” alături de Vlad Chiricheş 22:01 Jaqueline Cristian, revenire de senzaţie la Madrid! Românca s-a calificat în turul 2 după un meci incredibil 21:47 Gică Hagi a auzit cât vrea să plătească Gigi Becali pentru Louis Munteanu şi a făcut anunţul momentului: „La suma aia…” 21:40 LIVE TEXTSepsi – FCSB 1-2. David Miculescu a dat lovitura! Florinel Coman, schimbat după ce a deschis scorul 21:39 „Gică Hagi e profesor universitar!” Ilie Dumitrescu, laude la scenă deschisă pentru „Rege”, după Farul – Rapid 3-1 21:25 Unirea Slobozia a promovat în Liga 1 pentru prima oară în istorie! Echipa lui Adrian Mihalcea, succes pe terenul lui CS Mioveni Vezi toate știrile
Citește și