Închide meniul

Roland Garros 2023 | Alexander Zverev e în optimi, la un an după accidentarea teribilă la gleznă

Reclamă

Dan Roșu Publicat: 4 iunie 2023, 8:36

Roland Garros 2023 | Alexander Zverev e în optimi, la un an după accidentarea teribilă la gleznă

Roland Garros 2023 | Alexander Zverev e în optimi

Alexander Zverev, la Roland Garros / Profimedia Images

Roland Garros 2023 | Alexander Zverev e în optimi. Zverev, locul 27 mondial, l-a eliminat pe Frances Tiafoe (locul 12), scor 3-6, 7-6, 6-1, 7-6, sâmbătă, la Roland Garros, unde va reveni în optimi la un an după ce s-a accidentat la gleznă în semifinale împotriva lui Rafael Nadal.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Germanul în vârstă de 26 de ani îl va înfrunta luni pe bulgarul Grigor Dimitrov (29) pentru un loc în sferturile de finală. Dimitrov l-a învins pe germanul Daniel Altmaier (79) cu 6-4, 6-3, 6-1.

Roland Garros 2023 | Alexander Zverev e în optimi

În urmă cu un an, Zverev a părăsit Court Philippe-Chatrier în cârje după ce şi-a luxat grav glezna dreaptă în mijlocul semifinalei cu Nadal. Accidentarea l-a ţinut departe de teren pentru restul sezonului 2022.

În faza optimilor au mai ajuns și principalii doi favoriți, Carlos Alcaraz și Novak Djokovic. Ibericul a trecut în trei seturi de canadianul Denis Shapovalov, cu 6-1, 6-4, 6-2.

Carlos Alcaraz e și el în optimile de la Roland Garros

Aceasta este a 33-a victorie obţinută în Alcaraz de la debutul anului şi a 23-a pe zgură, dintr-un total de 36 de meciuri disputate.

Reclamă

În absenţa compatriotului său Rafael Nadal, indisponibil pe termen nelimitat din cauza problemelor de sănătate, Alcaraz a devenit cel mai tânăr lider al clasamentului ATP din istorie în luna septembrie 2022, după titlul cucerit la US Open, primul său trofeu de Grand Slam.

”Sunt foarte mulțumit de modul în care am jucat. Într-un Grand Slam este important să petreci cât mai puțin timp pe teren, pentru că vei avea nevoie de această energie în celelalte tururi. Fiind meciul de noapte, este chiar mai bine că am încheiat în trei seturi, astfel încât cina și tratamentul să nu dureze atât de mult și să pot merge la culcare nu atât de târziu.

Anul trecut am suferit mult împotriva lui Ramos în turul doi, îmi amintesc perfect acel meci, iar la New York am avut și eu meciuri dificile, așa că vom vedea ce se va întâmpla aici.

Reclamă 4 / 0/3

Sunt un jucător complet, care joacă agresiv, pun mereu presiune pe adversarul meu și îl duc la limită. Nu-mi pierd prea mult concentrarea, sunt pregătit să joc puncte lungi, iar rivalii trebuie să facă lucruri mari pentru a mă putea depăși”, a spus Alcaraz după meci.

Recomandări
Citește și:

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
19:27 Dorinel Munteanu şi-a luat la ţintă jucătorii după înfrângerea cu UTA: „Greşeli de curtea şcolii, dezamăgirea e mare” 19:26 „Am urmărit tot sezonul!” Federico Piovaccari nu a uitat-o pe FCSB! Mesaj superb pentru jucătorii lui Gigi Becali 19:12 Sorana Cîrstea s-a calificat în turul 3 la WTA Madrid Open! A învins-o pe Alexandra Eala cu 6-3, 6-7 (6/8), 6-4 19:12 FotoJucătorii legendari ai lui Dinamo s-au reunit, la 40 de ani de la meciul cu Liverpool, din semifinalele Cupei Campionilor! 18:53 S-a schimbat formatul de la Billie Jean King Cup! Cum este afectată echipa națională a României 18:38 UTA – Oţelul 3-1. Mircea Rednic, pe primul loc în playout! Arădenii au făcut spectacol la meciul cu echipa lui Dorinel Munteanu 18:35 FotoOlimpiu Moruţan a fost operat chiar de ziua lui! Anunţul presei din Turcia 18:24 Reacția lui Carlo Ancelotti, după ce Xavi a decis să rămână la Barcelona. Mesaj sincer despre decizia rivalului 18:18 Un fost jucător legendar al Craiovei e total dezamăgit de FCU Craiova: „Poate să o bată şi o echipă de Divizia C”! 17:43 Marius Ştefănescu, reacţie fabuloasă despre transferul la FCSB: „Dau eu ca să plec, dacă aşa a spus patronul”! Vezi toate știrile
Citește și