Închide meniul

Roland Garros 2023 | Beatriz Haddad Maia a scris istorie şi s-a calificat în semifinalele de la Roland Garros

Reclamă

Dan Roșu Publicat: 7 iunie 2023, 15:08

Roland Garros 2023 | Beatriz Haddad Maia a scris istorie şi s-a calificat în semifinalele de la Roland Garros

Roland Garros 2023 | Beatriz Haddad Maia a scris istorie şi s-a calificat în semifinalele de la Roland Garros

Ons Jabeur şi Beatriz Haddad Maia, la Roland Garros 2023 / Profimedia Images

Roland Garros 2023 | Beatriz Haddad Maia a scris istorie şi s-a calificat în semifinalele de la Roland Garros pentru prima oară în carieră. Ea a devenit şi prima jucătoare din Brazilia prezentă în penultimul act de la Paris, în era modernă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Pentru a atinge semifinalele, jucătoarea de pe locul 14 WTA a trecut de Ons Jabeur, 3-6, 7-6, 6-1, după un meci care a durat două ore şi 31 de minute. De partea cealaltă, şi tunisianca se afla pentru prima oară în sferturile de la Roland Garros.

Roland Garros 2023 | Beatriz Haddad Maia a scris istorie şi s-a calificat în semifinalele de la Roland Garros

Aceasta a fost cea de-a treia întâlnire directă dintre cele două jucătoare, dar şi prima victorie pentru braziliancă. Jabeur le câştigase pe primele două, la Stuttgart 2023 şi la Joue-Les-Tours 2016.

„Le mulţumesc tuturor care au venit astăzi pentru a mă sprijini. În turnee de Grand Slam avem şansa de a ne recupera. Am avut o echipă grozavă lângă mine, antrenorul s-a ocupat de mintea mea.

La mijlocul setului 2, antrenorul mi-a arătat ceasul, trecuse o oră. Trebuia să am răbdare. Ea e printre cele mai bune jucătoare de zgură şi eu sunt mândră de mine şi de echipa mea”, a spus Haddad Maia, la Eurosport.

Reclamă

În semifinalele de la Roland Garros, Beatriz Haddad Maia va evolua cu învingătoarea dintre Coco Gauff şi Iga Swiatek. În cealaltă semifinală, se întâlnesc Aryna Sabalenka şi Karolina Muchova.

Aryna Sabalenka, în semifinale la Openul francez

Aryna Sabalenka s-a calificat în semifinale la Openul Francez, după ce a învins-o în minimum de seturi pe Elina Svitolina. Jucătoarea de pe locul 2 WTA a obţinut o victorie categorică, scor de 6-4, 6-4, după o oră şi 38 de minute.

Aşa cum era de aşteptat, la final ucraineanca a refuzat să-i strângă mâna sportivei din Belarus. Pentru gestul ei, Svitolina a fost huiduită de publicul de pe terenul central.

Reclamă 4 / 0/3

Belarusa în vârstă de 25 de ani, care a câştigat în ianuarie primul său turneu de Mare Şlem, Openul Australiei, nu a pierdut niciun set la actuala ediţie de la Roland Garros. În acest an, pe zgură, Sabalenka a atins finala la Stuttgart, unde a fost învinsă de poloneza Iga Swiatek, înainte de a-şi lua revanşa în faţa numărului unui mondial la Madrid, tot în finală.

Svitolina, fostă număr 3 mondial al tenisului feminin, acum pe locul 192 WTA după o întrerupere de un an. Sportiva din Odesa, cu trei sferturi de finală la Roland Garros în cariera sa, nu a jucat în circuit timp de un an, reluând competiţia în aprilie 2023, după ce a adus pe lume o fetiţă, Skai, tatăl fiind jucătorul francez Gael Monfils.

Recomandări
  • Beatriz Haddad Maia – Ons Jabeur 3-6, 7-6, 6-1
  • Haddad Maia e în semifinale, la Roland Garros 2023

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
17:32 Ronnie O’Sullivan a spus care e sportul la care ar fi fost campion mondial dacă nu ar fi jucat snooker: „Eram talentat” 17:25 LIVE SCOREFC Voluntari – FCU Craiova 0-0. Meci crucial în lupta pentru salvarea de la retrogradare. Ilfovenii joacă în 10! 17:20 Revenire la FCSB, pentru duelul cu Sepsi! Elias Charalambous a făcut anunţul: „E 100% pregătit!” 17:07 Marius Şumudică, considerat „cea mai bună variantă” pentru Rapid! Mesaj ferm transmis de Daniel Niculae 16:33 Gică Hagi, verdict despre transferul lui Florinel Coman în Qatar: „Să fie clar!” 16:23 VideoCamelia Bălţoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 23 aprilie 2024 16:00 Daniel Niculae a rupt tăcerea după o lună de când e cercetat în libertate: „Prin această mizerie de dosar s-a aruncat cu noroi” 15:16 Gică Hagi, anunţ radical despre noul stadion din Constanţa, făcut chiar de ziua „Regelui”: „Nu va purta numele meu!” 14:35 „Ce rol are Gigi Becali în câştigarea Ligii 1?” Răspuns sincer al lui Elias Charalambous. Ce a spus despre primele de titlu 14:32 Selecţionerul Dave MacQueen, înainte de Campionatul Mondial, Dizivia 1, Grupa A: „Cine ştie ce putem realiza cu acest lot” Vezi toate știrile
Citește și