Închide meniul

Roland Garros 2023 | Aryna Sabalenka, în semifinale la Openul Francez! Victorie clară cu Elina Svitolina

Reclamă

Viviana Moraru Publicat: 6 iunie 2023, 17:35

Roland Garros 2023 | Aryna Sabalenka, în semifinale la Openul Francez! Victorie clară cu Elina Svitolina

Roland Garros 2023 | Aryna Sabalenka, în semifinale la Openul Francez

Aryna Sabalenka, în timpul unui meci de la Roland Garros/ Profimedia

Roland Garros 2023 | Aryna Sabalenka s-a calificat în semifinale la Openul Francez, după ce a învins-o în minimum de seturi pe Elina Svitolina. Jucătoarea de pe locul 2 WTA a obţinut o victorie categorică, scor de 6-4, 6-4, după o oră şi 38 de minute.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Aşa cum era de aşteptat, la final ucraineanca a refuzat să-i strângă mâna sportivei din Belarus. Pentru gestul ei, Svitolina a fost huiduită de publicul de pe terenul central.

Roland Garros 2023 | Aryna Sabalenka, în semifinale la Openul Francez

Belarusa în vârstă de 25 de ani, care a câştigat în ianuarie primul său turneu de Mare Şlem, Openul Australiei, nu a pierdut niciun set la actuala ediţie de la Roland Garros. În acest an, pe zgură, Sabalenka a atins finala la Stuttgart, unde a fost învinsă de poloneza Iga Swiatek, înainte de a-şi lua revanşa în faţa numărului unui mondial la Madrid, tot în finală.

Svitolina, fostă număr 3 mondial al tenisului feminin, acum pe locul 192 WTA după o întrerupere de un an. Sportiva din Odesa, cu trei sferturi de finală la Roland Garros în cariera sa, nu a jucat în circuit timp de un an, reluând competiţia în aprilie 2023, după ce a adus pe lume o fetiţă, Skai, tatăl fiind jucătorul francez Gael Monfils.

Sabalenka o va întâlni în semifinală pe jucătoarea cehă Karolina Muchova (43 WTA), calificată în premieră în penultimul act la Paris.

Reclamă

Muchova a învins-o marţi, cu 7-5, 6-2, pe rusoaica Anastasia Pavliucenkova, fostă finalistă. Pavliucenkova, finalistă în 2021, a căzut pe locul 333 în clasamentul WTA după o accidentare la genunchi care a ţinut-o departe de teren pentru şapte luni în 2022.

Karolina Muchova e prima semifinalistă de la Roland Garros

Roland Garros 2023 | Karolina Muchova e prima semifinalistă de la Roland Garros. Ea a învins-o marţi, cu 7-5, 6-2, pe rusoaica Anastasia Pavlyuchenkova, fostă finalistă.

„Nu ştiu ce să spun, au fost două săptămâni incredibile şi încă sunt în competiţie.

Reclamă 4 / 0/3

Nu sunt sigură că voi vedea meciul în direct, dar sunt sigură că voi avea un alt meci grozav peste două zile”, a declarat Muchova, care a eliminat-o pe românca Irina Begu în turul al treilea şi pe grecoaica Maria Sakkari, a opta favorită, în primul tur.

Pavlyuchenkova, finalistă în 2021, a căzut pe locul 333 în clasamentul WTA după o accidentare la genunchi care a ţinut-o departe de teren pentru şapte luni în 2022.

Recomandări
  • Aryna Sabalenka, în semifinale la Roland Garros 2023
  • Victorie în minimum de seturi cu Elina Svitolina

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
15:01 Zeljko Kopic a dezvăluit prin ce trece Homawoo, după accidentarea gravă suferită de Luca Mihai: „Nu se simte bine” 14:47 Daniel Niculae are o nouă funcție importantă la Rapid! Victor Angelescu a făcut anunțul oficial 14:44 „Jucătorii sunt înfometaţi!” Ce a observat Elias Charalambous la antrenamentul FCSB-ului, înaintea derby-ului cu Rapid 14:23 Răzvan Burleanu i-a fixat termenul limită lui Edi Iordănescu: „Acesta este obiectivul nostru” 14:14 „A suferit atât timp fără vină..” Ion Țiriac o cere pe Simona Halep la Jocurile Olimpice! A dat și un verdict despre „Simo” 13:45 „Recoltă bună, fermierii mei” Granzii din Premier League au fost făcuţi praf, după o săptămână europeană de coşmar 13:40 „Fără subiectivism!” Cristi Balaj, verdict sincer despre lupta pentru locul 2 din Liga 1! Ce a spus despre șansele CFR-ului 13:24 Veste de ultim moment despre Alexandru Băluţă! Ce se întâmplă cu mijlocaşul, înainte de FCSB – Rapid 13:09 Julian Nagelsmann rămâne selecționerul Germaniei! Federația a anunțat prelungirea contractului 12:58 Max Verstappen, despre condiţiile extreme din calificările pentru sprintul din MP al Chinei: „Ca şi cum ai conduce pe gheaţă” Vezi toate știrile
Citește și