Închide meniul
Foto

Rusoaica refuzată de o companie aeriană europeană: „Am dormit în aeroport și am fost tratată ca un cetățean dintr-o țară de lumea a treia”

Reclamă

Bogdan Stănescu Publicat: 27 aprilie 2023, 17:23 / Actualizat: 27 aprilie 2023, 23:04

Rusoaica refuzată de o companie aeriană europeană: „Am dormit în aeroport și am fost tratată ca un cetățean dintr-o țară de lumea a treia”

Rusoaica refuzată de o companie aeriană europeană

Vitalia Diatchenko, rusoaica refuzată de compania naţională poloneză

Vitalia Diatchenko, jucătoare de tenis, nu a putut să se îmbarce pentru un zbor din pricina naţionalităţii. Rusoaica refuzată de o companie aeriană europeană a răbufnit pe reţelele de socializare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Vitalia Diatchenko (32 de ani) nu a putut să ia o cursă a companiei naţionale poloneze. Compania a anunţat că motivul pentru care tenismena din Rusia nu s-a putut îmbarca pentru cursa respectivă este legat de restricţiile impuse în Polonia privind circulaţia cetăţenilor ruşi.

Rusoaica refuzată de o companie aeriană europeană

Vitalia Diatchenko dorea să călătorească de la Cairo la Nisa, via Varşovia, pentru a participa la un turneu de tenis. Nu a mai putut ajunge la turneul de la Nisa.

LOT Polish Airlines nu a putut accepta un cetăţean al Federaţiei Ruse în zborul său”, a anunţat compania aeriană într-un comunicat, potrivit digisport.ro.

Am fost blocată timp de 18 ore pe aeroportul din Cairo. Am dormit în aeroport și am fost tratată ca un cetățean dintr-o țară de lumea a treia”, s-a plâns Vitalia Diatchenko pe reţelele de socializare.

Reclamă

Vitalia Diatchenko este în prezent pe locul 250 în clasamentul mondial. Cea mai bună clasare a rusoaicei este locul 71 WTA, pe care l-a ocupat în 2014. Vitalia Diatchenko a câştigat până acum din tenis peste 1.7 milioane de euro.

Cum sunt afectați sportivii ruși de sancțiunile primite de Rusia

Sportivii ruși au de suferit de pe urma atacului ordonat de Vladimir Putin. Rusia a fost exclusă aproape din toate competițiile sportive internaționale.

La doar o zi după ce au căzut primele bombe pe teritoriul ucrainean, Formula 1 a anulat Marele Premiu al Rusiei, de la Sochi. În urma deciziei respective, Rusia a pierdut 45 de milioane de euro numai în weekend-ul în care ar fi trebuit să se desfășoare cursa din 23-25 septembrie 2022.

Reclamă 4 / 0/3

Marele Premiu al Rusiei a fost adăugat în calendarul din Formula 1 în 2014, la cererea lui Vladimir Putin. Președintele Rusiei a semnat documentele necesare, asistat de fostul șef din Formula 1, Bernie Ecclestone. La doar o zi de la invazia rusă în Ucraina, Bernie Ecclestone făcea o declaraţie şocantă. El spunea despre Vladimir Putin că este „un om onorabil, care s-a ţinut de cuvânt”.

Rusia, exclusă de la Cupa Davis şi Billie Jean King Cup

Și tenismenii ruși au de suferit după invazia lui Vladimir Putin. Federaţia Internaţională de Tenis (ITF) a decis excluderea Rusiei din cele două mari competiţii pe echipe pe care le organizează, Cupa Davis şi Billie Jean King Cup, fostă FedCup.

Jucătorii şi jucătoarele vor putea continua să facă performanţă individuală în circuit, dar nu mai pot evolua sub steagul sau numele ţării lor. Această măsură îi afectează direct pe jucătorii ruşi, în special pe fostul număr 1 mondial Daniil Medvedev, actualmente numărul 3 ATP, şi pe Andrey Rublev, locul 6 ATP.

Recomandări
  • Vitalia Diatchenko s-a plâns că a pierdut un turneu din pricina deciziei companiei aeriene
  • Tenismena din Rusia susţine că a fost blocată timp de 18 ore pe aeroport

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
19:40 Farul Constanța – CFR Cluj, LIVE TEXT (20:30). Luptă incendiară între Gică Hagi și ardeleni! Echipele de start 19:29 EXCLUSIVUTA a primit interdicţie la transferuri! Lovitură dură pentru echipa lui Mircea Rednic, care ţinteşte prezenţa în cupele europene 19:08 VideoDavid Popovici, AUR la 400 m liber cu record personal! A surprins după performanţă obţinută la Naţionale: „Nu îmi place proba!” 19:08 Întrebat dacă ia în calcul să revină ca selecţioner la naţionala României, Mircea Lucescu a dat un răspuns din numai trei cuvinte 18:47 Mihai Pintilii, sfat preţios pentru Edi Iordănescu. Jucătorul pe care îl vede titular la EURO 2024: „Are o calitate incredibilă!” 18:01 VideoMircea Lucescu: „FCSB e campioană”! Ce a spus marele antrenor român despre Rapid şi noul antrenor, Lobonţ, înainte de derby! 17:55 „Dacă mai era un etaj, ne urcau acolo!” Cristi Săpunaru a răbufnit chiar înainte de FCSB – Rapid. Ce a spus despre lupta la titlu 17:32 VideoMircea Lucescu a făcut dezvăluirea despre fiul său, Răzvan, după ce acesta a fost eliminat cu PAOK din Conference League! 17:32 VideoAlexandra Tudor prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 19 aprilie 2024 17:15 „A fost stresant” Fernando Alonso, sincer după calificările pentru sprintul din MP al Chinei! Obiectivul spaniolului la Shanghai Vezi toate știrile
Citește și