Închide meniul

Război în Ucraina | Cum sunt afectați sportivii ruși de sancțiunile primite de Rusia dupa invazia ordonată de Vladimir Putin

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 5 martie 2022, 15:48

Război în Ucraina | Cum sunt afectați sportivii ruși de sancțiunile primite de Rusia dupa invazia ordonată de Vladimir Putin

Rusia, sancționată dur în sportul mondial

Profimedia

Invazia lui Vladimir Putin pe teritoriul Ucrainei a început pe 24 februarie, iar de atunci sancțiunile au curs neîncetat pentru Rusia.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Formula 1 a anulat Marele Premiu al Rusiei și un pilot rus a fost demis

La doar o zi după ce au căzut primele bombe pe teritoriu ucrainean, Formula 1 a anulat Marele Premiu al Rusiei, de la Sochi. În urma deciziei respective, Rusia va pierde 45 de milioane de euro numai în weekend-ul în care ar fi trebuit să se desfășoare cursa din acest an, 23-25 septembrie.

Marele Premiu al Rusiei a fost adăugat în calendarul din Formula 1 în 2014, la cererea lui Vladimir Putin. Președintele Rusiei a semnat documentele necesare, asistat de fostul șef din Formula 1, Bernie Ecclestone, care recent a avut o declarație șocantă, în care a spus despre Putin că este „un om onorabil, care s-a ţinut de cuvânt”, la o zi după războiul început în Ucraina.

O săptămâna mai târziu, echipa Haas din Formula 1 l-a dat afară pe pilotul rus Nikita Mazepin și a încheiat parteneriatul cu sponsorul său titular rus Uralkali.

Tatăl lui Mazepin, Dmitri, un miliardar care susţine financiar echipa Haas, este un apropiat al preşedintelui rus Vladimir Putin.

Reclamă

Rusia, exclusă de la Cupa Davis şi Billie Jean King Cup

Și tenismenii ruși au avut de suferit după invazia lui Vladimir Putin. Federaţia Internaţională de Tenis (ITF) a decis, luni, excluderea Rusiei din cele două mari competiţii pe echipe pe care le organizează, Cupa Davis şi Billie Jean King Cup, fostă FedCup.

Jucătorii şi jucătoarele vor putea continua să facă performanţă individuală în circuit, dar nu mai pot evolua sub steagul sau numele ţării lor. Această măsură îi afectează direct pe jucătorii ruşi, în special pe noul număr 1 mondial Daniil Medvedev, precum şi pe colegul său Andrey Rublev, lcoul 6 ATP.

Toate informațiile despre războiul din Ucraina sunt AICI, pe observatornews.ro!

Rusia, exclusă din grupa de calificare de la Cupa Mondială de rugby, din care face parte și România

Rusia şi Belarus au fost suspendate din toate competiţiile de rugby, marţi, „până la noi ordine”, a anunţat forul mondial de conducere World Rugby.

Reclamă 4 / 0/3

Comitetul executiv al Federaţiei Internaţionale a decis „suspendarea completă şi imediată a Rusiei şi Belarusului din toate activităţile internaţionale de rugby” şi „suspendarea completă şi imediată a Federaţiei Ruse de Rugby din statutul său de membru al World Rugby până la noi ordine”, se arată într-un comunicat de presă.

Rusia se afla în runda finală a calificărilor europene pentru Cupa Mondială din 2023, care va avea loc în Franţa. Naționala rusă era pe locul 5 în clasament, cu 3 meciuri rămase de disputat, doar primele două echipe calificându-se direct la turneu.

Din aceeaşi grupă face parte şi România. Meciul de calificare al ruşilor împotriva Georgiei, care trebuia să aibă loc în urmă cu două zile, a fost amânat şi, prin urmare, nu se va juca, la fel ca ultimele două partide cu Olanda şi Portugalia, din luna martie.

Rusia, suspendată de FIFA și UEFA, nu mai merge la barajul pentru Campionatul Mondial 2022

FIFA și UEFA au suspendat echipele rusești, inclusiv naţionala Rusiei, din competiţiile internaţionale, inclusiv Cupa Mondială, ca reacţie la invazia rusă în Ucraina.

Astfel, echipa națională a Rusiei, calificată la barajul pentru Campionatul Mondial 2022, a ratat șansa de a obține biletele pentru Qatar. De asemenea, Spartak Moscova, califacată în fazele eliminatorii din UEFA Europa League, a fost exclusă din competiție.

O altă decizie anunțată, cu efect imediat, este faptul că UEFA a hotărât să încheie parteneriatul cu Gazprom în toate competițiile. Decizia a intrat deja în vigoare și acoperă toate acordurile existente, inclusiv UEFA Champions League, competițiile UEFA la echipele naționale și UEFA EURO 2024. Gazprom era principalul sponsor al UEFA din 2012.

De asemenea, UEFA a decis să mute finala UEFA Champions League de la St.Petersburg la Paris.

Reclamă
Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
22:40 Fabrizio Romano a anunţat că Xavi va rămâne la Barcelona! Cine l-a făcut pe antrenorul catalanilor să se răzgândească 22:35 VIDEOImagini COLOSALE din vestiarul Unirii Slobozia, după promovarea în Liga 1! S-a sărbătorit pe „modelul” Inter 22:26 Florinel Coman s-a accidentat în Sepsi – FCSB! Lovitură pentru „Mbappe”, înainte de EURO 2024 22:14 FotoGest fabulos făcut de Florinel Coman, după ce a marcat în Sepsi – FCSB! Cum a „sărbătorit” alături de Vlad Chiricheş 22:01 Jaqueline Cristian, revenire de senzaţie la Madrid! Românca s-a calificat în turul 2 după un meci incredibil 22:00 LIVE VIDEOAEK – Panathinaikos se joacă ACUM în AntenaPLAY! Duel pentru titlu în Grecia! Aris – Olympiacos s-a încheiat 1-1 21:47 Gică Hagi a auzit cât vrea să plătească Gigi Becali pentru Louis Munteanu şi a făcut anunţul momentului: „La suma aia…” 21:40 LIVE TEXTSepsi – FCSB 1-2. David Miculescu a dat lovitura! Florinel Coman, schimbat după ce a deschis scorul 21:39 „Gică Hagi e profesor universitar!” Ilie Dumitrescu, laude la scenă deschisă pentru „Rege”, după Farul – Rapid 3-1 21:25 Unirea Slobozia a promovat în Liga 1 pentru prima oară în istorie! Echipa lui Adrian Mihalcea, succes pe terenul lui CS Mioveni Vezi toate știrile
Citește și