Închide meniul

Ruxandra Dragomir, reacție dură în cazul Simonei Halep: „Roxadustat nu poate fi administrat din greșeală!”

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 23 octombrie 2022, 14:44

Ruxandra Dragomir, reacție dură în cazul Simonei Halep: „Roxadustat nu poate fi administrat din greșeală!

Ruxandra Dragomir, reacție dură după ce Simona Halep a fost suspendată pentru dopaj

Ruxandra Dragomir, într-un meci, în 1998 / Profimedia

Fosta jucătoare de tenis Ruxandra Dragomir a avut o reacție dură în scandalul de dopaj în care este implicată Simona Halep, după ce a fost depistată pozitiv cu Roxadustat.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ruxandra Dragomir, fost număr 15 mondial în 1997 și președinte al Federației Române de Tenis între 2009 și 2013, susține că românca riscă o suspendare de până la patru ani.

Ruxandra Dragomir, reacție dură după ce Simona Halep a fost suspendată pentru dopaj

Simona Halep a fost depistată pozitiv cu o substanță interzisă, din categoria EPO, unde pedeapsa este foarte aspră: 2-4 ani de suspendare. Din pacate și a doua analiză, testul B, a relevat prezența aceleiași substanțe interzise.

Roxadustat nu poate fi administrat din greșeală. Nu se regăsește în nurofen sau în alte medicamente. Din păcate, sportivii poartă responsabilitatea substanțelor pe care le iau sau li se dau.

Simona poate fi suspendată pentru dopaj, categoria EPO. Dar poate primi o pedeapsă mai blândă, dacă va avea o echipă bună de apărare și dacă va invoca motive serioase. Dar chiar și o scurtă suspendare la vârsta ei îi poate afecta definitiv cariera.

Reclamă

În rest, putem reacționa sentimental și emoțional. Convingerea multora că «și alții se dopează, dar nu sunt prinși» nu scade vinovăția Simonei. Cine vrea să păstreze pe piedestal un sportiv care trișează este liber să o facă. Timpul va lămuri dacă Simona a trișat sau nu.

Până atunci, Simona, pe care de altfel o iubesc, este o sportiva depistată pozitiv la două teste doping. Și căreia i s-a retras dreptul de a mai concura. În rest, cine dorește să-și consume energia și timpul cu speculații și conspirații e liber să o facă.

Eu o cunosc pe Simona de aproape 20 ani și nici mie nu-mi vine să cred că ar fi făcut așa ceva. Cum mulți nu și-ar fi închipuit niciodată că Sharapova sau Armstrong… sau mulți alții ar putea fi depistați pozitiv. Dar realitatea a arătat altceva… Din păcate pentru Simona”, a spus Ruxandra Dragomir, potrivi Q Magazine.

Reclamă 4 / 0/3

Fostul antrenor al Simonei Halep a rupt tăcerea, după scandalul momentului

Adrian Marcu a antrenat-o pe Simona Halep alături de Daniel Dobre, până la începutul acestui an. Antrenorul de 60 de ani este convins că “Simo” n-a luat în mod voluntar substanța respectivă.

Marcu a dezvăluit că a discutat cu Halep și i-a transmis că este alături de ea în cel mai greu “meci” al carierei.

“Orice aş fi putut să aud, dar asta cu dopajul, nu! Simona era foarte, foarte grijulie în ceea ce priveşte orice în domeniul medical şi n-aveam cum să mă gândesc la aşa ceva.

Vreau şi eu să gândesc puţin, mă duc la US Open, unde joc un meci la două zile. Sunt probabil cea mai bine pregatită sportivă, de ce aş face aşa ceva? Nu văd un mobil pentru treaba asta. Dacă am fi vorbit despre o altă jucătoare mai slabă din punct de vedere fizic, hai să zic că o fi încercat… În plus, să ne gândim de câţi ani e Simona în top, câte controale antidoping a făcut până acum. (…)

Am vorbit puţin cu ea, i-am spus că suntem alături de ea, eu sunt ferm convins că orice s-a întâmplat nu a fost cu voia ei. Şi acum am simţit-o puternică, dar, cum a zis şi ea, acesta e un meci pe care încă nu l-a avut până acum şi cred că e un meci… În meciurile de tenis poţi să influenţezi tu mai mult ceea ce se întâmplă.

Aici va trebui să fie foarte bine sfătuită şi foarte mult ajutată, pentru a reuşi să câştige şi acest meci”, a spus Adrian Marcu, potrivit orangesport.ro.

Cât timp are la dispoziţie Simona Halep să demonstreze „lipsa vinovăției”

Cristian Jura, arbitru în cadrul Tribunalului pentru Arbitraj Sportiv de la Lausanne, a explicat cât timp are la dispoziţie Simona Halep să demonstreze „lipsa vinovăției”. Sportiva noastră a fost suspendată din tenis pe motivul că s-a dopat cu Roxadustat, o substanță interzisă de regulamentul WADA.

Reclamă

Simona Halep e decisă să îşi caute dreptate, după ce a fost găsită dopată. Are la dispoziţie 21 de zile de la data la care i-a fost comunicată sentinţa.

„Singurul lucru pe care îl poate face este să conteste punerea ei sub acuzare. Apoi să stabilească o strategie de apărare. Ea trebuie să conteste la Tribunalului pentru Arbitraj Sportiv. Termenul la TAS este de 21 de zile de la data la care i-a fost comunicat documentul. Poate a avut o prescripție de la medic.

Am înțeles că a avut și ceva probleme de sănătate și poate un medic i-a recomandat medicamentul respectiv. Rămâne de văzut dacă a avut scutire de uz terapeutic sau nu a avut scutire de uz terapeutic. Ea asta trebuie să demonstreze: lipsa vinovăției sau a neglijenței semnificative!”, a declarat Cristian Jura, în exclusivitate, pentru Antena Sport.

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
23
apr.
23:37
VIDEOLeicester – Southampton a fost live în AntenaPLAY. Liderul din Championship, victorie categorică
23
apr.
23:29
„Nu am mai trăit aşa ceva în viaţa mea!” Zeljko Kopic s-a prăbuşit emoţional, după ce Dinamo a fost învinsă de Botoşani
23
apr.
23:19
Ce a spus Bogdan Andone după victoria uriaşă cu Dinamo despre momentul în care a „explodat” la arbitri şi a văzut cartonaşul roşu
23
apr.
23:12
„Începe hegemonia FCSB-ului?” Răspunsul dat de Mihai Pintilii! Roş-albaştrii, la un pas de primul titlu după nouă ani
23
apr.
23:01
Marius Şumudică, sfătuitorul din umbră al lui Valeriu Iftime! Cum s-a implicat la Botoşani: „Îi mulţumescu mult!”
23
apr.
22:53
AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi este invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român
23
apr.
22:50
Dennis Politic a cedat şi a transmis un mesaj categoric, după Botoşani – Dinamo 2-1: „Suntem penibili!”
23
apr.
22:20
„Ceva nu se leagă!” Răzvan Patriche, la pământ după ce Dinamo a fost învinsă în prelungiri de Botoşani
23
apr.
22:18
Ionel Dănciulescu a găsit principalul vinovat după ce Dinamo a fost învinsă de FC Botoşani: „Interpretează foarte prost”
23
apr.
21:59
Dinamo Bucureşti – Skjern Handbold 28-27, în turul sferturilor European League
Vezi toate știrile
Citește și