Închide meniul

S-a schimbat formatul de la Billie Jean King Cup! Cum este afectată echipa națională a României

Alex Ioniță Publicat: 25 aprilie 2024, 18:53

Reclamă
S-a schimbat formatul de la Billie Jean King Cup! Cum este afectată echipa națională a României

S-a schimbat formatul de la Billie Jean King Cup!

Billie Jean King Cup / Profimedia

S-a schimbat formatul de la Billie Jean King Cup! Turneul final se va disputa sub formă de tablou eliminatoriu, la Sevilla, între 12 şi 20 noiembrie, a anunţat joi Federaţia Internaţională de Tenis (ITF), care gestionează competiţia.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

„Ţinând cont de feedback-ul primit de la jucătoare, căpitani, fani şi televiziuni, formatul turneului final al Billie Jean King Cup 2024 a fost modificat, înlocuind faza grupelor cu un tablou de eliminare directă”, a precizat ITF.

S-a schimbat formatul de la Billie Jean King Cup!

Dintre cele douăsprezece naţiuni calificate, cei patru capi de serie vor merge direct în sferturile de finală, în timp ce restul de opt vor juca în optimi de finală, conform noului format, notează agerpres.ro.

Optimile de finală se vor juca între 12 şi 14 noiembrie, urmate de sferturile de finală (15-17 noiembrie), semifinale (18 şi 19 noiembrie) şi finala de la 20 noiembrie.

Tragerea la sorţi este programată în data de 30 aprilie, la ora 14.00, la sediul ITF din Londra.

Reclamă

Canada, în calitate de campioană mondială în 2023, Italia, vicecampioană mondială în 2023, gazda Spania şi wild card-ul Cehia s-au calificat automat la turneul final. Acestora li se alătură cele opt câştigătoare ale calificărilor din 2024 – România, Australia, Germania, Marea Britanie, Japonia, Polonia, Slovacia şi SUA.

Ana Bogdan, după calificarea la turneul final al Billie Jean King Cup

Ana Bogdan a vorbit după calificarea la turneul final al Billie Jean King Cup despre marele său vis. Ana Bogdan a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că pentru ea calificarea la turneul final al Billie Jean King Cup a fost cea mai mare bucurie din tenis din ultimii ani. De asemenea, Ana Bogdan a spus că marele său vis este de a participa la Jocurile Olimpice.

Ana Bogdan a mai spus că a crezut până la final în calificarea la turneul final al Billie Jean King Cup. România a avut o revenire de poveste în meciul cu Ucraina.

Reclamă 4 / 0/3

“Cu o zi înainte de meciul cu Svitolina i-am spus Alinei că acesta este visul meu, să fiu acolo, în Grupa Mondială. Şi iată că am reuşit. Cred că a fost cea mai mare bucurie pe care am trăit-o pe teren în ultima vreme, în ultimele luni, în ultimii ani… Atunci când joci pentru România altul este sentimentul, este un sentiment de onoare, de măreţie. Pentru mine este oarte important să reprezint România.

Mă bucur enorm că am avut acest succes alături de fete şi sunt sigură că în continuare putem face lucruri foarte frumoase împreună. Am crezut până la final. Abia aştept să mergem în noiembrie în Sevilla. Dacă noi credem şi suntem uniţi putem să facem lucruri mari împreună”, a spus Ana Bogdan, conform news.ro.

Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
21:31 NEWS ALERTReal Madrid e noua campioană a Spaniei! Echipa lui Ancelotti a câştigat titlul cu 4 etape înainte de final 21:29 Erling Haaland, cifre fabuloase la Manchester City! Starul norvegian a făcut show și a marcat patru goluri 21:00 LIVE VIDEOProgramul complet al F1 Academy™ de la Miami! Prima cursă e live, ACUM, în AntenaPLAY 20:42 „S-au înțeles!” Mihai Stoica a anunțat transferul lui Florinel Coman! Ultimele detalii despre negocieri 20:35 LIVE TEXTU Cluj – Dinamo 2-2. Clujenii au reușit să egaleze, după o gafă colosală în apărarea „câinilor” 20:29 Motivul pentru care Ianis Hagi nu a revenit la Farul, înainte de EURO 2024: „Era huiduit de 200-300 de spectatori” 20:12 VIDEOImagini de colecție cu Zinedine Zidane, la cursa de sprint de la Miami! Ce gafă a fost aproape să comită, la decernarea premiilor 20:05 LIVE VIDEOSporting – Portimonense e acum LIVE VIDEO în AntenaPLAY! Boavista – Gil Vicente 1-1 19:53 VIDEOIpswich Town a promovat în Premier League, după 22 de ani! Nebunie pe străzi şi în vestiar 19:40 VIDEOBernadette Szocs a pierdut partida cu Natalia Bajor, la Saudi Smash 2024. Diaconu şi Dragoman, eliminate Vezi toate știrile
Citește și