Închide meniul

Serbia, învinsă de Italia în semifinalele Cupei Davis! Novak Djokovic a avut 3 mingi de meci pentru a-şi duce echipa în finală!

Reclamă

Bogdan Stănescu Publicat: 25 noiembrie 2023, 21:57

Serbia, învinsă de Italia în semifinalele Cupei Davis! Novak Djokovic a avut 3 mingi de meci pentru a-şi duce echipa în finală!

Serbia, învinsă de Italia în semifinalele Cupei Davis

Novak Djokovic, în duelul cu Italia din Cupa Davis / Profimedia Images

Serbia a fost învinsă de Italia în semifinalele Cupei Davis! Italia s-a calificat în finală graţie victoriei în meciul decisiv de dublu al întâlnirii cu Serbia (6-3, 6-4) şi va înfrunta duminică, la Malaga, Australia, în încercarea de a obţine al doilea trofeu.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Italienii s-au impus graţie lui Jannik Sinner, care a excelat alături de Lorenzo Sonego, cei doi învingând echipa Novak Djokovic / Miomir Kecmanovic, relatează news.ro.

Serbia, învinsă de Italia în semifinalele Cupei Davis!

Înainte de meciul de dublu, Novak Djokovic a pierdut meciul de simplu cu Jannik Sinner, italianul adjudecându-şi victoria în decisiv. Scorul final a fost 6-2, 2-6, 7-5 pentru Sinner, după două ore şi jumătate de joc.

Novak Djokovic a avut 3 mingi de meci şi de calificare în finală cu Sinner, la scorul de 5-4 pentru el în decisiv. Sinner a reuşit să reziste, şi-a făcut serviciul, după care a câştigat pe serviciul lui Djokovic. Italianul nu a mai cedat niciun game de la scorul de 5-4 în decisiv pentru Djokovic, după care a urmat meciul de dublu. Sinner a reuşit să îl învingă şi la dublu pe Djokovic.

Jannik Sinner a reuşit a doua victorie a lui la simplu contra liderului mondial, după cea din grupele Turneului Campionilor. La Turneul Campionilor, Djokovic avea să se „răzbune” pe Sinner acolo unde conta, în finală, învingându-l pe italian cu un dublu 6-3 şi adjudecându-şi trofeul.

Reclamă

În primul meci al duelului Serbia – Italia din semifinalele Cupei Davis, Miomir Kecmanovic a fost mai bun decât Lorenzo Musetti, pe care l-a învins cu 6-7 (7), 6-2, 6-1.

Întâlnirea s-a încheiat cu scorul de 2-1 pentru italieni. În finală, Italia, care a mai câştigat trofeul în 1976, va întâlni Australia, care are 28 de trofee în palmares.

Novak Djokovic a dat de pământ cu agenţii anti-doping la Cupa Davis: „E scandalos! În 20 de ani nu mi s-a mai întâmplat aşa ceva”

Novak Djokovic a dat de pământ cu agenţii anti-doping la Cupa Davis. Sârbul a avut parte de un control surpriză, chiar înaintea meciului cu Cameron Norrie, din duelul Serbia – Marea Britanie, din sferturile de finală ale Cupei Davis.

Reclamă 4 / 0/3

Jucătorul cu cele mai multe titluri de Grand Slam din tenisul masculin a răbufnit la finalul victoriei sale cu Norrie. „Nole” nu a înţeles decizia agenţilor anti-doping de a face acest test cu o oră înainte de meci.

Sârbul consideră că această decizie este una scandaloasă şi s-a plâns de faptul că agenţia anti-doping este una privată, care nu înţelege sportul.

Întotdeauna am susținut testarea, dar nu înainte de meci”

„Nu am făcut încă un control anti-doping complet, încă nu mi-au luat o probă de sânge. Un domn stătea într-un colț și mă urmărea ore întregi. Am avut o discuție cu el pentru că în 20 de ani de carieră nu mi s-a mai întâmplat așa ceva, nu am mai pățit.

Am primit o notificare cu o oră și jumătate înainte de meci. Am rutina mea și nu am nevoie să fiu distras. Să mă gândesc la recoltarea de sânge, să mă gândesc dacă voi putea să dau o probă de urină… O decizie complet ilogică. Când am vorbit cu reprezentantul agenției anti-doping, mi-au spus că motivul este că va fi foarte târziu după meci și, de asemenea, pentru a da timp celeilalte echipe naționale să se odihnească, dar apoi le-am spus că învingătorul duelului din această seară nu va juca mâine.

Întotdeauna am susținut testarea, dar nu înainte de meci. Ce va schimba asta? Voi fi acolo când se termină meciul, testați-mă atunci. Urmează un test de sânge. Sper că vor schimba acest ritual. Este interesant că agenția anti-doping este o companie privată. Ar trebui să existe o discuție, ca organizație mondială, în cadrul ecosistemului nostru, ca să spun așa, să avem propria noastră agenție. Nu știu ce să adaug, probabil că tot ce spun va fi interpretat diferit. Acest lucru este scandalos. Nu este nimic de ascuns, dar există și niște limite. Ei nu înțeleg ce se întâmplă aici. Nu înțeleg sportul, nu înțeleg unde se află”, a declarat Novak Djokovic, citat de eurosport.ro.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:50 VIDEOQPR – Leeds 4-0, în AntenaPLAY. Meci de coşmar pentru Leeds, în Championship! Cum arată lupta pentru promovarea în Premier League 23:28 „E un mercenar” Ioan Andone a răbufnit după ce „câinii” au rămas pe loc de retrogradare! Verdictul pe care l-a dat despre Kopic! 23:20 UPDATELiverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Arne Slot, noul manager de pe Anfield: „S-a ajuns la acord!” 23:12 „Avem destul timp” Zeljko Kopic, declaraţie surprinzătoare după ce Dinamo a pierdut şansa de a fi la mâna ei pentru salvare! 23:01 Foto„Iar ne retrogradaţi? Vă rupem picioarele!” Fanii lui Dinamo au făcut un scandal monstru! I-au cerut demisia lui Kopic: „Pleacă!” 23:00 „Greşeli incredibile” Mircea Lucescu a văzut meciul Dinamo – FC Voluntari 1-1 şi a spus ce crede despre retrogradare! 22:40 Câţi fani iau cu asalt Arena Naţională, la FCSB – Farul. Mihai Stoica, mesaj războinic: „Un punct CA SĂ PUNEM PUNCT!” 22:32 „Suntem blestemaţi!” Jucătorul lui Dinamo s-a prăbuşit emoţional după remiza cu Voluntari şi a spus ce urmează pentru „câini”! 22:11 „V-a făcut Rapid o ofertă?” Dani Coman, anunţ ferm despre şansele de a-l înlocui pe Daniel Niculae la Rapid 22:05 Faze controversate în Dinamo – FC Voluntari! Radu Petrescu a dictat un penalty pentru „câini”, apoi a întors decizia! Vezi toate știrile
Citește și