Închide meniul

Novak Djokovic a dat de pământ cu agenţii anti-doping la Cupa Davis: „E scandalos! În 20 de ani nu mi s-a mai întâmplat aşa ceva”

Alex Masgras Publicat: 24 noiembrie 2023, 18:25

Reclamă
Novak Djokovic a dat de pământ cu agenţii anti-doping la Cupa Davis: „E scandalos! În 20 de ani nu mi s-a mai întâmplat aşa ceva

Novak Djokovic a dat de pământ cu agenţii anti-doping la Cupa Davis

Novak Djokovic, în timpul meciului cu Cameron Norrie de la Cupa Davis / Profimedia

Novak Djokovic a dat de pământ cu agenţii anti-doping la Cupa Davis. Sârbul a avut parte de un control surpriză, chiar înaintea meciului cu Cameron Norrie, din duelul Serbia – Marea Britanie, din sferturile de finală ale Cupei Davis.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Jucătorul cu cele mai multe titluri de Grand Slam din tenisul masculin a răbufnit la finalul victoriei sale cu Norrie. „Nole” nu a înţeles decizia agenţilor anti-doping de a face acest test cu o oră înainte de meci.

Novak Djokovic a dat de pământ cu agenţii anti-doping la Cupa Davis

Sârbul consideră că această decizie este una scandaloasă şi s-a plâns de faptul că agenţia anti-doping este una privată, care nu înţelege sportul:

„Nu am făcut încă un control anti-doping complet, încă nu mi-au luat o probă de sânge. Un domn stătea într-un colț și mă urmărea ore întregi. Am avut o discuție cu el pentru că în 20 de ani de carieră nu mi s-a mai întâmplat așa ceva, nu am mai pățit.

Am primit o notificare cu o oră și jumătate înainte de meci. Am rutina mea și nu am nevoie să fiu distras. Să mă gândesc la recoltarea de sânge, să mă gândesc dacă voi putea să dau o probă de urină… O decizie complet ilogică. Când am vorbit cu reprezentantul agenției anti-doping, mi-au spus că motivul este că va fi foarte târziu după meci și, de asemenea, pentru a da timp celeilalte echipe naționale să se odihnească, dar apoi le-am spus că învingătorul duelului din această seară nu va juca mâine.

Reclamă

Întotdeauna am susținut testarea, dar nu înainte de meci. Ce va schimba asta? Voi fi acolo când se termină meciul, testați-mă atunci. Urmează un test de sânge. Sper că vor schimba acest ritual. Este interesant că agenția anti-doping este o companie privată. Ar trebui să existe o discuție, ca organizație mondială, în cadrul ecosistemului nostru, ca să spun așa, să avem propria noastră agenție. Nu știu ce să adaug, probabil că tot ce spun va fi interpretat diferit. Acest lucru este scandalos. Nu este nimic de ascuns, dar există și niște limite. Ei nu înțeleg ce se întâmplă aici. Nu înțeleg sportul, nu înțeleg unde se află”, a declarat Novak Djokovic, citat de eurosport.ro.

Novak Djokovic şi Serbia, calificare în semifinalele Cupei Davis

Novak Djokovic a calificat Serbia în semifinalele Cupei Davis cu o victorie fără probleme, 6-4, 6-4 cu britanicul Cameron Norrie. Serbia a câştigat astfel cu 2-0 înfruntarea cu Marea Britanie.

Liderul ATP, în vârstă de 36 de ani, încearcă să încheie un an remarcabil ajutându-şi ţara să câştige pentru a doua oară Cupa Davis, relatează news.ro.

Reclamă 4 / 0/3

Marea Britanie, fără Andy Murray şi Dan Evans, accidentaţi, a mizat pe o victorie a lui Jack Draper în meciul de simplu împotriva sârbului Miomir Kecmanovic şi pe puternicul parteneriat de dublu format din Joe Salisbury şi Neal Skupski.

Dar Kecmanovic, numărul 55 mondial, a avut o prestaţie strălucită şi l-a învins pe Draper cu 7-6(2), 7-6(6). Sâmbătă, Serbia va înfrunta Italia. În prima semifinală, vineri, Finlanda va întâlni Australia.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
10:50 Dan Şucu anunţă „revoluţia” la Rapid! Mesaj categoric despre situaţia lui Bogdan Lobonţ: „Noi nu ne spălăm rufele în public!” 10:07 Zeljko Kopic a răbufnit, înaintea duelurilor decisive pentru Dinamo: „Ei nu ar trebui să mai facă parte din club!” 9:57 Moment emoţionant la Madrid! Rafael Nadal şi-a luat adio de la turneu şi l-a menţionat pe Ion Ţiriac în discursul de rămas-bun 9:33 Transferul lui Denis Drăguş a intrat în linie dreaptă! Standard şi-a dat acordul! Anunţul presei din Turcia 9:13 „Cristi Chivu, o variantă pentru Rapid?” Răspunsul dat imediat de Victor Angelescu! Mesaj şi despre Mircea Lucescu 8:39 Carlo Ancelotti, semnal de alarmă după Bayern Munchen – Real Madrid 2-2: „A fost momentul nostru de slăbiciune!” 8:39 Thomas Tuchel, mesaj acid către „galactici”, după Bayern Munchen – Real Madrid 2-2: „Au marcat două goluri din două ocazii” 8:26 „Să avem o seară magică acasă!” Reacţia lui Vinicius, după ce a fost „eroul” lui Real Madrid în duelul cu Bayern 8:02 30 de ani de la moartea lui Ayrton Senna. 1 mai, una dintre cele mai triste zile din istoria sportului mondial 0:06 Mihai Stoica nu s-a putut abţine şi i-a dat replica lui Tudorel Stoica: „Oameni pe care i-ai idolatrizat te desconsideră total!” Vezi toate știrile
Citește și