Închide meniul
EXCLUSIV

Simona Halep îşi poate reduce perioada de suspendare dacă dezvăluie numele unor persoane sau antrenori care dopează sportivi: „Acum, sancţiunea Simonei este de 4 ani”

Reclamă

Valentin Pîrcălabu Publicat: 22 octombrie 2022, 13:23

Simona Halep îşi poate reduce perioada de suspendare dacă dezvăluie numele unor persoane sau antrenori care dopează sportivi: „Acum, sancţiunea Simonei este de 4 ani

Simona Halep, alături de Patrick Mourtaglou

Simona Halep şi Patrick Mouratoglou/ Profimedia

Simona Halep îşi poate reduce perioada de suspendare dacă dezvăluie persoane sau antrenori care dopează sportivi. Dezvăluirea a fost făcută de Gabriela Andreiaşu, preşedintele ANAD.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Simona Halep riscă o pedeapsă de 4 ani de suspendare, după ce a fost găsită dopată cu Roxadustat. Simo poate obţine o suspendare mai mică dacă se va dovedi că cineva a instigat-o să consume această substanţă.

Simona Halep îşi poate reduce perioada de suspendare dacă dezvăluie numele unor persoane sau antrenori care dopează sportivi

Simona trebuie să îşi dovedească nevinovăţia dacă este aşa cum spune eă că nu ştie cum a ajuns substanţa respectivă în organism. Vorbim totuşi de o probă biologică ce a confirmat clar că există acea substanţă atât în proba A, cât şi în proba B. Să facem distincţia de ce înseamnă proba B. Vorbim de aceeaşi probă de urină care a fost dată în competiţie, la US Open, care a fost repartizată în două recipiente. Când vorbim de proba B înseamnă contraexpertiza, adică proba care a fost dată în august.

Mai departe, Simona trebuie să vadă cum a ajuns substanţa. Este un medicament pe care cineva i l-a dat. Cum, nu ştim! Fie într-o clinică, fie de la medicul ei, fie de la o altă persoană. Acel medicament a ajuns în organismul ei pentru că nu ajunge acolo din senin. Sportivii sunt direct răspunzători de ce au în organismul lor.

De o perioadă de timp, de un an şi ceva, nu a mai luat legătura cu noi. Nu putem să spunem că a desconsiderat organizaţia din România pentru că întotdeauna i-am dat sfaturi bune.
Pentru aceastăsubstanţă, simpa prezentă înseamnă dopaj. În cazul ei, această substanţă este fără limită de prag. În momentul de faţă, Simona are două abateri. Cea de prezenţă, dar şi abaterea de utilizare. Dacă ea demonstrează cum a ajuns în organism, perioada se poate reduce.

Reclamă

Dar nu mai mult de jumătate decât perioada altfel aplicabilă. Sau se poate acorda ajutor substanţial şi să ofere informaţii despre alte persoane care încalcă reglementările antidoping sau despre antrenori care dopează alţi sportivi. Dacă are aceste informaţii şi le aduce la cunoştinţă, pe parcursul perioadei de gestionare sau chiar şi după ce se ia o decizie definitivă, se poate îngheţa, cu acordul Agenţiei Mondiale Antidoping, perioada de suspendare până la 3 pătrimi. Codul spune, aşa cum este cazul substanţei care a fost identificată în proba Simonei, sancţiunea este de 4 ani„, a spus Gabriela Andreiaşu, preşedintele ANAD, în exclusivitate pentru AS.ro.

Patrick Mouratoglou a rupt tăcerea şi a transmis un mesaj de susţinere pentru Simona Halep

Patrick Mouratoglou a rupt tăcerea şi a transmis un mesaj de susţinere pentru Simona Halep. Antrenorul francez a transmis pe Instagram că o susţine sută la sută pe Halep în lupta acesteia de a-şi dovedi nevinovăţia.

Simona, te sprijin 100% în această luptă. Până la final”, a scris Patrick Mouratoglou pe reţelele de socializare.

Reclamă 4 / 0/3

Prima reacție a Simonei Halep în scandalul de dopaj

„Azi începe cel mai greu meci din viața mea: lupta pentru adevăr. Am fost notificată că am fost testată pozitiv la substanța numita Roxadustat într-o cantitate extrem de mică. Este cel mai mare șoc din viața mea.

De-a lungul întregii mele cariere, ideea de a trișa nu mi-a trecut niciodată prin minte, e total în opoziție cu valorile cu care am fost educată. Mă simt complet confuză și trădată. Voi lupta până la sfârșit să dovedesc că n-am luat niciodată intenționat o substanță interzisă și am încredere că mai devreme sau mai târziu adevărul va ieși la iveală.

Nu e despre titluri sau bani, e despre onoare și povestea de dragoste pe care am dezvoltat-o cu tenisul în ultimii 25 de ani”, a scris Simona Halep, pe Instagram.

Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
9:07 AS.ro LIVE | Titi Aur va fi invitatul lui Dan Pavel (10:30). Poveşti de senzaţie ale pilotului român 9:06 „Cum vrei să te respectăm?” Fatih Terim a cedat nervos, după umilința suferită de Panathinaikos! Scandal cu arbitrii în Grecia 8:34 Pierdere importantă pentru FCSB, înaintea meciului cu Farul! Un titular ratează meciul care poate decide titlul din Liga 1 8:26 Viorel Moldovan nu a mai avut răbdare cu o vedetă de la FCSB, după Sepsi – FCSB 2-2: „Bine măcar că ajunge la finalizare” 8:22 Gigi Becali și-a făcut toate calculele de titlu, în miez de noapte: „De ce să am emoții!” Ce primă oferă 0:39 Gigi Becali l-a comparat pe Florinel Coman cu Diego Maradona: „Asta a făcut la FCSB!”. Propunere în direct de 500.000 de euro 0:21 Decizia luată de Gigi Becali, după gafa colosală a lui Ştefan Târnovanu din Sepsi – FCSB 2-2: „Înseamnă că nu vede bine!” 0:07 „Mi-am bătut joc!” Ştefan Târnovanu şi-a asumat toată răspunderea după Sepsi – FCSB 2-2. Răspuns la ameninţările lui Gigi Becali 0:05 Cât de gravă e accidentarea lui Florinel Coman, din Sepsi – FCSB! Anunţ înaintea confruntării cu Gică Hagi: „Să rupem blestemul!” 24
apr.
23:40
Cum poate deveni FCSB campioană, după remiza cu Sepsi! Roş-albaştrii, la un pas de titlu
Vezi toate știrile
Citește și