Închide meniul

Simona Halep nu va fi cap de serie la turneul de la Doha! Cum arată lista posibilelor adversare

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 18 februarie 2022, 11:56

Simona Halep nu va fi cap de serie la turneul de la Doha! Cum arată lista posibilelor adversare

Simona Halep şi-a aflat prima adversară de la Indian Wells

Profimedia

Simona Halep este cu gândul numai la meciul cu fostul „coşmar” de la Roland Garros 2017. Sportiva noastră se va lupta cu Jelena Ostapenko pentru un loc în finala de la Dubai.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Meciul va putea fi urmărit în format LIVETEXT pe www.as.ro, astăzi, nu mai devreme de ora 15:00.

Simona Halep va participa la turneul de la Doha, după Dubai

După ce va încheia turneul de la Dubai, Simona va pleca la Doha, acolo unde o aşteaptă o nouă competiţie „de foc”. Halep nu va fi cap de serie la turneul din Qatar, cum nu a fost nici la Dubai.

Din acest motiv, sportiva din Constanţa ar putea da piept cu jucătoare foarte bune, precum Garbine Muguruza, Aryna Sabalenka sau Maria Sakkari.

Iată cum arată lista capilor de serie la turneul de la Doha:

De-a lungul timpului, Simona Halep a disputat două finale la Doha. Pe prima, din 2014, a câştigat-o cu scorul de 6-3, 6-4, cu Angelique Kerber. În cea de-a doua, din 2019, a pierdut cu scorul de 6-3, 4-6, 3-6, cu Elise Mertens.

Reclamă

Simona Halep – Jelena Ostapenko, în semifinalele turneului de la Dubai

Simona Halep – Jelena Ostapenko. Jucătoarea româncă s-a calificat în semifinalele de la Dubai după ce a trecut în sferturi de Ons Jabeur, scor 6-4, 6-3. Pentru un loc în marea finală, Simona Halep (23 WTA) va trebui să treacă de fostul său „coşmar” de la Roland Garros 2017 – Jelena Ostapenko (21 WTA).

Ostapenko a obţinut locul în semifinalele turneului de la Dubai după ce a trecut de Sofia Kenin (6-1, 6-2), Iga Swiatek (4-6, 6-1, 7-6) şi Petra Kvitova (5-7, 7-5, 7-6).

De-a lungul timpului, Simo a mai întâlnit-o de două ori pe letonă. Ambele dueluri s-au disputat în 2017, iar de la primul, Halep nu are deloc amintiri plăcute.

Reclamă 4 / 0/3

În iunie 2017, Simona s-a calificat în marea finală de la Roland Garros, iar la un moment dat, românca avea un set și 3 game-uri în față. A urmat apoi o revenire incredibilă a Jelenei Ostapenko, care a cucerit prestigiosul trofeu de la Paris.

Simona Halep – Jelena Ostapenko. Cele două jucătoare s-au întâlnit de două ori

Simona Halep și-a luat revanșa 4 luni mai târziu, când a învins-o pe letonă la Beijing, cu scorul de 6-2, 6-4. Graţie victoriei din China, Simo a devenit în premieră numărul 1 mondial.

Astăzi, Simo este pregătită să preia conducerea în meciurile directe cu letona care i-a creat coșmaruri după acea finală blestemată din 2017. Totuși, misiunea sportivei din Constanța nu se anunță deloc ușoară. Ostapenko a eliminat până acum, la Dubai, adversare puternice, deși a pierdut primul set.

Simona Halep – Jelena Ostapenko. Letona, războinică în declaraţii: „N-a putut să-mi facă față!”

Letona chiar a declarat, înainte să afle că va juca cu Simona în semifinale, că Halep nu a putut să-i facă față în cele două întâlniri directe.

„Am jucat cu ea acum mult timp. Trebuie să o urmăresc din nou. Ce este important este că, indiferent cât era scorul, când am jucat agresiv, de cele mai multe ori, am câștigat meciurile, mai ales în finala de la Roland Garros, Chiar dacă am pierdut, când am intrat pe teren, Halep nu a putut să îmi facă față.”, a spus Jelena Ostapenko.

Simona Halep a mai câştigat de două ori titlul de la Dubai, în 2015 şi 2020. Pentru calificarea în semifinale, sportiva româncă a trecut, fără să piardă vreun set, de Alison Riske (6-2, 6-4), Gabriela Ruse (6-3, 6-2) şi Ons Jabeur (6-4, 6-3).

Simona Halep – Jelena Ostapenko. Campioana noastră i-a răspuns letonei

Simona Halep a comentat declaraţiile Jelenei Ostapenko:

Reclamă

Un meci la fel de ciudat ca astăzi (n.r.-joi), fără ritm, cu lovituri foarte puternice. Pot să spun că e destul de inconstantă, așa că vor fi greșeli ușoare, dar și puncte extraordinare. Trebuie să stau concentrată, o să mă uit un pic la meciurile anterioare și sper să fac un joc bun.

Au fost două meciuri pe care o să le păstrez întotdeauna în mintea mea. Am încredere că am șansa mea. Așa o fi (n.r.- că nu poate să facă față loviturilor în forță ale letonei). Joacă destul de puternic, dar și eu sunt destul de puternică pe picioare și de câte ori am jucat contra ei nu pot să zic că m-a dominat prin forță. Într-adevăr are lovituri extraordinare și sunt greu de returnat, dar sunt bine.

Toate adversarele sunt la fel pentru mine și încerc să mă concentrez pe persoana mea, cum am făcut foarte bine în ultimele meciuri”, a spus Simona Halep la digisport.ro.

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
19:47 LIVE TEXTFC Botoşani – Dinamo 1-0. Moldovenii au deschis scorul după două gafe uriaşe în apărarea „câinilor”! Moura şi-a dat autogol! 19:39 O sportivă legendară a României va purta flacăra olimpică la sosirea acesteia în Franţa! E medaliată cu aur la Jocurile Olimpice 19:10 Jucătorul dorit de Gigi Becali de la Farul, reacţie clară despre un transfer la FCSB: „Ar fi bine pentru mine!” 18:50 FC Voluntari – FCU Craiova 0-0. Ilfovenii au scăpat neînvinşi în 10 oameni! Oltenii lui Mititelu rămân pe loc retrogradabil 18:50 Marian Iancu i-a transmis lui Dan Şucu ce decizii radicale ar trebui să ia la Rapid! Cine ar fi antrenor şi cine ar fi preşedinte 18:41 Veste uriaşă primită de Radu Drăguşin! Ar putea fi titular în derby-ul cu Arsenal! Anunţul englezilor 18:07 Doliu în fotbalul românesc! A murit portarul cu care Universitatea Craiova a cucerit primul titlu! 18:02 Ce se întâmplă cu Dorin Rotariu, la două luni de la plecarea de la FCSB! Unde vrea să evolueze: „În vară va semna!” 17:32 Ronnie O’Sullivan a spus care e sportul la care ar fi fost campion mondial dacă nu ar fi jucat snooker: „Eram talentat” 17:20 Revenire la FCSB, pentru duelul cu Sepsi! Elias Charalambous a făcut anunţul: „E 100% pregătit!” Vezi toate știrile
Citește și