Închide meniul

Simona Halep – Qinwen Zheng 6-2, 2-6, 1-6 | „Simo”, eliminată de la Roland Garros 2022! Jucătoarea noastră s-a prăbuşit incredibil

Reclamă

Dan Roșu Publicat: 26 mai 2022, 19:05

Simona Halep – Qinwen Zheng 6-2, 2-6, 1-6 | „Simo, eliminată de la Roland Garros 2022! Jucătoarea noastră s-a prăbuşit incredibil

Simona Halep - Qinwen Zheng 6-2, 2-6, 1-6

Simona Halep, în timpul meciului cu Qinwen Zheng / Profimedia

Simona Halep a fost eliminată de la Roland Garros 2022! Cap de serie numărul 19, jucătoarea noastră a fost învinsă, joi, cu scorul de 2-6, 6-2, 6-1, de jucătoarea chineză Qinwen Zheng, locul 74 WTA, în turul al doilea al turneului de la Roland Garros. Este prima dată când campioana română părăseşte în această fază openul francez, din 2015.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Concentrată şi precisă, cu o bună translaţie defensivă-ofensivă, Halep a făcut un foarte bun joc tactic şi tehnic în primul set al partidei disputate cu sportiva chineză de 19 ani. Românca a insistat pe reverul adversarei, apoi a mutat brusc jocul în partea opusă, dacă a fost nevoie, pentru că Zheng a greşit mult cu backhand-ul.

Simona Halep, eliminată de la Roland Garros 2022

În plus, la început, Halep a ştiut să se ferească de forehand-ul rivalei, lovitura cu care jucătoarea chineză a făcut majoritatea punctelor ei câştigătoare, şi a servit foarte bine.

Situaţia s-a schimbat cu 180 de grade în setul al doilea, în special prin evoluţia adversarei Simonei. Zheng a pus capăt risipei, şi-a ridicat nivelul la serviciu, a înălţat mingile mai mult, a rupt ritmul cu scurte şi a preluat iniţiativa în raliuri. Jocul bun al Simonei a fost mai întâi echilibrat, apoi dominat, pentru că sportiva de 30 de ani nu a mai găsit soluţii de a-şi pune sub presiune rivala.

„Simo” a căzut incredibil în setul secund

Halep a început meciul cu un break, pe care l-a dublat la scorul de 4-2 şi setul a mers firesc în dreptul ei pe tabelă, scor 6-2, după 33 de minute.

Reclamă

Direcţia partidei s-a schimbat după ce Simona a făcut break, în ghemul al treilea, şi a ratat câteva oportunităţi de a face 3-1. Zheng a avut două mingi de break, primele din acest meci, şi a fructificat-o pe a doua. În loc de 3-1 a fost 2-2 şi de aici au început marile probleme pentru Halep. Mai întâi, românca a mai cedat un break, după ce a condus cu 40-0, iar de la 2-4 nu a mai contat pe tabelă. Zheng a închis setul, cu 6-2, după 77 de minute de la start.

Simona Halep a fost împinsă tot mai în spate de mingile înalte ale chinezoaicei, care apoi accelera jocul cu o uşurinţă remarcabilă. Astfel, seria de cinci ghemuri câştigate la rând de Zheng în setul al doilea s-a prelungit până la opt, cu încă trei din decisiv.

Contrar situaţiei din alte meciuri pierdute, Halep a lăsat impresia că a abandonat lupta, posibil şi din cauza unor probleme de sănătate. La 0-2, ea a părut că a rămas fără aer, apoi forţa loviurilor ei a scăzut dramatic.

Reclamă 4 / 0/3

Qinwen Zheng va evolua în turul al treilea cu franţuzoaica Alize Cornet, locul 40 WTA, sau cu letona Jelena Ostapenko, locul 13 WTA şi cap de serie numărul 13.

Calificarea în turul al doilea este recompensată cu un premiu de 86.000 de euro şi cu 70 de puncte WTA.

Simona Halep a câştigat turneul de la Roland Garros în 2018 şi a fost finalistă în 2014 şi 2017. Anul trecut, Halep nu a participat la French Open, fiind accidentată, iar în 2020, a părăsit turneul în optimi.

Simona Halep – Qinwen Zheng 6-2, 2-6, 1-6

Update 19.05: Simona Halep a fost eliminată de la Roland Garros 2022.

Update 19.00: Qinwen Zheng este la un pas de câştigarea meciului.

Update 18.58: Halep comite o nouă eroare, iar sportiva din China conduce cu 4-1 în setul decisiv.

Update 18.50: Simona a câştigat primul game din setul secund.

Reclamă

Update 18.47: Campioana noastră a pierdut 8 game-uri consecutive. Qinwen Zheng conduce cu 3-0.

Update 18.42: Simona Halep a cedat nervos după ce a pierdut un nou game. Qinwen Zheng a făcut 2-0.

Update 18.38: Qinwen Zheng a început tare setul al treilea şi câştigă primul game.

Update 18.30: Simona a avut mai probleme, iar Qinwen Zheng câştigă setul secund.

Update 18.26: Sportiva din China profită de greşelile Simonei şi este la un game distanţă de câştigarea setului.

Update 18.20: Qinwen Zheng câştigă un nou game!

Update 18.15: Qinwen Zheng este din nou în avantaj.

Update 18.10: Qinwen Zheng a restabilit egalitatea.

Update 18.00: Simona face break-ul şi conduce cu 2-1!

Update 17.53: Simona egalează rapid.

Update 17.50: Qinwen Zheng a câştigat primul game din setul secund pe propriul serviciu.

Update 17.43: Simona Halep câștigă primul set, scor 6-2, după o prestație de vis!

Update 17.39: Simona Halep face break-ul! Campioana noastră va servi pentru a-și adjudeca primul set.

Update 17.36: Un nou game reușit de Simo, pe propriul serviciu.

Update 17.31: Zheng reușește un game rapid pe propriul serviciu, iar scorul devine 3-2.

Update 17.29: Jucătoarea noastră își face din nou serviciul și continuă seria foarte bună din startul meciului.

Update 17.24: Zheng salvează o minge de dublu break, apoi revine și câștigă game-ul.

Update 17.18: Halep joacă excelent în debutul partidei și face 2-0!

Update 17.14: Simo începe meciul cu break!

Update 17.06: A început meciul, cu Qinwen Zheng la serviciu!

Update 15.50: Meciul Simonei Halep va începe, cel mai probabil, în jurul orei 17:00. Se aşteatpă încheirea meciului dintre Tiafoe şi Goffin, care a intrat în setul 3.

Halep a mai întâlnit-o pe asiatica de 19 ani de pe locul 74 WTA o singură dată, la Melbourne Summer Set 1, la începutul anului. Simona s-a impus cu 6-3, 6-2, în semifinale şi a câştigat ulterior turneul, după o finală cu Kudermetova.

”La unele mingi i-am simțit forța. Nu e ușor să le returnezi. Am jucat mai bine astăzi, inclusiv la serviciu, mi-am relaxat brațele mai mult”, spunea Halep, după victoria în fața lui Zheng.

Qinwen Zheng, care va împlini 20 de ani în octombrie, nu a fost niciodată mai sus de locul 70 WTA. În acest an, jucătoarea din China a adunat 17 victorii și opt înfrângeri, în timp ce bilanțul Simonei Halep e de 19 victorii și șase înfrângeri.

Simona Halep, a doua favorită de la Roland Garros

Cota Simonei Halep la câştigarea Roland Garros 2022 s-a dublat, dar Simo rămâne a doua favorită a bookmakerilor. Iga Swiatek are cotă 1.55 la adjudecarea trofeului, iar Simona nu mai puţin de 18.

Înainte de primul meci de la Paris, cel cu Nastasja Schunk, în care a avut nevoie de set decisiv, Simona avea cotă 9 pentru a se impune pentru a doua oară în carieră la Roland Garros.

Simona Halep este una din cele mai bune jucătoare pe zgură din circuit. Ea a câştigat Roland Garros, în 2018, şi a mai disputat două finale, în 2014 şi 2017, pierdute în faţa Mariei Sharapova şi a Jelenei Ostapenko.

Simona a ajuns la Paris după alte două turnee disputat pe zgură, la Madrid şi Roma. Primul a fost unul mai solid, primul din colaborarea cu Patrick Mouratoglou, în care meciul de referinţă a rămas cel cu Paula Badosa, în care Simo a distrus-o pe ocupanta locului 2 WTA din acel moment.

Patrick Mouratoglou, cuvinte mari despre Simona Halep

Patrick Mouratoglou a avut cuvinte mari despre Simona Halep, chiar înaintea debutului de la Roland Garros 2022. Campioana noastră vrea să câştige din nou competiţia de la Paris, iar marele antrenor anunţă că e dispus să facă totul pentru a o ajuta să îşi îndeplinească obiectivul.

„Am văzut-o pe Simona jucând de multe ori de-a lungul anilor. A jucat contra Serenei de numeroase ori. Am avut întotdeauna cea mai mare admirație pentru ea și pentru ceea ce a reușit. De asemenea, i-am apreciat jocul, loviturile, spiritul de luptă. Nu îi cunoșteam personalitatea, dar când am început să discutăm, atunci când a venit la academia mea, am descoperit o persoană deosebită. Foarte inteligentă, deschisă, blândă, autentică. Văd că are o educație solidă, cu valori puternice. În lumea noastră, asta contează foarte mult.

Apoi am descoperit etica muncii ei, determinarea de a dori mereu să progreseze, să învețe, să devină mai bună, ceea ce este ceva extrem de rar, cu atât mai mult în cazul cuiva care deja a obținut atât de mult. Când am avut șansa unui tablou complet al personalității și jocului ei, în mintea mea nu m-am îndoit deloc. Nu vreau să-i schimb jocul. Simona a avut un succes uriaș cu stilul ei propriu. Facem însă unele ajustări. Scopul meu este să o fac să fie conștientă de atuurile pe care le are și să le folosească în cel mai bun mod posibil pentru a avea succes. Aș fi făcut același lucru și când era mai tânără. Aș fi avut ținta de a scoate maximum din marile ei calități.

Mă concentrez mereu pe forțe, nu pe slăbiciuni. Cred că pentru a avea cea mai bună versiune a oricărui jucător, să-i dezvolți calitățile e mereu mai potrivit decât să te concentrezi pe vulnerabilități. Un Grand Slam se câștigă cu atuurile, cu părțile tale puternice. Simona are ochi grozavi, vede repede, reacționează repede, se deplasează repede. Este, de asemenea, foarte consistentă fiindcă toată viața ei a fost concentrată, profesionistă și și-a dezvoltat această calitate. Când a jucat la cel mai bun nivel al ei, a făcut-o stând aproape de linia de fund, tăind unghiurile.

Nu am nicio problemă să vorbesc cu oricine. Cred că sunt deschis la minte. Nu-i judec pe oameni și vreau în mod sincer să-i ajut. Sunt dedicat Simonei și voi da 100% ca să o ajut să-și împlinească visurile în acest sport. Simona nu e atât de introvertită. Poate să se afle în unele situații și cu persoane pe care nu le cunoaște sau în care nu are încredere, dar am descoperit că poate fi, de asemenea, foarte deschisă și de încredere”, a declarat Patrick Mouratoglou.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:50 VIDEOQPR – Leeds 4-0, în AntenaPLAY. Meci de coşmar pentru Leeds, în Championship! Cum arată lupta pentru promovarea în Premier League 23:28 „E un mercenar” Ioan Andone a răbufnit după ce „câinii” au rămas pe loc de retrogradare! Verdictul pe care l-a dat despre Kopic! 23:20 UPDATELiverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Arne Slot, noul manager de pe Anfield: „S-a ajuns la acord!” 23:12 „Avem destul timp” Zeljko Kopic, declaraţie surprinzătoare după ce Dinamo a pierdut şansa de a fi la mâna ei pentru salvare! 23:01 Foto„Iar ne retrogradaţi? Vă rupem picioarele!” Fanii lui Dinamo au făcut un scandal monstru! I-au cerut demisia lui Kopic: „Pleacă!” 23:00 „Greşeli incredibile” Mircea Lucescu a văzut meciul Dinamo – FC Voluntari 1-1 şi a spus ce crede despre retrogradare! 22:40 Câţi fani iau cu asalt Arena Naţională, la FCSB – Farul. Mihai Stoica, mesaj războinic: „Un punct CA SĂ PUNEM PUNCT!” 22:32 „Suntem blestemaţi!” Jucătorul lui Dinamo s-a prăbuşit emoţional după remiza cu Voluntari şi a spus ce urmează pentru „câini”! 22:11 „V-a făcut Rapid o ofertă?” Dani Coman, anunţ ferm despre şansele de a-l înlocui pe Daniel Niculae la Rapid 22:05 Faze controversate în Dinamo – FC Voluntari! Radu Petrescu a dictat un penalty pentru „câini”, apoi a întors decizia! Vezi toate știrile
Citește și