Închide meniul

Simona Halep, reacţie fermă după ce jucătorii ruşi şi bieloruşi au fost interzişi la Wimbledon

Dan Roșu Publicat: 29 aprilie 2022, 9:44 / Actualizat: 29 februarie 2024, 17:50

Simona Halep, reacţie fermă după ce jucătorii ruşi şi bieloruşi au fost interzişi la Wimbledon

Simona Halep, într-o conferinţă de presă

Profimedia Images

  • Simona Halep a avut o reacţie clară după ce jucătorii ruşi şi bieloruşi au fost interzişi la Wimbledon
  • Bosnia – România (7 iunie, 21:45, Antena 1) şi România – Finlanda (11 iunie, 21:45, Antena 1)

Simona Halep a avut o reacţie clară după ce jucătorii ruşi şi bieloruşi au fost interzişi la Wimbledon. Campioana noastră îi consideră nevinovaţi pe Daniil Medvedev şi ceilalţi sportivi care au de suferit.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

„Nu vreau să vorbesc despre politică, pentru că în opinia mea este politică. Tenisul este un sport individual și, după părerea mea, sportivi nu au nicio vină. E o decizie grea. Sunt sigură că nu a fost o hotărâre ușor de luat.

Simona Halep, reacţie fermă după ce jucătorii ruşi şi bieloruşi au fost interzişi la Wimbledon: „Sportivii nu mai joacă sub steagul Rusiei”

Mă simt tristă pentru tot ceea ce se întâmplă acum în Ucraina și pentru toți oamenii care suferă. Sunt împotriva războiului și sper că se va încheia curând. Suntem aproape acolo. Nu este ușor pentru nimeni, dar tenisul e un sport individual.

Reclamă

Sportivii nu mai joacă sub steagul Rusiei, ceea ce cred că a fost o mișcare bună. În rest, este politică și vreau să stau departe de asta. Iubesc sportul”, a declarat Simona Halep, conform jurnalistului Ben Rothenberg.

Patrick Mouratoglou le-a luat apărarea jucătorilor ruşi interzişi la Wimbledon

Patrick Mouratoglou, noul antrenor al Simonei Halep, a anunțat că nu este de acord cu excluderea sportivilor din Rusia și Belarus de la Wimbledon, în contextul războiului din Ucraina. Tehnicianul francez spune că decizia este “foarte șocantă” și le ia apărarea jucătorilor care au de suferit din cauza ei.

Reclamă

“Prietenia de care rușii și ucrainenii sau belarușii și ucrainenii pot da dovadă în circuit este mult mai puternică decât o astfel de decizie, una negativă, care-i rănește și care-i pune la colț, care spune «sunt oameni răi».

Nu îmi place mesajul din spatele deciziei, nu este unul bun. Acei jucători nu reprezintă Rusia, se reprezintă pe ei. Au un pașaport rus sau belarus, asta este tot.

Interzicerea jucătorilor ruși și belaruși la Wimbledon este o decizie foarte șocantă pentru mine. Simt că oamenii responsabili cu Wimbledon au fost puși sub o presiune uriașă din partea guvernului.

Reclamă 4 / 0/3

Așa cum zicea Novak – și sunt de acord cu el 100% – politica și sportul nu trebuie să se amestece. Cred că toată lumea sportului a transmis că nu este de acord cu decizia, inclusiv forurile care-l guvernează, ATP și WTA, care au spus de asemenea că nu sprijină deloc decizia. Lăsați politica politicienilor!”, a spus Patrick Mouratoglou, pe contul de Instagram.

Novak Djokovic ”tună” după ce jucătorii din Rusia și Belarus au fost interziși la Wimbledon

Novak Djokovic, liderul ATP, a reacționat după ce jucătorii ruși și belaruși au fost interziși la Wimbledon. Marele jucător sârb nu este de acord și a răbufnit după decizia luată de britanici.

Novak Djokovic a fost interzis la mai multe turnee importante din cauza faptului că nu este vaccinat. Acesta nu a putut participa la Australian Open, Indian Wells şi Miami Open.

”Voi fi mereu împotriva războiului. După cum știți, sunt ”copilul războiului” și am multe traume din cauza acestui lucru. Am avut multe războaie în Balcani, dar nu pot să accept decizia luată de Wimbledon. Jucătorii nu au nicio legătură cu asta”, a transmis Novak Djokovic, citat de Marca.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:35 Simona Halep nu va participa la Stuttgart! Anunţul organizatorilor turneului din Germania 23:35 Pierdere importantă pentru FCSB înainte de meciul cu Farul! Fotbalistul lui Gigi Becali care e în pericol să îşi încheie sezonul! 23:01 FotoHoraţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se! 23:01 Viorel Moldovan, sfat preţios pentru jucătorul pus la zid de Edi Iordănescu: „La muncă, copile! Trece trenul pe lângă tine” 22:16 VideoCampioana europeană Mihaela Cambei e gata să dea lovitura la Cupa Mondială de haltere, LIVE în AntenaPLAY! Cum se pregăteşte 22:15 Reacţia lui Edi Iordănescu după ce Gică Hagi l-a lăudat pe Ianis Hagi şi a dat de înţeles că trebuie să fie la EURO 2024 21:50 Eliza Samara – Wang Yidi (vineri, 07:30, AntenaPLAY), duel pentru sferturile de finală de la WTT Champions Incheon 2024 21:37 VideoAlimentele care le dau energie „tricolorilor” din naţionalele de tineret ale României! Puştii le recomandă tuturor românilor 21:29 Cum a trăit Toto Wolff momentul în care Lewis Hamilton i-a spus că pleacă la Ferrari: „Cred că a fost dificil pentru el” 20:30 Anunţul lui Andrei Nicolescu după decizia teribilă primită de Dinamo: „Vom ataca”! Planul „câinilor” pentru a scăpa de sancţiune! Vezi toate știrile
Pe același subiect
Simona Halep nu va participa la Stuttgart! Anunţul organizatorilor turneului din Germania
WTA • 23:35
Simona Halep nu va participa la Stuttgart! Anunţul organizatorilor turneului din Germania
Englezii nu îi dau României nicio şansă la EURO 2024! Verdict dur pentru grupa "tricolorilor"
Echipa naţională • 19:54
Englezii nu îi dau României nicio şansă la EURO 2024! Verdict dur pentru grupa „tricolorilor”
Ucrainenii au tras concluziile, înaintea duelului cu România de la EURO 2024
EURO 2024 • 11:05
Ucrainenii au tras concluziile, înaintea duelului cu România de la EURO 2024! Mesajul categoric transmis: „Nu au mari vedete!”
Anunţ uriaş despre participarea Simonei Halep la Jocurile Olimpice de la Paris: "Exită o portiţă. Am început demersurile"
Tenis • 27 mart., 17:42
Anunţ uriaş despre participarea Simonei Halep la Jocurile Olimpice de la Paris: „Există o portiţă. Am început demersurile”
Oleksandr Zinchenko nu a stat pe gânduri după ce un fan şi-a aruncat telefonul pe teren! Reacţia genială a căpitanului Ucrainei
Fotbal extern • 27 mart., 17:00
Oleksandr Zinchenko nu a stat pe gânduri după ce un fan şi-a aruncat telefonul pe teren! Reacţia genială a căpitanului Ucrainei