Închide meniul

Patrick Mouratoglou a răbufnit! Noul antrenor al Simonei Halep le-a luat apărarea rușilor excluși de la Wimbledon, din cauza războiului

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 24 aprilie 2022, 16:57 / Actualizat: 24 aprilie 2022, 18:01

Patrick Mouratoglou a răbufnit! Noul antrenor al Simonei Halep le-a luat apărarea rușilor excluși de la Wimbledon, din cauza războiului

Patrick Mouratoglou este antrenorul Simonei Halep

Patrick Mouratoglou este antrenorul Simonei Halep / Instagram Simona Halep

Patrick Mouratoglou, noul antrenor al Simonei Halep, a anunțat că nu este de acord cu excluderea sportivilor din Rusia și Belarus de la Wimbledon, în contextul războiului din Ucraina. Tehnicianul francez spune că decizia este “foarte șocantă” și le ia apărarea jucătorilor care au de suferit din cauza ei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Patrick Mouratoglou și-a exprimat în mod public dezacordul în legătură cu interzicerea jucătorilor ruși și belaruși de la Wimbledon 2022.

Patrick Mouratoglou critică interzicerea jucătorilor ruși la Wimbledon

Noul antrenor ales de Simona Halep a dezvăluit că este în aceeași “tabără” cu Novak Djokovic, care la rândul său a criticat aspru decizia organizatorilor Grand Slam-ului de la Londra.

Mouratoglou, cu care campioana noastră a încheiat recent un parteneriat de colaborare, este de părere că sportivii din Rusia și Ucraina nu își reprezintă țara la turnee, ci se reprezeintă pe ei.

“Prietenia de care rușii și ucrainenii sau belarușii și ucrainenii pot da dovadă în circuit este mult mai puternică decât o astfel de decizie, una negativă, care-i rănește și care-i pune la colț, care spune «sunt oameni răi».

Reclamă

Nu îmi place mesajul din spatele deciziei, nu este unul bun. Acei jucători nu reprezintă Rusia, se reprezintă pe ei. Au un pașaport rus sau belarus, asta este tot.

Noul antrenor ales de Simona Halep este de acord cu Novak Djokovic

Interzicerea jucătorilor ruși și belaruși la Wimbledon este o decizie foarte șocantă pentru mine. Simt că oamenii responsabili cu Wimbledon au fost puși sub o presiune uriașă din partea guvernului.

Așa cum zicea Novak – și sunt de acord cu el 100% – politica și sportul nu trebuie să se amestece. Cred că toată lumea sportului a transmis că nu este de acord cu decizia, inclusiv forurile care-l guvernează, ATP și WTA, care au spus de asemenea că nu sprijină deloc decizia. Lăsați politica politicienilor!”, a spus Patrick Mouratoglou, pe contul de Instagram.

Reclamă 4 / 0/3

Patrick Mouratoglou: “Imaginați-vă că un jucător din Rusia sau Belarus câștigă Wimbledon…”

Patrick Mouratoglou a mai spus că înțelege furia ucrainenilor, a căror țară este atacată nonstop de armata lui Vladimir Putin. Totuși, francezul nu crede că îndepărtarea rușilor și belarușilor de la Wimbledon este cea mai inspirată decizie.

Antrenorul Simonei Halep consideră că maximul pe care îl pot face sportivii ruși și belaruși, la ora actuală, este să spună în mod public că sunt împotriva războiului și, în același timp, să ajute cum pot poporul din Ucraina.

“Bineînțeles, există un război. Toată lumea este împotriva acestuia, inclusiv acei jucători din Rusia și Belarus. Îi înțeleg pe jucătorii ucraineni, pentru că în țara lor are loc un război. Au prieteni, membri ai familiei uciși sau care se tem că pot fi uciși a doua zi.

Înțeleg că vor ca jucătorii ruși și belaruși să ia poziții foarte vehemente, dar dacă te pui în locul acestora, vezi că au familii care trăiesc în Rusia. Prin condamnarea guvernului își pot pune propriile familii în pericol! Cred că jucătorii din Rusia și Belarus au spus deja multe. Să spună public că sunt împotriva războiului, împotriva deciziilor guvernului, este maximul pe care-l pot face fără a risca prea mult siguranța familiilor.

Cred că este complet împotriva eticii sportului. Rublev a propus să-și doneze banii câștigați către victimele din Ucraina, iar asta ar fi mult mai puternic. Imaginați-vă că un jucător din Rusia sau Belarus câștigă Wimbledon și își donează toți banii către victimele din Ucraina. Cred că mesajul transmis astfel ar fi de un milion de ori mai puternic decât interzicerea lor.”, a mai declarat Mouratoglou.

Novak Djokovic ”tună” după ce jucătorii din Rusia și Belarus au fost interziși la Wimbledon

Novak Djokovic, liderul ATP, a reacționat după ce jucătorii ruși și belaruși au fost interziși la Wimbledon. Marele jucător sârb nu este de acord și a răbufnit după decizia luată de britanici.

Novak Djokovic a fost interzis la mai multe turnee importante din cauza faptului că nu este vaccinat. Acesta nu a putut participa la Australian Open, Indian Wells şi Miami Open.

Reclamă

”Voi fi mereu împotriva războiului. După cum știți, sunt ”copilul războiului” și am multe traume din cauza acestui lucru. Am avut multe războaie în Balcani, dar nu pot să accept decizia luată de Wimbledon. Jucătorii nu au nicio legătură cu asta”, a transmis Novak Djokovic, citat de Marca.

Recomandări
  • Patrick Mouratoglou critică interzicerea jucătorilor ruși și belaruși la Wimbledon
  • Anunțul făcut de noul antrenor ales de Simona Halep

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
13:09 Julian Nagelsmann rămâne selecționerul Germaniei! Federația a anunțat prelungirea contractului 12:58 Max Verstappen, despre condiţiile extreme din calificările pentru sprintul din MP al Chinei: „Ca şi cum ai conduce pe gheaţă” 12:49 Constantin Budescu a plecat de la Farul Constanța! Ultimele detalii despre situația mijlocașului 12:24 „Nu avem patroane!” Gigi Becali nu a mai prins bilete la FCSB – Rapid! Întâmplare uluitoare înainte de marele derby 12:09 Farul Constanța – CFR Cluj, LIVE TEXT (20:30). Luptă incendiară între Gică Hagi și ardeleni! Echipele probabile 11:55 Răsturnare de situaţie! Istvan Kovacs nu va mai arbitra FCSB – Rapid! Cine va fi la centru la derby 11:54 VideoLando Norris, după ce va pleca primul în cursa de sprint a Marelui Premiu al Chinei: „A fost o nebunie”. Ce îl întristează 11:28 Dănuț Lupu a făcut praf Generația de Aur: „Ce au câștigat?!”. Verdict dur despre cea mai bună națională a României 11:08 „Munti time!” Dorinel Munteanu, comparație senzațională între Oțelul și Bayer Leverkusen! Se consideră un Xabi de România :) 11:03 „Te încântă!” Mihai Pintilii, laude la scenă deschisă pentru Octavian Popescu: „Când are chef!” Vezi toate știrile
Citește și