Închide meniul
VIDEO

Simona Halep se pregătește de revenirea în lumea tenisului. Ce face sportiva care așteaptă verdictul în procesul de dopaj

Alex Ioniță Publicat: 19 iulie 2023, 15:00

Reclamă
Simona Halep se pregătește de revenirea în lumea tenisului. Ce face sportiva care așteaptă verdictul în procesul de dopaj

Simona Halep se pregătește de revenirea în lumea tenisului

Simona Halep, într-un meci de la Australian Open 2022/ Profimedia

Simona Halep se pregătește de revenirea în lumea tenisului. Sportiva încearcă să se mențină în formă, chiar dacă momentan așteaptă verdicul în procesul de dopaj.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Simona Halep a fost audiată în procesul de dopaj la finalul lunii iunie, iar în prezent îşi aşteaptă decizia finală. Fostul lider WTA riscă o suspendare de doi ani, după ce a fost depistată cu Roxadustat, la testele efectuate la US Open 2022.

Simona Halep se pregătește de revenirea în lumea tenisului. „Simo” se antrenează în continuare

Sportiva din Constanța continuă antrenamentele, chiar dacă este suspendată și, în momentul de față, așteaptă decizia tribunalului Sport Resolutions de la Londra. Recent, pe rețelele de socializare, a apărut un videoclip în care „Simo” se antrenează, pentru a reveni în circuitul WTA.

Totuși, se pare că o verdictul în cazul acesteia se lasă așteptat. Inițial, acesta trebuia oferit pe data de 13 iulie, însă, din cauza faptului că procesul româncei este unul complex, sentința a fost întârziată.

Reclamă

Simona Halep a pledat nevinovată în fața judecătorilor de la Londra și speră să revină cât mai repede în circuit. Totuși, dacă decizia nu va fi una favorabilă, românca va fi ștearsă din clasamentul WTA în luna septembrie, pentru că își va pierde toate punctele rămase.

Directorul ANAD a anunţat când ar urma să primească Simona Halep verdictul în procesul de dopaj

„Simo” a fost în cele din urmă audiată la Londra. Verdictul va fi luat de judecătorii tribunalului Sport Resolutions cel mai devreme pe 13 iulie.

„Tribunalul Sport Resolutions trebuie să emită decizia în 14 zile de la data audierii Simonei, dar există și posibilitatea extinderii acestui termen în condiții excepționale! De ce? Pentru că, un caz care este complex, care are foarte multe probe, în care au fost audiați foarte mulți martori.

Reclamă 4 / 0/3

Probele aduse de experții ambelor părți, Simona și Agenția de Integritate a Tenisului, impun o documentare profundă și o analiză a documentelor pe care le-au depus părțile, ITIA și Simona Halep.

Nu se fac alte sau noi analize în laboratoare, pur și simplu se examinează și studiază documentele, se verifică toate probele pe care le-au adus în aparare și, inclusiv, declarațiile pe care le-au dat martorii, foarte mulți de ambele părți, pe parcursul celor două zile de audieri, 28 și 29 iunie.

Nu este reprezentativ numărul martorilor, cât reprezentative sunt informațiile pe care le-au adus experții în calitate de martori la acest proces. Există posibilitatea extinderii acestui termen. Nu din alte motive ci doar pentru a lua o decizie corectă și motivată”, a declarat Gabriela Andreiașu, director al Agenției Naționale Anti-Doping, pentru prosport.ro.

„Acel verdict posibil să afecteze viața Simonei, atât cariera sportivă cât și viața personală până la urmă, pentru că sunt anumite interdicții pe care Halep le va avea în perioada de suspendare, dacă va exista o perioadă de suspendare!”, a mai spus şefa Agenției Naționale Anti-Doping.

Jurnaliştii de la Marca au scris deja că Halep ar urma să primească o suspendare de doi ani.

Recomandări
Citește și:

Va termina Bayer Leverkusen sezonul fără înfrângere?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
7
mai
23:44
PSG – Borussia Dortmund 0-1. Echipa germană e prima finalistă a Ligii Campionilor în acest sezon! Parizienii au avut 4 bare!
7
mai
23:43
FotoOlimpiu Moruţan a mers în cârje la stadion pentru a-şi susţine echipa la semifinala cu Beşiktaş! Mesajul superb al clubului
7
mai
23:32
Xavi a ales jucătorii care nu pot pleca de la Barcelona! Numele care nu pot fi transferate de nicio echipă din lume
7
mai
23:17
Un veteran de la Real Madrid, mesaj emoționant înainte de returul cu Bayern Munchen din Ligă: „Probabil va fi ultimul meci”
7
mai
23:16
Răspunsul primarului Buzăului la întrebarea dacă aşteaptă duelurile cu Gigi Becali: „Sper ca Gloria Buzău să devină «Steluţa» 2”
7
mai
22:49
Reacția premierului Marcel Ciolacu după ce Gloria Buzău a promovat în Liga 1! Mesaj după finalul partidei cu Unirea Slobozia
7
mai
22:21
Reacţia lui Ion Crăciunescu după ce Darius Olaru i-a strigat „Băi, prostule!” centralului meciului Universitatea Craiova – FCSB!
7
mai
22:02
„Mă simt extenuat!” Andrei Prepeliță și-a găsit cu greu cuvintele după ce a promovat cu Gloria Buzău în Liga 1!
7
mai
21:52
Anunţul lui Florin Manea despre transferul lui Denis Drăguş: „Cluburile s-au înţeles”
7
mai
21:46
„N-a înțeles nimic! O prostie!” Mihai Stoica i-a dat replica lui Andrea Compagno! „MM” a răspuns, după atacul italianului
Vezi toate știrile
Citește și