Închide meniul

Ultimatum pentru Simona Halep, după ce a fost suspendată pentru dopaj: „Are 20 de zile să conteste”. Cum îşi poate reduce românca pedeapsa

Viviana Moraru Publicat: 2 noiembrie 2022, 21:56

Ultimatum pentru Simona Halep, după ce a fost suspendată pentru dopaj: „Are 20 de zile să conteste. Cum îşi poate reduce românca pedeapsa

Motivul pentru care audierea Simonei Halep s-a amânat! Anunţul şefei ANAD

Simona Halep, în timpul unui meci/ Profimedia

  • Ultimatum pentru Simona Halep
  • Ce au declarat avocaţii Paul Ciucur şi Dan Mihai

Simona Halep a primit un ultimatum, după ce a fost suspendată pentru dopaj. Paul Ciucur şi Dan Mihai, doi români care fac parte din agenţia care se va ocupa de audierea româncei, susţinc că aceasta are termen 20 de zile să conteste rezultatele testelor anti-doping, care au ieşit pozitive.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Simona Halep luptă pentru dreptate, după ce a fost depistată cu Roxadustat, o substanţă interzisă în rândul sportivilor. Reprezenţanţii agenţiei care vor audia cazul româncei au oferit ultimele detalii despre stadiul în care se află procesul acesteia.

Ultimatum pentru Simona Halep, după ce a fost suspendată pentru dopaj

Paul Ciucur a dezvăluit că faza de investigaţie în cazul de dopaj al Simonei Halep a luat sfârşit, iar acum românca este nevoită să ia o decizie, fiind oficial acuzată că s-a dopat. Astfel, Simo va trebui fie să conteste decizia prin care este acuzată că a consumat substanţe interzise, fie să îi pună capăt.

Reclamă

Reprezentantul Sport Resolutions, agenţia care se ocupă de litigiile din sport, a mai dezvăluit că românca poate primi o pedeapsa mai mică de patru ani, doar în cazul unui „acord de recunoaştere”. De asemenea, dacă Simo va face contestaţie, audierile nu vor fi făcute publice.

„Faza de investigație a luat sfârșit! De acum înainte, Simona Halep are la dispoziție 20 de zile, fie să conteste actul de acuzare, fie să încheie, există și această posibilitate, un acord de recunoaștere care i-ar reduce de la 4 ani, cât este sancțiunea standard, la 3 ani.

Reclamă

Având în vedere că atât la proba A cât și la proba B, sportiva, și sportivii în general, nu doar ea, participă în mod direct: ei pun proba în aceste recipiente și, mai mult decât atât, au ocazia, dreptul și ocazia de a fi prezenți, personal sau prin reprezentant, la deschiderea probei B, așa cum a fost cazul nostru, o contra-expertiză, este o variantă cu șanse foarte mici de contestare”, a declarat Paul Ciucur, pentru TVR 1.

De asemenea, avocatul Dan Mihai, şi el reprezentant în agenţia Sport Resolutions, a dezvăluit că rămâne de văzut dacă neregulile din cazul Simonei Halep pot schimba decizia finală.

„Trebuie văzut ce iregularități s-ar fi putut întâmpla și, dacă aceste iregularități, pot cauza un alt rezultat decât cel existent”, a declarat Dan Mihai, pentru aceeaşi sursă citată.

Reclamă 4 / 0/3

Directorul WTA, susţinere totală pentru Simona Halep

Directorul WTA şi-a exprimat susţinerea totală pentru Simona Halep, după ce românca a fost suspendată provizoriu pentru dopaj. Steve Simon este convins că fostul lider mondial nu ar fi luat în mod intenţionat substanţe interzise.

Steve Simon este sigur că Simona Halep nu a încălcat regulamentul, şi nu a consumat în mod intenţionat Roxadustat. Directorul WTA i-a oferit credit total româncei, pentru care susţine că are o „simpatie”, şi speră ca adevărul să iasă la iveală.

„Cred că nu a făcut nimic intenționat. Nu i-aș chestiona niciodata integritatea Simonei Halep. Acestea fiind spuse, cred însă cu tărie în programul nostru anti-doping și cred că este unul bun. Jucătoarele îl aprobă, de asemenea. Dacă o întrebați pe Simona, la rândul ei, îl susține.

Sunt foarte încrezător că, pe măsură ce avansăm în proces, adevărul va ieși la iveală și vom lucra cu el corespunzător. Dar am multă simpatie pentru Simona, pentru că nu i-aș pune la îndoială niciodată integritatea”, a declarat Steve Simone, directorul WTA, pentru Tennis Majors.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
12:09 Cine îi poate lua locul de titular lui Ștefan Târnovanu la FCSB! Anunțul lui Mihai Stoica: „Nu poți să-i dai gol” 11:53 Programul românilor la Cupa Mondială de haltere. Competiţia e în AntenaPLAY, în perioada 31 martie – 11 aprilie 11:20 VIDEO„E un imbecil!” Cea mai dură reacție despre Fernando Alonso, după incidentul cu George Russell din Australia 11:15 Florin Prunea a anunţat care e jucătorul de la FCSB care „este imposibil să facă parte din lotul României la EURO 2024” 11:05 Ucrainenii au tras concluziile, înaintea duelului cu România de la EURO 2024! Mesajul categoric transmis: „Nu au mari vedete!” 10:10 „Ai antrena FCSB?” Marius Șumudică a oferit imediat răspunsul! Ce a spus despre lupta la titlu 10:00 Tudor Giurgiu, invitatul lui Dan Pavel la AS.ro LIVE. Povești de senzație din lumea filmului 9:54 Proprietarul Formulei 1, gata de o afacere uriașă! Vrea să cumpere MotoGP cu patru miliarde de euro 9:40 „O decizie proastă!” Ionuț Lupescu, reacție categorică după pedeapsa uriașă primită de Dinamo 9:18 Eliza Samara – Wang Yidi (vineri, 07:30) şi Bernadette Szocs – Adriana Diaz (vineri, 08:40), la WTT Champions Incheon 2024 Vezi toate știrile
Pe același subiect
Anunţ uriaş despre participarea Simonei Halep la Jocurile Olimpice de la Paris: "Exită o portiţă. Am început demersurile"
Tenis • 27 mart., 17:42
Anunţ uriaş despre participarea Simonei Halep la Jocurile Olimpice de la Paris: „Există o portiţă. Am început demersurile”
Cum a putut reacţiona Nick Kyrgios după ce Simona Halep a fost acuzată că "s-a dopat masiv"
Tenis • 26 mart., 18:50
Cum a putut reacţiona Nick Kyrgios după ce Simona Halep a fost acuzată că „s-a dopat masiv”: „Am înţeles”
Camelia Bălţoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 26 martie
Antena Sport Update • 26 mart., 17:52
Camelia Bălţoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 26 martie 2024
Sorana Cîrstea, prima reacţie după ce a fost eliminată de la turneul de la Miami!
Tenis • 26 mart., 9:54
Sorana Cîrstea, prima reacţie după ce a fost eliminată de la turneul de la Miami! Ce a spus despre Simona Halep
Andy Roddick a intervenit în scandalul dintre Simona Halep şi Caroline Wozniacki
Tenis • 26 mart., 7:46
Andy Roddick a intervenit în scandalul dintre Simona Halep şi Caroline Wozniacki: „Totul este o afacere”