Close

Ultimatum pentru Simona Halep, după ce a fost suspendată pentru dopaj: „Are 20 de zile să conteste”. Cum îşi poate reduce românca pedeapsa

Avatar photo

De Viviana Moraru
Publicat: 2 noiembrie 2022, 21:56

Simona Halep a primit un ultimatum, după ce a fost suspendată pentru dopaj. Paul Ciucur şi Dan Mihai, doi români care fac parte din agenţia care se va ocupa de audierea româncei, susţinc că aceasta are termen 20 de zile să conteste rezultatele testelor anti-doping, care au ieşit pozitive.

Reclamă
Simona Halep, în timpul unui meci

Simona Halep, în timpul unui meci/ Profimedia

Simona Halep luptă pentru dreptate, după ce a fost depistată cu Roxadustat, o substanţă interzisă în rândul sportivilor. Reprezenţanţii agenţiei care vor audia cazul româncei au oferit ultimele detalii despre stadiul în care se află procesul acesteia.

Reclamă

Ultimatum pentru Simona Halep, după ce a fost suspendată pentru dopaj

Paul Ciucur a dezvăluit că faza de investigaţie în cazul de dopaj al Simonei Halep a luat sfârşit, iar acum românca este nevoită să ia o decizie, fiind oficial acuzată că s-a dopat. Astfel, Simo va trebui fie să conteste decizia prin care este acuzată că a consumat substanţe interzise, fie să îi pună capăt.

Reprezentantul Sport Resolutions, agenţia care se ocupă de litigiile din sport, a mai dezvăluit că românca poate primi o pedeapsa mai mică de patru ani, doar în cazul unui „acord de recunoaştere”. De asemenea, dacă Simo va face contestaţie, audierile nu vor fi făcute publice.

„Faza de investigație a luat sfârșit! De acum înainte, Simona Halep are la dispoziție 20 de zile, fie să conteste actul de acuzare, fie să încheie, există și această posibilitate, un acord de recunoaștere care i-ar reduce de la 4 ani, cât este sancțiunea standard, la 3 ani.

Reclamă

Având în vedere că atât la proba A cât și la proba B, sportiva, și sportivii în general, nu doar ea, participă în mod direct: ei pun proba în aceste recipiente și, mai mult decât atât, au ocazia, dreptul și ocazia de a fi prezenți, personal sau prin reprezentant, la deschiderea probei B, așa cum a fost cazul nostru, o contra-expertiză, este o variantă cu șanse foarte mici de contestare”, a declarat Paul Ciucur, pentru TVR 1.

De asemenea, avocatul Dan Mihai, şi el reprezentant în agenţia Sport Resolutions, a dezvăluit că rămâne de văzut dacă neregulile din cazul Simonei Halep pot schimba decizia finală.

„Trebuie văzut ce iregularități s-ar fi putut întâmpla și, dacă aceste iregularități, pot cauza un alt rezultat decât cel existent”, a declarat Dan Mihai, pentru aceeaşi sursă citată.

Directorul WTA, susţinere totală pentru Simona Halep

Directorul WTA şi-a exprimat susţinerea totală pentru Simona Halep, după ce românca a fost suspendată provizoriu pentru dopaj. Steve Simon este convins că fostul lider mondial nu ar fi luat în mod intenţionat substanţe interzise.

Steve Simon este sigur că Simona Halep nu a încălcat regulamentul, şi nu a consumat în mod intenţionat Roxadustat. Directorul WTA i-a oferit credit total româncei, pentru care susţine că are o „simpatie”, şi speră ca adevărul să iasă la iveală.

„Cred că nu a făcut nimic intenționat. Nu i-aș chestiona niciodata integritatea Simonei Halep. Acestea fiind spuse, cred însă cu tărie în programul nostru anti-doping și cred că este unul bun. Jucătoarele îl aprobă, de asemenea. Dacă o întrebați pe Simona, la rândul ei, îl susține.

Sunt foarte încrezător că, pe măsură ce avansăm în proces, adevărul va ieși la iveală și vom lucra cu el corespunzător. Dar am multă simpatie pentru Simona, pentru că nu i-aș pune la îndoială niciodată integritatea”, a declarat Steve Simone, directorul WTA, pentru Tennis Majors.

Reclamă
Citește și:
EMISIUNI
Constantin Din, la AS.ro LIVE
Ultimele știri
19:27 FotoCe avere are „cea mai frumoasă femeie de la Cupa Mondială”. Tânăra a făcut senzaţie în Qatar! Performanţă de necrezut reuşită de Ivana Knoll: „Visez?” 19:14 CM 2022 | Kylian Mbappe, absent de la ultimele antrenamente ale naționalei Franței! Motivul invocat de starul francez, înaintea duelului „de foc” cu Anglia 18:15 Ce au scris americanii despre Simona Halep, după ce românca a aflat că ar putea scăpa de suspendarea pentru dopaj: „A făcut un pas cheie” 17:37 Curg ofertele pentru Ștefan Târnovanu! Gigi Becali a luat decizia în privința portarului de la FCSB: „Le-am mulțumit frumos” 17:36 FotoIoana Simion confirmă ruptura de Ilie Năstase: „Nu mai locuim împreună! Încearcă să-mi facă tot felul de lucruri murdare!” 17:14 VideoCamelia Bălţoi îţi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 6 decembrie 16:56 FotoRafael van der Vaart se mută în București! Decizia luată de fostul star al Olandei, alături de soția lui: „Așteptăm cu nerăbdare” 16:46 Foto„Copilul meu trăiește cu 1500 de euro pe lună?”. Anamaria Prodan, decizie radicală după ce instanța a stabilit valoarea pensiei alimentare 16:31 Transferul lui Kevin Boli la FCSB ar putea pica. Valeriu Iftime, mesaj categoric pentru Gigi Becali: „Gratis nu pleacă de la mine!” 15:41 România U21 – Germania U21, primul meci internațional de pe noul Stadion Municipal Sibiu
Pe același subiect
Simona Halep, în timpul finalei de la Toronto
WTA • 18:15
Ce au scris americanii despre Simona Halep, după ce românca a aflat că ar putea scăpa de suspendarea pentru dopaj: „A făcut un pas cheie”
Simona Halep
WTA • 5 dec., 14:52
Simona Halep, victorie importantă în scandalul de dopaj: „S-a identificat modalitatea prin care Roxadustatul a pătruns în organism”. Ce urmează pentru „Simo”
Simona Halep, într-o conferinţă de presă
Extra • 2 dec., 17:31
Decizia luată de Simona Halep, în plin scandal de dopaj. Ce a făcut românca: „Viața e scurtă!”
Știri
Hello Chef sezonul 4, 23 octombrie 2022: Roxana Blenche şi Macanache
Close