Închide meniul

Sorana Cîrstea îşi menţine decizia şi după 6 ani! Nu va mai juca pentru România la Billie Jean King Cup: „E un capitol închis”

Dan Roșu Publicat: 27 aprilie 2024, 17:51

Reclamă
Sorana Cîrstea îşi menţine decizia şi după 6 ani! Nu va mai juca pentru România la Billie Jean King Cup: „E un capitol închis

Sorana Cîrstea îşi menţine decizia şi după 6 ani

Sorana Cîrstea, într-o conferinţă de presă - Profimedia Images

Sorana Cîrstea îşi menţine decizia şi după 6 ani şi nu va mai juca pentru echipa României în Billie Jean King Cup. Sorana a urmărit performanţa tricolorelor care sunt calificate la turneul final şi susţine că Simona Halep poate fi oricând o variantă pentru echipa lui Horia Tecău.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Sorana a evoluat pentru echipa României în perioada 2006-2018 şi a adunat 19 partide ale ţării noastre. Ea a disputat 17 meciuri de simplu (11 victorii) şi 12 de dublu (5 victorii).

Sorana Cîrstea îşi menţine decizia şi după 6 ani

„M-am bucurat foarte mult pentru fete şi am fost foarte mândră de ele. A fost ceva extraordinar cum au reuşit să câştige cu Ucraina. Mă bucur mult că suntem în grupa Mondială şi le urez mult succes.

Sper să facă o surpriză frumoasă. Cred că acest capitol este închis pentru mine. Poate până atunci Simona va reveni, plus că avem foarte multe fete bune care pot să joace şi eu zic că vor face o treabă foarte bună”, a spus Sorana, citată de fanatik.ro.

Sorana Cîrstea s-a retras în 2018 din echipa României

Pe 10 decembrie 2018, Sorana Cîrstea anunţa că se retrage din echipa de Fed Cup a României, printr-un mesaj pe reţelele de socializare.

Reclamă

„După 12 ani de jucat pentru România, a venit momentul să îmi anunţ oficial retragerea din echipa naţională de Fed Cup. La 16 ani şi 14 zile am jucat primul meci, fiind şi astăzi cea mai tânără debutantă din istoria ţării noastre.

Am reprezentat cu mândrie şi onoare tricolorul de fiecare dată când am avut ocazia. Simt că mi-am făcut datoria şi acum este momentul să predau ştafeta noii generaţii! Aş vrea să mulţumesc cu această ocazie colegelor de echipă, federaţiei, căpitanilor, antrenorilor şi celor care au pus umărul la succesul nostru! Dar mai ales românilor care m-au susţinut atât de frumos de-a lungul anilor!”, spunea Cîrstea.

Adversarele României de la turneul final Billie Jean King Cup

Adversarele României de la turneul final Billie Jean King Cup au fost anunţate pe site-ul oficial al competiţiei, chiar după calificarea spectaculoasă a tricolorelor în faţa Ucrainei, partidă în care am fost conduşi cu 2-0.

Reclamă 4 / 0/3

Australia, Canada, Cehia, Marea Britanie, Germania, Italia, Japonia, Polonia, România, Slovacia, Spania, Statele Unite sunt cele 12 echipe calificate la turneul final Billie Jean King Cup.

Cele 12 echipe calificate la turneul final vor fi împărţite în patru grupe de câte trei. Cele patru câştigătoare ale grupelor vor accede în semifinale şi vor lupta pentru trofeu.

Citește și:

Cine va câştiga Balonul de Aur 2024?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:17 Bayer Leverkusen, record FABULOS pentru istoria fotbalului. Gol în minutul 90+7 şi calificare în finala Europa League 0:00 Atalanta – Bayer Leverkusen este finala Europa League 2024! Olympiacos – Fiorentina, finala Conference League 9
mai
23:50
Martin O’Neill, prima reacţie despre oferta Rapidului: „Ştiu multe despre fotbalul românesc”. Ce a spus de Mircea Lucescu
9
mai
23:33
Cristiano Ronaldo, performanţă colosală la 39 de ani! A marcat împotriva echipei lui Florin Tănase şi a ajuns la cifre fabuloase
9
mai
23:21
Edi Iordănescu, anunţul momentului: „România rămâne în inima mea!”. A confirmat negocierile, cu o lună înainte de EURO 2024
9
mai
23:02
Sorana Cîrstea, în turul 3 de la Roma! Victorie fără emoţii pentru româncă în meciul cu Brenda Fruhvirtova
9
mai
22:41
Emmanuel Macron, anunţ despre viitorul lui Kylian Mbappe: „Am pus presiune maximă”
9
mai
22:11
„România în semifinale la EURO 2024?” Reacţia imediată a lui Mihai Stoichiţă. Meciul de care depinde soarta tricolorilor
9
mai
21:37
Jaqueline Cristian, revenire de excepţie la Roma! S-a calificat în turul 3 şi va juca contra numărului 3 WTA
9
mai
21:14
Alin Alexuc s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris! La câţi sportivi a ajuns delegaţia României
Vezi toate știrile
Citește și