Închide meniul

Sorana Cîrstea – Karolina Muchova 7-5, 6-1. „Sori” s-a calificat în optimile de finală de la WTA Miami, după un meci senzațional

Dan Roșu Publicat: 26 martie 2023, 20:18 / Actualizat: 26 martie 2023, 23:55

Reclamă
Sorana Cîrstea – Karolina Muchova 7-5, 6-1. „Sori s-a calificat în optimile de finală de la WTA Miami, după un meci senzațional

Sorana Cîrstea se pregătește de revenirea pe teren

Sorana Cîrstea / Profimedia

Sorana Cîrstea – Karolina Muchova 7-5, 6-1. „Sori” s-a calificat în optimile de finală de la WTA Miami, după ce a reușit să facă un nou meci senzațional.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Sorana a continuat forma excelentă, ea venea după două victorii în nouă zile în fața unei jucătoare de Top 10, Caroline Garcia, dar și după un turneu solid la Indian Wells. Acolo, a fost învinsă în sferturi de cea mai bună jucătoare a lumii, Iga Swiatek.

LIVE SCORE Sorana Cîrstea – Karolina Muchova 7-5

Update 21:10: Sorana Cîrstea câștigă meciul! Scor final: 7-5, 6-1.

Update 21:00: Sorana Cîrstea joacă impecabil şi în al doilea set! Are un break în faţă şi conduce cu 4-1.

Update: Sorana Cîrstea a câştigat primul set cu Karolina Muchova, după o luptă fantastică: 7-5.

Reclamă

Update 20:15: Sorana Cîrstea a recuperat un break şi a egalat: 5-5. Meci extrem de intens cu Muchova.

Update 19:30: A început partida dintre Sorana Cîrstea şi Karolina Muchova.

Totuși, în fața ei se va afla acum o jucătoare pe care nu a învins-o niciodată în carieră. Cele două s-au întâlnit în alte două rânduri, tot pe hard, iar jucătoarea de pe locul 55 WTA s-a impus de fiecare dată.

Reclamă 4 / 0/3

Prima dispută a avut loc la US Open, în 2020, iar sportiva din Cehia a mers în optimi, după un meci echilibrat, 6-3, 2-6, 7-6. În acest an, la Dubai, tot Muchova a învins, de această dată în două seturi, 6-4, 7-6.

Joacă grozav, este într-o formă bună. Cred că am jucat în urmă cu câteva săptămâni cu ea, la Dubai. A fost un meci foarte strâns. Am rămas cu multe din acel meci. Eu o cunosc, ea mă cunoaşte, dar cu siguranţă va fi un meci greu.

Este într-o formă foarte bună. Este jucătoare care a fost în TOP 20. Va fi un meci foarte greu, dar şi eu joc bine. Fac lucrurile bune şi sunt fericită pentru ceea ce urmează„, a precizat Sorana.

Sorana Cîrstea o poate depăși pe Simona Halep, în clasamentul WTA

Sorana Cîrstea o va depăși pe Simona Halep, în clasamentul WTA, la finalul săptămânii viitoare, dacă se va impune la turneul de la Miami. Misiunea pare una extrem de grea la prima vedere, dar victoriile cu Caroline Garcia o fac să spere pe Sori la primul trofeu după doi ani de așteptare.

Simona Halep, care este suspendată provizoriu din circuit, unde a fost prezentă ultima oară la US Open 2022, a căzut până pe locul 25, o poziție pe care nu o mai atinsese din 2012, înainte de a-și face un nume în tenisul mondial.

Pentru a deveni românca de pe cel mai bun loc în clasamentul mondial, Sorana are nevoie de o victorie la Miami. Astfel, ea va ajunge la 1828 de puncte, față de cele 1565 pe care le mai deține Simo, în acest moment.

Sorana a mai avut șansa de a trece în fața Simonei, înainte de ultima întâlnire directă dintre cele două, la Indian Wells 2022. Dacă s-ar fi impus Cîrstea, ar fi întrecut-o pe rivala ei cu doar opt puncte. Nu a fost cazul, după ce Halep a învins-o cu un autoritar 6-1, 6-4.

Reclamă

Pe de altă parte, Sorana Cîrstea este ultima sportivă din țara noastră care a bătut-o pe Simona Halep. Se întâmpla în 2010, în calificările de la Cincinnati, atunci când Sori trecea la conducere la ”directe”, 2-1. Scorul este acum egal, după duelul de la Indian Wells menționat mai sus.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:06 Mihai Stoica nu s-a putut abţine şi i-a dat replica lui Tudorel Stoica: „Oameni pe care i-ai idolatrizat te desconsideră total!” 30
apr.
23:55
VIDEOCoventry – Ipswich 1-2, în AntenaPLAY. Oaspeţii au urcat pe loc de promovare directă în Premier League! Cum arată clasamentul
30
apr.
23:50
Mutarea de geniu făcută de Thomas Tuchel în Bayern – Real Madrid! Bavarezii au întors scorul după numai 12 minute
30
apr.
23:37
Bayern Munchen – Real Madrid 2-2. „Dublă” Vinicius şi răsturnări de scor! Meci de senzaţie pe Allianz Arena!
30
apr.
23:20
Basarab Panduru a făcut o criză de râs când a văzut clipul de prezentare cu Dan Petrescu: „Nu aş fi făcut niciodată aşa ceva”
30
apr.
23:00
„Foarte tare m-am simţit sabotat de Steaua!” Mircea Lucescu, dezvăluiri din culise despre marea lovitură primită în carieră
30
apr.
22:50
Vinicius Jr a deschis scorul în Bayern Munchen – Real Madrid după o fază splendidă! Assist de senzaţie al lui Toni Kroos!
30
apr.
22:23
Conducerea Rapidului a confirmat că vrea să îl aducă pe Mircea Lucescu în Giuleşti: „Ne dorim”! De ce depinde lovitura verii
30
apr.
22:11
Suspendare uriaşă primită de Hakim Abdallah, după ce l-a băgat în spital pe Romario Benzar! Lovitură primită de Dinamo
30
apr.
21:35
Handbaliştii de la Dinamo s-au calificat în Turneul Final Four al European League! Performanţă de senzaţie, după 20 de ani!
Vezi toate știrile
Citește și