Închide meniul

Sorana Cîrstea o va depăși pe Simona Halep, în clasamentul WTA, dacă se impune la turneul de la Miami

Reclamă

Dan Roșu Publicat: 25 martie 2023, 12:58

Sorana Cîrstea o va depăși pe Simona Halep, în clasamentul WTA, la finalul săptămânii viitoare, dacă se va impune la turneul de la Miami. Misiunea pare una extrem de grea la prima vedere, dar victoriile cu Caroline Garcia o fac să spere pe Sori la primul trofeu după doi ani de așteptare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Sorana Cîrstea se află deja în turul al treilea la Miami, acolo unde se va duela cu Karolina Muchova. În clasamentul LIVE, Sorana a urcat deja 12 poziții după cele două victorii de la Miami și a ajuns pe locul 62.

Sorana Cîrstea o va depăși pe Simona Halep, în clasamentul WTA

De cealaltă parte, Simona Halep, care este suspendată provizoriu din circuit, unde a fost prezentă ultima oară la US Open 2022, a căzut până pe locul 25, o poziție pe care nu o mai atinsese din 2012, înainte de a-și face un nume în tenisul mondial.

Pentru a deveni românca de pe cel mai bun loc în clasamentul mondial, Sorana are nevoie de o victorie la Miami. Astfel, ea va ajunge la 1828 de puncte, față de cele 1565 pe care le mai deține Simo, în acest moment.

Sorana a mai avut șansa de a trece în fața Simonei, înainte de ultima întâlnire directă dintre cele două, la Indian Wells 2022. Dacă s-ar fi impus Cîrstea, ar fi întrecut-o pe rivala ei cu doar opt puncte. Nu a fost cazul, după ce Halep a învins-o cu un autoritar 6-1, 6-4.

Reclamă

Sorana Cîrstea, ultima românca în fața căreia Simona Halep a pierdut un meci

Pe de altă parte, Sorana Cîrstea este ultima sportivă din țara noastră care a bătut-o pe Simona Halep. Se întâmpla în 2010, în calificările de la Cincinnati, atunci când Sori trecea la conducere la ”directe”, 2-1. Scorul este acum egal, după duelul de la Indian Wells menționat mai sus.

De la acel meci, au urmat 12 ani cu 18 victorii din 18 meciuri împotriva conaționalelor. Cel mai des a întâlnit-o în ultima perioadă pe Elena Ruse, pe care a bătut-o de trei ori, fără să piardă niciun set, la Cluj Napoca 2021, Melbourne Summer Set 1 2022 şi Dubai 2022.

O altă jucătoare din România care a făcut cunoştinţă cu forţa Simonei este Irina Begu. Simo o conduce cu 8-0 la directe, şi a pierdut un singur set, 0-6, la Madrid 2016.

Reclamă 4 / 0/3

Sorana Cîrstea, în turul 3 la Miami

Sorana Cîrstea s-a calificat, vineri, în 16-imile de finală ale turneului de categorie WTA 1000 de la Miami, trecând în turul doi de favorita 5, sportiva franceză Caroline Garcia (4 WTA).

Cîrstea s-a impus cu scorul de 6-2, 6-3, într-o oră şi 17 minute. Sorana Cîrstea a trecut de Caroline Garcia şi în urmă cu nouă zile, în optimile de la Indian Wells.

La Miami Open, românca o va întâlni în faza următoare pe sportiva din Cehia Karolina Muchova, numărul 55 mondial.

Prin calificarea în 16-imi, Cîrstea şi-a asigurat un premiu de 55.770 de dolari şi 65 de puncte.

Recomandări
  • Sorana Cîrstea – Karolina Muchova, în turul 3 de la Miami

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
18:01 Mircea Lucescu: „FCSB e campioană”! Ce a spus marele antrenor român despre Rapid şi noul antrenor, Lobonţ, înainte de derby! 17:55 „Dacă mai era un etaj, ne urcau acolo!” Cristi Săpunaru a răbufnit chiar înainte de FCSB – Rapid. Ce a spus despre lupta la titlu 17:32 VideoMircea Lucescu a făcut dezvăluirea despre fiul său, Răzvan, după ce acesta a fost eliminat cu PAOK din Conference League! 17:32 VideoAlexandra Tudor prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 19 aprilie 2024 17:15 „A fost stresant” Fernando Alonso, sincer după calificările pentru sprintul din MP al Chinei! Obiectivul spaniolului la Shanghai 17:05 FotoIon Țiriac a plătit un „preț obscen” și a așteptat cinci ani să o primească. Miliardarul este acum în extaz! Imagini colosale 17:01 Suma „chilipir” pe care trebuie să o plătească Gigi Becali pentru Rafa Mujica, atacantul ce face senzaţie în Liga Portugal! 16:33 VIDEOScandal în Italia! Antrenorul Fiorentinei a sărutat pe gură o jurnalistă! Fiecare dintre ei e căsătorit cu o altă persoană! 16:28 Adi Mutu a primit o ofertă spectaculoasă! „Briliantul” cere un salariu fabulos pentru a semna 16:00 Zinedine Zidane, la un pas de Bayern Munchen! Ce condiţii are francezul pentru a semna cu bavarezii Vezi toate știrile
Citește și