Închide meniul

Sorana Cîrstea o va întâlni pe Marketa Vondrousova, numărul 103 mondial, în „optimile” de la Miami. „Sori” este favorită să acceadă în sferturile de finală

Reclamă

Sebastian Cristian Publicat: 26 martie 2023, 21:32

Sorana Cîrstea o va întâlni pe Marketa Vondrousova, numărul 103 mondial, în optimile” de la Miami. Sori” este favorită să acceadă în sferturile de finală

Sorana Cîrstea o va întâlni pe Marketa Vondrousova

Sorana Cîrstea / Profimedia

Sorana Cîrstea o va întâlni pe Marketa Vondrousova, numărul 103 mondial, în „optimile” de la Miami. „Sori” este favorită să acceadă în sferturile de finală, dată fiind forma foarte bună prin care trece românca.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Sorana s-a calificat în „optimi” după o victorie clară cu Karolina Muchova, scor 7-5, 6-1. Înainte de acel meci, ea venea după două victorii în nouă zile în fața unei jucătoare de Top 10, Caroline Garcia, dar și după un turneu solid la Indian Wells.

Sorana Cîrstea o va întâlni pe Marketa Vondrousova, numărul 103 mondial, în „optimile” de la Miami. „Sori” este favorită să acceadă în sferturile de finală

Meciul va avea loc luni, organizatorii urmând să stabilească ora de începere. Până acum, Sorana Cîrstea a mai întâlnit-o de două ori pe Marketa Vondrousova. Cele două și-au împărțit victoriile. La Australian Open 2021, jucătoarea din Cehia a câștigat în două seturi, scor 6-2, 6-4. Românca s-a impus la Sankt Petersburg în 2022, scor 7-5, 3-6, 6-4.

Chiar dacă ocupă locul 103 WTA, Marketa Vondrousova s-a calificat în optimile de la Miami după o victorie impresionantă. Ea a învins-o pe Karolina Pliskova într-o manieră categorică, în mai puțin de o oră, 6-1, 6-2.

Sorana Cîrstea o poate depăși pe Simona Halep, în clasamentul WTA

Sorana Cîrstea o va depăși pe Simona Halep, în clasamentul WTA, la finalul săptămânii viitoare, dacă se va impune la turneul de la Miami. Misiunea pare una extrem de grea la prima vedere, dar victoriile cu Caroline Garcia o fac să spere pe Sori la primul trofeu după doi ani de așteptare.

Reclamă

Simona Halep, care este suspendată provizoriu din circuit, unde a fost prezentă ultima oară la US Open 2022, a căzut până pe locul 25, o poziție pe care nu o mai atinsese din 2012, înainte de a-și face un nume în tenisul mondial.

Pentru a deveni românca de pe cel mai bun loc în clasamentul mondial, Sorana are nevoie de o victorie la Miami. Astfel, ea va ajunge la 1828 de puncte, față de cele 1565 pe care le mai deține Simo, în acest moment.

Sorana a mai avut șansa de a trece în fața Simonei, înainte de ultima întâlnire directă dintre cele două, la Indian Wells 2022. Dacă s-ar fi impus Cîrstea, ar fi întrecut-o pe rivala ei cu doar opt puncte. Nu a fost cazul, după ce Halep a învins-o cu un autoritar 6-1, 6-4.

Reclamă 4 / 0/3

Pe de altă parte, Sorana Cîrstea este ultima sportivă din țara noastră care a bătut-o pe Simona Halep. Se întâmpla în 2010, în calificările de la Cincinnati, atunci când Sori trecea la conducere la ”directe”, 2-1. Scorul este acum egal, după duelul de la Indian Wells menționat mai sus.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
26
apr.
23:50
VIDEOQPR – Leeds 4-0, în AntenaPLAY. Meci de coşmar pentru Leeds, în Championship! Cum arată lupta pentru promovarea în Premier League
26
apr.
23:28
„E un mercenar” Ioan Andone a răbufnit după ce „câinii” au rămas pe loc de retrogradare! Verdictul pe care l-a dat despre Kopic!
26
apr.
23:20
UPDATELiverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Arne Slot, noul manager de pe Anfield: „S-a ajuns la acord!”
26
apr.
23:12
„Avem destul timp” Zeljko Kopic, declaraţie surprinzătoare după ce Dinamo a pierdut şansa de a fi la mâna ei pentru salvare!
26
apr.
23:01
Foto„Iar ne retrogradaţi? Vă rupem picioarele!” Fanii lui Dinamo au făcut un scandal monstru! I-au cerut demisia lui Kopic: „Pleacă!”
26
apr.
23:00
„Greşeli incredibile” Mircea Lucescu a văzut meciul Dinamo – FC Voluntari 1-1 şi a spus ce crede despre retrogradare!
26
apr.
22:40
Câţi fani iau cu asalt Arena Naţională, la FCSB – Farul. Mihai Stoica, mesaj războinic: „Un punct CA SĂ PUNEM PUNCT!”
26
apr.
22:32
„Suntem blestemaţi!” Jucătorul lui Dinamo s-a prăbuşit emoţional după remiza cu Voluntari şi a spus ce urmează pentru „câini”!
26
apr.
22:11
„V-a făcut Rapid o ofertă?” Dani Coman, anunţ ferm despre şansele de a-l înlocui pe Daniel Niculae la Rapid
26
apr.
22:05
Faze controversate în Dinamo – FC Voluntari! Radu Petrescu a dictat un penalty pentru „câini”, apoi a întors decizia!
Vezi toate știrile
Citește și