Închide meniul

Sorana Cîrstea, ultima jucătoare din România care a învins-o pe Simona Halep. Simo are 17 victorii consecutive în faţa româncelor

Reclamă

Dan Roșu Publicat: 14 martie 2022, 14:02

Sorana Cîrstea, ultima jucătoare din România care a învins-o pe Simona Halep. Simo are 17 victorii consecutive în faţa româncelor

Sorana Cîrstea, ultima jucătoare din România care a învins-o pe Simona Halep

Getty Images

În 2010, Sorana Cîrstea o învingea pe Simona Halep, în calificările de la Cincinnati şi trecea la conducere la directe, 2-1. De atunci cele două nu s-au mai întâlnit, dar Halep s-a mai duelat cu sportive din Românie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Sorana Cîrstea, ultima jucătoare din România care a învins-o pe Simona Halep

Ea a legat în ultimii 12 ani 17 victorii în faţa adversarelor din România. Cel mai des a întâlnit-o în ultima perioadă pe Elena Ruse, pe care a bătut-o de trei ori, fără să piardă niciun set, la Cluj Napoca 2021, Melbourne Summer Set 1 2022 şi Dubai 2022.

O altă jucătoare din România care a făcut cunoştinţă cu forţa Simonei este Irina Begu. Simo o conduce cu 8-0 la directe, şi a pierdut un singur set, 0-6, la Madrid 2016.

Simona Halep – Sorana Cîrstea, în optimile Indian Wells

Simona Halep și Sorana Cîrstea se vor întâlni în optimile de finală de la Indian Wells. Rezultatul din partida următoare va influența enorm poziția jucătoarelor din România în clasamentul WTA.

Înaintea duelului din optimile Indian Wells, Simona Halep se află pe locul 22, cu 1952 de puncte, și este cea mai bine clasată româncă din ierarhia WTA. De cealaltă parte, Sorana Cîrstea se află 4 poziții mai jos, cu 1865 de puncte.

Reclamă

Așadar, rezultatul meciului direct va cântări enorm în contextul poziției de lider al României în clasamentul WTA. Dacă Simona va câștiga, se va menține pe primul loc pe plan local, cu 2047 de puncte.

Același lucru se aplică și în cazul Soranei. Dacă o va învinge pe Simona la Indian Wells, Cîrstea va deveni cea mai bună jucătoare româncă din clasamentul WTA, cu 1960 de puncte, cu un avans de 8 puncte față de compatrioata sa.

Simona Halep – Sorana Cîrstea, duel 100% românesc în optimile Indian Wells

Simona Halep a vorbit despre duelul cu conaționala Sorana Cîrstea, despre care a spus că este „o jucătoare grozavă”.

Reclamă 4 / 0/3

”Va fi o mare provocare pentru mine, dar este doar un alt meci. Sunt obișnuită să joc cu româncele. Desigur, va fi un meci greu pentru că este o jucătoare grozavă. Aștept cu nerăbdare ziua liberă și după mă voi gândi la partida următoare”, a spus Simona Halep.

În turul precedent, Simo a învins-o pe Cori Gauff, scor 6-3, 6-4 în timp ce Sorana a eliminat-o pe Anna Kalinskaya, scor 5-7, 6-1, 6-0.

Citește și:
Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
20:00 Improvizaţia lui Bogdan Lobonţ, catastrofală în Farul – Rapid! Dan Şucu, devastat după golul marcat de Louis Munteanu 20:00 Sepsi – FCSB LIVE TEXT (21:45). Echipa lui Charalambous poate câştiga titlul în această etapă! Echipele de start 19:42 U Cluj a „ajutat-o” pe Dinamo! Clujenii, victorie la limită cu Poli Iaşi! Cum arată clasamentul din play-out 19:40 LIVE TEXTFarul – Rapid 1-1. Louis Munteanu a marcat din nou. Albion Rrahmani, gol din penalty în minutul 45+4! 19:30 LIVE VIDEOAEK – Panathinaikos LIVE VIDEO (20:30)! Duel pentru titlul din Grecia! Aris – Olympiacos se joacă ACUM în AntenaPLAY 18:59 FotoPrima reacţie a iubitei lui Olimpiu Moruţan, după ce mijlocaşul român a suferit o accidentare horror şi e OUT de la EURO 2024 18:36 Programul României de la Campionatul European de handbal! Când va avea loc meciul de debut al „tricolorelor” 18:16 Rafael Nadal, veşti proaste înaintea debutului de la Madrid! Participarea la Roland Garros, sub semnul întrebării 18:10 VIDEOLamia – PAOK 1-1 a fost live în AntenaPLAY! Remiză dramatică pentru Răzvan Lucescu! PAOK a egalat în minutul 90+10 17:59 Bogdan Lobonţ, „revoluţie” în primul 11 la Rapid! Jucătorul titularizat în premieră în acest sezon, pentru duelul cu Gică Hagi Vezi toate știrile
Citește și