Închide meniul

Thomas Johansson, antrenorul care a ”transformat-o” pe Sorana Cîrstea: ”În WTA, totul are legătură cu emoțiile și panica. Atunci când ajungi să ai încredere, e o altă poveste”

Reclamă

Dan Roșu Publicat: 30 martie 2023, 0:18

Thomas Johansson e antrenorul care a ”transformat-o” pe Sorana Cîrstea. Românca trece prin cea mai bună perioadă a carierei, încununată cu cea mai importantă victorie, 6-4, 6-4 cu Aryna Sabalenka, ocupanta locului 2 WTA.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

După sfertul de finală de la Indian Wells, a urmat semifinala de la Miami. Fostul campion de la Australian Open a dezvăluit care sunt lucrurile la care a trebuit să muncească cel mai mult pentru ca Sorana să devină o jucătoare care pare că poate bate pe oricine din circuit, în acest moment.

Thomas Johansson, antrenorul care a ”transformat-o” pe Sorana Cîrstea

”Am primit un telefon, în octombrie. Am vorbit cu Sorana. Ea căuta un antrenor. O știam pe Sorana de mulți ani, pentru că a apărut în tenis la o vârstă fragedă. Știam cine e și cum joacă și cât de bine joacă. Am spus să încercăm și iată-ne aici. Sunt foarte fericit să lucrez cu ea.

Este o fată drăguță, e foarte relaxată în afara terenului. Pe teren, poate deveni emotivă. Pentru ea, nu e vorba despre loviturile în sine, ci e vorba de a încerca să se calmeze un pic pe teren și să citească jocul mai bine, ceea ce face foarte bine acum”, a spus Thomas Johansson, pentru digisport.ro.

Salt uriaș în clasament pentru Sorana Cîrstea

Victoria cu Aryna Sabalenka i-a adus Soranei un salt total de 33 de locuri, în clasamentul LIVE WTA. Ea a început săptămâna pe locul 74 și acum e pe 41. O victorie în semifinalele de la Florida o va propulsa pe poziția 28, lângă Bianca Andreescu. Dacă va cuceri trofeul, va ajunge până pe 20, depășind-o și pe Simona Halep.

Reclamă

Va fi cea mai bună clasare a carierei, precedenta fiind locul 21, pe care l-a obținut cu 10 ani în urmă. Atunci, ea juca finala la Rogers Cup, pe care o pierdea cu Serena Williams, 2-6, 0-6. Asta după elimina două deținătoare de Grand Slam, Petra Kvitova și Na Li, dar și pe Caroline Wozniacki și Jelena Jankovic, care fuseseră numărul 1 în ierarhia WTA.

”Sunt foarte fericit de progresele ei. A jucat bine tot anul, chiar dacă rezultatele nu au fost mereu acolo. A jucat foarte bine și la antrenamente a dat totul. Dar cu toții știm că tenisul este un sport al încrederii. Când ajungi să ai încredere, e o altă poveste. Câteodată, când vorbim de ea, vorbim de doi oameni diferiți. În afara terenului, e foarte calmă, relaxată. Nu există probleme, putem repara orice. O fată foarte generoasă.

E una dintre cele mai drăguțe persoane pe care le-am întâlnit. Pe teren, devine emotivă și aduce probleme pe care doar ea le vede. E ca și când doi oameni se uită împreună un film și văd două filme diferite. Devine însă mult mai bună, mai profesionistă. Citește jocul mult mai bine. Vorbim mult”, a mai spus suedezul.

Reclamă 4 / 0/3

Thomas Johansson: Diferențe mari între WTA și ATP

Înainte să colaboreze cu Sorana Cîrstea, suedezul de 48 de ani care s-a retras în 2009, a lucrat și în circuitul masculin, dar și în cel feminin. Johansson i-a antrenat pe Borna Coric, Filip Krajinovic și David Goffin, dar și pe Caroline Wozniacki și pe Maria Sakkari.

Thomas a subliniat din nou diferențele dintre tenisul masculin și cel feminin. Chiar dacă a ales să nu le anunțe, antrenorul Soranei Cîrstea are obiective îndrăznețe pentru acest sezon. Deocamdată, cei doi sunt în grafic.

”E o mare diferență (n.r. – între ATP și WTA). În circuitul masculin, vorbim mai mult despre strategie, tactică, vorbești mai mult despre tenis. În circuitul feminin, multe lucruri au de-a face cu emoțiile și cu stresul și cu panica, câteodată. Partea bună e că am antrenat și femei și bărbați. Sper că știu cum pot să vorbesc și să ajut și să ghidez, dar sunt două lucruri diferite, ATP și WTA.

Și eu am fost un jucător de tenis și nu vreau să repete ea greșelile pe care le-am făcut eu. Ăsta este jobul meu, să încerc să evit asta. Eu am obiectivele mele, pe care însă nu le voi spune nimănui. Cred că și ea are obiectivele ei. Am vorbit ieri și am stabilit ca la finalul anului să stăm de vorbă și să vedem dacă am fost aproape sau dacă le-am îndeplinit”, a mai spus Thomas Johansson.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
26
apr.
23:50
VIDEOQPR – Leeds 4-0, în AntenaPLAY. Meci de coşmar pentru Leeds, în Championship! Cum arată lupta pentru promovarea în Premier League
26
apr.
23:28
„E un mercenar” Ioan Andone a răbufnit după ce „câinii” au rămas pe loc de retrogradare! Verdictul pe care l-a dat despre Kopic!
26
apr.
23:20
UPDATELiverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Arne Slot, noul manager de pe Anfield: „S-a ajuns la acord!”
26
apr.
23:12
„Avem destul timp” Zeljko Kopic, declaraţie surprinzătoare după ce Dinamo a pierdut şansa de a fi la mâna ei pentru salvare!
26
apr.
23:01
Foto„Iar ne retrogradaţi? Vă rupem picioarele!” Fanii lui Dinamo au făcut un scandal monstru! I-au cerut demisia lui Kopic: „Pleacă!”
26
apr.
23:00
„Greşeli incredibile” Mircea Lucescu a văzut meciul Dinamo – FC Voluntari 1-1 şi a spus ce crede despre retrogradare!
26
apr.
22:40
Câţi fani iau cu asalt Arena Naţională, la FCSB – Farul. Mihai Stoica, mesaj războinic: „Un punct CA SĂ PUNEM PUNCT!”
26
apr.
22:32
„Suntem blestemaţi!” Jucătorul lui Dinamo s-a prăbuşit emoţional după remiza cu Voluntari şi a spus ce urmează pentru „câini”!
26
apr.
22:11
„V-a făcut Rapid o ofertă?” Dani Coman, anunţ ferm despre şansele de a-l înlocui pe Daniel Niculae la Rapid
26
apr.
22:05
Faze controversate în Dinamo – FC Voluntari! Radu Petrescu a dictat un penalty pentru „câini”, apoi a întors decizia!
Vezi toate știrile
Citește și