Închide meniul

Borna financiară uriaşă pe care o depăşeşte Sorana Cîrstea dacă se califică în semifinale la US Open 2023

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 4 septembrie 2023, 16:47

Borna financiară uriaşă pe care o depăşeşte Sorana Cîrstea dacă se califică în semifinale la US Open 2023

Borna financiară uriaşă pe care o depăşeşte Sorana Cîrstea dacă se califică în semifinale la US Open 2023

Sorana Cîrstea, în sferturi de finală la US Open 2023 / Profimediaimages

Se ştie care este borna financiară uriaşă pe care o depăşeşte Sorana Cîrstea, în cazul în care obţine cea mai importantă performanţă a carierei şi se califică în semifinale la US Open 2023. Românca în vârstă de 33 de ani este în faţa unui meci cu o miză uriaşă. Se va duela cu Karolina Muchova, ocupanta locului 10 WTA pentru un loc în penultimul act al turneului de Grand Slam de la Flushing Meadows.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Karolina Muchova o conduce la duelurile directe pe Sorana Cîrstea cu scorul de 3-1. Singura confruntare câştigată de românca a fost în acest an la Miami, în turul doi, scor 7-5, 6-1.

Borna financiară uriaşă pe care o depăşeşte Sorana Cîrstea dacă se califică în semifinale la US Open 2023

„Sori” tocmai a învins-o pe Belinda Bencic, scor 6-3, 6-3, şi s-a calificat pentru prima dată în carieră în sferturile de finală de la US Open 2023. Şi-a asigurat astfel un cec în valoare de 455.000 de dolari.

Dacă o va răpune şi pe Muchova, Cîrstea ar da o adevărată lovitură financiară. Ar fi sigură de un premiu uriaş, de 775.000 de dolari. Ar depăşi astfel borna de 9 milioane de dolari câştigaţi din tenis. Românca avea, înainte de starul de la US Open, 8.480.462 de dolari obţinuţi din sportul „alb”, potrivit wtatennis.com. Sorana este acum pe punctul de a obţine, de departe, cel mai mare premiu din carieră.

Cîrstea a impresionat în 2023 şi a câştigat peste 1 milion de dolari. Cu premiul asigura pentru prezenţa în sferturile de finală de la US Open se apropie de un milion şi jumătate de dolari.

Reclamă

Sorana Cîrstea a făcut un salt impresionant, în ceea ce priveşte câştigurile din tenis, faţă de anii precedenţi. În 2019, românca de 33 de ani câştigat suma de 507.000 de dolari, în 2020, suma de 360.000 de dolari, în timp ce în 2021 şi 2022 a câştigat suma de aproximativ 820.000 de dolari.

Sorana Cîrstea era pe locul 81 în topul jucătoarelor cu cele mai mari câştiguri din tenis. Simona Halep, românca suspendată pentru dopaj, este pe locul trei în acest top, cu peste 40 de milioane de dolari, fiind depăşită doar de surorile Williams.

Ce cotă are Sorana Cîrstea la câştigarea US Open 2023

Sorana Cîrstea nu se află printre favoritele bookmakerilor la câştigarea US Open 2023. Asta chiar dacă a eliminat deja două nume importante, Elena Rybakina şi Belinda Bencic, şi a ajuns în sferturile de finală.

Reclamă 4 / 0/3

După eliminarea neaşteptată a lui Iga Swiatek, Aryna Sabalenka e principala favorită, cu o cotă de 3.60. Coco Gauff (3.90), Karolina Muchova (5.50), Marketa Vondrouseva (7) şi Jessica Pegula (9) sunt considerate şi ele cu şşanse reale la adjudecarea trofeului de la Flushing Meadows.

Sorana Cîrstea are o cotă de 18 la câştigarea primului ei turneu de Grand Slam. Cu şanse mai mici sunt considerate Madison Keys (20), Darya Kasatkina (35), Qinwen Zheng (50) şi Peyton Stearns (300).

Dacă se va impune la US Open, Sorana va avea şanse mari să intre pentru prima oară în Top 10 WTA, în funcţie şi de celelalte rezultate. Acum, ea se află pe 26, iar o victorie cu Muchova o va aduce pe 22, la un singur loc de cea mai bună clasare a carierei.

28 de ani de antrenamente, peste 25 de accidentări serioase. N-a avut Crăciun, zile de naștere sau Revelion. A călătorit peste 1.000.000 de kilometri. O viață presărată cu lacrimi, dureri, îndoieli, înfrângeri grele!

Și vine un moment în călătoria ei când acest zâmbet din suflet face ca totul să merite. Ceea ce ai reușit este întârziat și pe deplin meritat!”, a fost mesajul postat de Ion Ion Ţiriac după calificarea Sorranei în sferturile de finală.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
11:31 Coventry – Ipswich LIVE VIDEO (22:00, AntenaPLAY). Oaspeţii, meci cu miză uriaşă pentru promovarea în Premier League 11:16 Farul aşteaptă ofertele de milioane de euro ale lui Gigi Becali: „Nu ne permitem să refuzăm” 10:47 Tragedie uriaşă pentru Francis Ngannou! Fostul campion din MMA a anunţat decesul fiului său 10:08 Andrea Compagno a fost şocat atunci când a văzut clasamentul din Liga 1: „Nu pot să îmi explic” 9:50 Primul jucător dat afară de Dan Petrescu de la CFR Cluj! Neluţu Varga a făcut anunţul: „Nu îl vrea” 9:33 Robert Lewandowski a marcat primul său hat-trick în Spania şi a făcut un anunţ uriaş: „Nu mi-am bătut capul nici măcar o secundă” 9:07 EXCLUSIVDenis Alibec, avertizat de Victor Piţurcă, înainte de revenirea la FCSB: „Va păți exact ca data trecută. De asta să fie convins 8:55 Aryna Sabalenka, revenire senzaţională la Madrid! Campioana en-titre a încheiat seria fabuloasă a lui Danielle Collins 8:30 Lupta dintre Mike Tyson şi Jake Paul va fi considerată meci profesionist 8:22 Dan Petrescu are un contract record la CFR Cluj! Anunţul făcut de Neluţu Varga: „Nu se compară nimeni cu el” Vezi toate știrile
Citește și