Închide meniul
VIDEO

Carlos Alcaraz, în finala US Open 2022 după un meci uluitor, de peste 4 ore, cu Frances Tiafoe! Se va lupta cu Casper Rudd pentru trofeu şi locul 1 ATP

Iulian Focșăneanu Publicat: 10 septembrie 2022, 8:45

Carlos Alcaraz, în finala US Open 2022 după un meci uluitor, de peste 4 ore, cu Frances Tiafoe! Se va lupta cu Casper Rudd pentru trofeu şi locul 1 ATP

Carlos Alcaraz, în finala US Open 2022 după un meci uluitor, de peste 4 ore, cu Frances Tiafoe

Carlos Alcaraz s-a calificat în finala US Open 2022

Carlos Alcaraz – Frances Tiafoe 6-7, 6-3, 6-1, 6-7, 6-3. Carlos Alcaraz s-a calificat în finala US Open după un meci uluitor, decis în set decisiv. Spaniolul de pe locul 4 ATP scrie istorie în tenisul mondial.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Alcaraz a trecut, în semifinale, de americanul Tiafoe şi poate deveni, la 19 ani, cel mai tânăr lider mondial din istorie.

Reclamă

Carlos Alcaraz, în finala US Open 2022 după un meci uluitor cu Frances Tiafoe

Primul set a fost spectaculos şi s-a încheiat după un schimb intens de 55 de mingi. I-a revenit la tie-break lui Tiafoe, cel care a fost încurajat din tribună şi de fosta Prima Doamnă a Statelor Unite, Michelle Obama.

Ibericul a avut o revenire de senzaţie şi şi-a adjudecat următoarele două seturi fără mari emoţii. A pierdut numai patru game-uri. A urmat un nou set câştigat de Tiafoe şi s-a intrat în decisiv, acolo unde Alcaraz s-a impus cu 6-3, din a 4-a minge de meci. 4 ore şi 18 minute a durat meciul care intră, fără doar şi poate, în istoria tenisului.

Reclamă

Carlos Alcaraz este astfel în finala US Open, unde îl va avea ca adversar pe norvegianul Casper Ruud, locul 7 mondial. Învingătorul din acest meci va deveni noul lider ATP, în locul rusului Daniil Medvedev. Indiferent de rezultatul din finală, Alcaraz a devenit cel mai bine clasat spaniol în clasamentul mondial. L-a depăşit pe Rafael Nadal!

La 19 ani şi 4 luni, Alcaraz este al doilea cel mai tânăr jucător care ajunge în finala US Open, în era Open. Numai Pete Sampras, la 19 ani şi 1 lună, îl depăşeşte la acest capitol.

Reclamă 4 / 0/3

Finala US Open 2022, Carlos Alcaraz – Casper Ruud, este programată duminică, de la ora 23:00 (ora României).

Carlos Alcaraz a câştigat „unul dintre cele mai tari meciuri din istoria tenisului”

Carlos Alcaraz a câştigat „unul dintre cele mai tari meciuri din istoria tenisului” cu Jack Sinner, în sferturile de finală de la US Open 2022. Ibericul s-a impus cu 6-3, 6-7, 6-7, 7-5, 6-3.

Favoritul trei a fost condus cu break în faţă în seturile patru şi cinci şi a salvat şi o minge de meci, înainte să se impună într-un meci care a durat 5 ore şi 15 minute şi care s-a terminat la 2:50 dimineaţa.

Acest meci este incredibil. Plec la 6 dimineaţa către aeroport, dar refuz să dorm şi să ratez aşa ceva”, a scris pe Twitter Coco Gauff, una dintre cele mai bune jucătoare ale lumii.

Finalul de meci l-a găsit pe Alcaraz întins pe cimentul de la Flushing Meadows, dar şi pe Sinner venind în terenul acestuia pentru a-l felicita. Cei doi s-au îmbrăţişat după un epic de la US Open. A fost a cincea întâlnire dintre cei doi, iar Carlos conduce cu 3-2.

Nu ştiu cum am câştigat! A fost un meci incredibil. Întotdeauna am spus că trebuie să crezi în tine. Am crezut în mine în fiecare moment, ştiam că va fi un meci strâns şi că este greu să câştigi un meci în această rundă. Am încercat să fiu calm, cu toate că este foarte greu”, a spus Alcaraz, care, la 19 ani, a devenit cel mai tânar semifinalist de Grand Slam de la Rafael Nadal (2005) şi de la US Open, de la Pete Sampras (1990).

Reclamă

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
19:11 CSM Bucureşti – Dunărea Brăila 35-35! „Thriller” în Liga Naţională de handbal! Brăilencele au reuşit o revenire de senzaţie 18:51 Victor Angelescu, dezvăluire de ultimă oră în scandalul materialelor pirotehnice: „Ştiam că fanii dau cu torţe cu FCSB” 18:50 Sandro Tonali, acuzat de Federaţia Engleză că a pariat din nou! De câte ori a încălcat regulamentul după transferul la Newcastle 18:12 Reacţie categorică a presei din Scoţia, după anunţul făcut de Ianis Hagi: „Este impresionant” 18:00 Tudorel Stoica a reacţionat după declaraţiile lui Gică Hagi despre fiul său, Ianis: „A exagerat, îi face rău băiatului lui” 17:42 Dani Alves şi Robinho, desfiinţaţi de un fost coechipier: „Dacă îi făceau asta fiicei mele, nu mai eram la interviu acum” 16:59 Irina Begu s-a calificat în sferturile de finală din Antalya! Românca, fără set pierdut de la revenirea în circuit 16:57 Bocciu şi ceilalţi doi ultraşi ai Rapidului rămân în arest! Decizia de ultimă oră a instanţei 16:43 VideoCamelia Bălțoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari știri ale zilei de 28 martie 16:39 Andrei Borza a reacţionat, după ce a fost pus la zid de Edi Iordănescu! Replica fundaşului de la Rapid după escapada de la Iaşi Vezi toate știrile
Pe același subiect
Carlos Alcaraz a câştigat turneul de la Indian Wells
Tenis • 18 mart., 9:23
Carlos Alcaraz a câştigat turneul de la Indian Wells. L-a învins din nou în finală pe Daniil Medvedev
Carlos Alcaraz, revenire de senzaţie cu Jannik Sinner! S-a calificat în finala Indian Wells şi a încheiat seria italianului
ATP • 17 mart., 8:36
Carlos Alcaraz, revenire de senzaţie cu Jannik Sinner! S-a calificat în finala Indian Wells şi a încheiat seria italianului
Carlos Alcaraz a fost atacat de albine la meciul cu Zverev de la Indian Wells
Tenis • 15 mart., 8:39
Carlos Alcaraz, atacat de albine la meciul cu Zverev de la Indian Wells: „Îmi e frică!”. Imagini uluitoare cu momentul invaziei
Carlos Alcaraz și Jannik Sinner s-au calificat fără emoții în sferturi la Indian Wells
Tenis • 13 mart., 11:20
Carlos Alcaraz și Jannik Sinner s-au calificat fără emoții în sferturi la Indian Wells. Cu cine se vor duela
Carlos Alcaraz și Jannik Sinner s-au calificat în turul 3 la Indian Wells
Tenis • 9 mart., 11:00
Carlos Alcaraz și Jannik Sinner s-au calificat în turul 3 la Indian Wells. Cu cine se vor duela