Închide meniul

Carlos Alcaraz şi Novak Djokovic continuă duelul pentru numărul 1 ATP şi la US Open! Misiune uşoară pentru sârb la New York

Alex Masgras Publicat: 21 august 2023, 13:29

Reclamă
Carlos Alcaraz şi Novak Djokovic continuă duelul pentru numărul 1 ATP şi la US Open! Misiune uşoară pentru sârb la New York

Carlos Alcaraz şi Novak Djokovic continuă duelul pentru numărul 1 ATP şi la US Open

Carlos Alcaraz şi Novak Djokovic, după finala de la Cincinnati / Profimedia

Carlos Alcaraz şi Novak Djokovic continuă duelul pentru numărul 1 ATP şi la US Open! Sârbul a cucerit noaptea trecută turneul ATP Masters 1000 de la Cincinnati, după o finală superbă, în care l-a învins chiar pe Carlos Alcaraz.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Djokovic s-a impus cu 5-7, 7-6(7), 7-6(4), după 3 ore şi 50 de minute de joc. Chiar dacă nu a revenit pe prima poziţie a clasamentului ATP după cele 1000 de puncte obţinute la Cincinnati, Djokovic este sigur în proporţie de 99% că va pleca de la ultimul turneu de Grand Slam al anului din postura de lider mondial.

Carlos Alcaraz şi Novak Djokovic continuă duelul pentru numărul 1 ATP şi la US Open! Misiune uşoară pentru sârb la New York

Calculele sunt foarte simple înaintea întrecerii de la Flushing Meadows, care va avea loc la New York în perioada 28 august – 11 septembrie.

Carlos Alcaraz şi Novak Djokovic sunt despărţiţi de 20 de puncte înaintea ultimului turneu de Grand Slam al anului. În urmă cu un an, spaniolul câştiga la New York primul său trofeu major şi primea 2000 de puncte ATP, în timp ce Novak Djokovic nu participa, din cauza interdicţiei de a intra în Statele Unite ale Americii, astfel încât nu are puncte de apărat.

În cazul în care Novak Djokovic va câştiga în primul tur de la US Open, sârbul va primi 45 de puncte în clasamentul ATP, ceea ce înseamnă că îl va depăşi în clasament pe Carlos Alcaraz. Singura şansă ca spaniolul să rămână în vârful clasamentului şi după US Open este să câştige turneul pentru a doua oară la rând, iar Novak Djokvic să fie eliminat încă din primul tur. Acest lucru este puţin probabil, mai ales că sârbul nu a mai pierdut în turul inaugural al unui turneu de Grand Slam din 2006, la Australian Open.

Reclamă

Top 10 ATP, după turneul de la Cincinnati

Novak Djokovic îşi scoate pălăria în faţa lui Carlos Alcaraz: „Nu mă mai surprinde”

La finalul maratonului de la Cincinnati, Novak Djokovic a avut numai cuvinte de laudă la adresa numărului 1 mondial. Sârbul şi-a luat revanşa pentru înfrângerea din ultimul act de la Wimbledon, iar scorul în duelurile directe dintre cei doi este 2-2.

„Nu mă mai surprinde. Mă surprindea poate anul trecut sau la începutul acestui an. Nu poţi decât să îţi scoţi pălăria în faţa unui asemean tip, care joacă cu atâta maturitate şi geestionează presiunea foarte bine pentru un tânăr de 20 de ani. Nu putem să uităm cât de tânăr este.

Reclamă 4 / 0/3

Sentimentul pe care l-am avut pe teren mi-a adus aminte de duelurile cu Nadal, atunci când eram amândoi în formă maximă. Fiecare punct este o bătălie. Trebuie să câştigi fiecare puncte, indiferent de condiţii.

E grozav să împart terenul cu el. Toate meciurile pe care le-am jucat au fost lungi. Primul meci, la Madrid, a fost 7-6 în decisiv, a fost 7-6 şi aici. În meciurile de Grand Slam au fost patru şi cinci seturi. Devine din ce în ce mai tare pentru fani. Noi nu ştiu dacă ne bucurăm atât de mult. E cu siguranţă o provocare pentru amândoi”, a declarat Novak Djokovic, potrivit puntodebreak.com, la finalul meciului cu Carlos Alcaraz.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
16:25 Toni Petrea a transmis un avertisment, după ce FCSB a luat prima oară titlul după o pauză de 9 ani: „Sper să nu fie un accident” 16:17 „A fost un meci plin de emoţii pentru noi în faţa Ungariei”. Peter Balasz, prima reacţie după victoria uriaşă a României 15:12 Judd Trump, eliminat de la Campionatul Mondial de snooker! Jak Jones, victoria carierei 14:51 Bogdan Lobonţ, criticat de Robert Niţă: „Dacă eram Oaidă, îi ziceam `Ia, mă, tricoul și joacă tu!`” 14:07 Red Bull pierde „creierul” echipei, care e la un pas să semneze cu Ferrari! Plecare de ultim moment anunţată 13:57 Veste uriaşă pentru Gică Hagi! Proiect de 75 de milioane de euro la Constanţa: „De când aşteptam asta” 13:16 Brazilia îl omagiază pe Ayrton Senna, la 30 de ani de la moartea fostului mare campion 13:14 Răzvan Lucescu, cerut la Rapid în locul lui Bogdan Lobonţ: „L-aş alege şi în locul lui Mircea Lucescu!” 13:13 VIDEORomânia – Ungaria 2-1. Victorie istorică la Campionatul Mondial de Hochei, Divizia 1, Grupa A, live în AntenaPLAY 12:27 VIDEOCremonese – Pisa 2-1 şi Lecco – Sampdoria (19:00), în AntenaPLAY! Spectacol în Serie B Vezi toate știrile
Citește și