Închide meniul

Novak Djokovic a câştigat dramatic turneul de la Cincinnati! L-a învins pe Carlos Alcaraz după un meci de aproape patru ore

Viviana Moraru Publicat: 21 august 2023, 8:48

Reclamă
Novak Djokovic a câştigat dramatic turneul de la Cincinnati! L-a învins pe Carlos Alcaraz după un meci de aproape patru ore

Novak Djokovic a câştigat dramatic turneul de la Cincinnati

Novak Djokovic, după finala de la Cincinnati/ Profimedia

Novak Djokovic a câştigat turneul de la Cincinnati, într-un mod dramatic. Nole s-a impus în trei seturi în finala cu Carlos Alcaraz, şi şi-a trecut în cont cel de-al patrulea trofeu din acest an.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Novak Djokovic l-a învins pe Carlos Alcaraz cu scorul de 5-7, 7-6, 7-6, după o finală care a durat aproape patru ore de joc.

Novak Djokovic a câştigat dramatic turneul de la Cincinnati

Primul set a fost unul extrem de echilibrat. Novak Djokovic a făcut break-ul la scorul de 2-3, însă în game-ul imediat următor, Carlos ALcaraz a reuşit să revină. Echilibrul s-a rupt pe finalul setului, la scorul de 5-5, atunci când ibericul a reuşit break-ul decisiv şi şi-a adjudecat primul set.

Ulterior, în setul secund, Carlos Alcaraz l-a condus pe Novak Djokovic cu scorul de 4-2, însă sârbul a revenit formidabil şi a trimis partida în tie-brek, unde a şi salvat o minge de meci.

Setul decisiv a fost la fel de dramatic. La scorul de 5-4 pentru Novak Djokovic, Carlos Alcaraz a salvat două mingi de meci, urmând ca în game-ul următor să mai salveze alte două.

Reclamă

Setul trei a ajuns în cele din urmă în tie-break, iar acolo s-a impus Novak Djokovic, cu scorul de 7-4.

Djokovic şi-a luat astfel revanşa în faţa lui Carlos Alcaraz, după finala pierdută în acest an la Wimbledon, în cinci seturi.

Djokovici, în vârstă de 36 de ani, este acum cel mai în vârstă campion din istoria turneului, depăşind recordul stabilit de Ken Rosewall, în vârstă de 35 de ani. Alcaraz, în vârstă de 20 de ani, a fost cel mai tânăr finalist al turneului, de la Pete Sampras, în vârstă de 19 ani, în 1991.

Reclamă 4 / 0/3

La finalul meciului, după ce l-a învins pe Carlos Alcaraz, Novak Djokovic a făcut un gest cum rar se vede pe terenurile de tenis. Acesta şi-a rupt tricoul, după finala intensă câştigată în faţa liderului mondial.

Novak Djokovic, avertisment pentru Carlos Alcaraz, înaintea finalei de la Cincinnati

Novak Djokovic a lansat un avertisment pentru Carlos Alcaraz, înaintea turneului de la Cincinnati.

Fostul număr 1 mondial a anunţat că este pregătit şi motivat în continuare, chiar şi după aproape 20 de ani petrecuţi în circuitul masculin. El nu şi-a uitat nici fanii, cărora le-a mulţumit pentru susţinere. Sârbul s-a antrenat cu arena plină în Ohio:

„Trebuie să mă recuperez rapid şi să fiu pregătit să dau totul pentru următoarele provocări. Dacă nu eram motivat, nu aş mai fi jucat. Adevărul este că e grozav că după aproape 20 de ani în circuit, încă am această flacără interioară care mă împinge să lupt pentru obiective măreţe.

Simt că pot să aleg cu libertate totală unde vreau să joc şi chiar voiam să revin la Cincinnati pentru a mă pregăti cât mai bine pentru Flushing Meadows. Sunt încântat să revin în această ţară după doi ani şi sunt recunoscător pentru toată iubirea pe care o primesc din partea oamenilor. Este o atmosferă incredibilă”, a declarat Novak Djokovic, la Cincinnati, potrivit puntodebreak.com.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
14:07 Red Bull pierde „creierul” echipei, care e la un pas să semneze cu Ferrari! Plecare de ultim moment anunţată 13:57 Veste uriaşă pentru Gică Hagi! Proiect de 75 de milioane de euro la Constanţa: „De când aşteptam asta” 13:16 Brazilia îl omagiază pe Ayrton Senna, la 30 de ani de la moartea fostului mare campion 13:14 Răzvan Lucescu, cerut la Rapid în locul lui Bogdan Lobonţ: „L-aş alege şi în locul lui Mircea Lucescu!” 13:13 LIVE VIDEOUngaria – România se dispută ACUM, în AntenaPLAY. Al treilea meci al naţionalei la Campionatul Mondial de Hochei, Divizia 1 12:27 LIVE VIDEOCremonese – Pisa, ACUM, şi Lecco – Sampdoria (19:00), în AntenaPLAY! Spectacol în Serie B 12:14 Detalii savuroase despre Ionuţ Luţu! S-a înscris la cursurile de directori sportivi de la FRF: „Avem traduceri?” 12:12 Carlos Alcaraz visează să joace la dublu cu Rafael Nadal, la Jocurile Olimpice: „Dacă totul decurge bine, vom juca!” 11:58 Adrian Şut îl aşteaptă pe Gigi Becali la petrecerea de titlu a FCSB-ului: „Ne-am bucura să fie alături de noi!” 10:50 Dan Şucu anunţă „revoluţia” la Rapid! Mesaj categoric despre situaţia lui Bogdan Lobonţ: „Noi nu ne spălăm rufele în public!” Vezi toate știrile
Citește și